Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza99

Jakie środki antykoncepcyjne??

Polecane posty

Mam 17 lat i chcę zacząć się zabezpieczać ponieważ z samymi prezerwatywami nie czuje się do końca bezpiecznie. Poradzicie mi coś? Co stosować albo czego oczekiwać u ginekologa?

Ja stosowałam tabletki yasminelle ale myślę że zanim cokolwiek Ci przepisze powinien Cię przebadać i na podstawie wyników wybrać dla Ciebie odpowiednie tabletki czy plastry.

Słyszałam ze środki hormonalne nie są do końca bezpieczne: otyłość, nadwaga, nudności, problemy z zajściem w ciąże w późniejszym życiu...

Gość gość
Popytaj mamy dziecko przytulając się do jej cyca . Zajmnij się elementarzem,a póżniej otwieraj cipkę na łapanie motyli

Jakie hejty! ja nie mogę, co możesz o mnie wiedzieć kim jestem i jakie mam przemyślenia. To co robię to moja sprawa a was pytam tylko o dobrą radę, jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to sobie daruj!

Gość gość
Ja stosuję pigułki, gdyż dla mnie jest to najwygodniejsza metoda antykoncepcji. Jest wygodnie, bezpiecznie i skutecznie. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że pigułki mają wiele efektów ubocznych, dlatego stosuję dodatkowo jako osłonę harmonellę. Ma ona bogaty skład i korzystną cenę, więc myślę, że warto. Stosuję ją od kilku miesięcy i jestem mile zaskoczona. Mam wrażenie, że mam więcej energii i dużo lepiej się czuję. Polecam ciekawy artykuł na temat " tej pierwszej" antykoncepcji http://kobiecosc.info/antykoncepcja-raz-pierwszy/

Gość Migea
Myślę, że powinnaś porozmawiac o tym z ginekologiem, poproś o komplet badań i aby na podstawie tych badań dobrał Ci odpowiednia dla Ciebie antykoncepcję. Stosowanie osłony do antykoncepcji jest jak najbardziej wskazane, bo zmniejsza ryzyko występowania skutków ubocznych antykoncepcji, zwłaszcza zakrzepicy. Wspomniana Harmonella nie jest droga więc nie jest to duże obciążenie finansowe.

Gość gość
Ja mam kapturek femcap. Niestety tabletek nie mogę brać, ale jestem zadowolona z tej metody anty