Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukam porad od zainteresowany

Odliczenia od podatku UK doradzmy sobie

Polecane posty

Gość Szukam porad od zainteresowany

Mieszkamy z mezem w UK. On ma wlasna dzialalnosc i pracuje dla duzej firmy budowlanej. Ja pracuje w biurze w fabryce. Maz korzystal z pomocy ksiegowego, ale za kazdym razem jak sie chcial go poradzic to tamten go zbywal, nie doradzal zbyt wiele wiec teraz kto inny zajmuje sie jego rozliczeniem. Chce sie Was zapytac odnosnie podatku VAT. Oczekuje porad typu co odliczyc. Maz wiadomo odlicza paliwo, sprzet ktory kupuje do pracy do pracy. Ja nie odliczam nic. Zastanawiam sie teraz co wiecej moglby maz odliczyc od podatku i moze ja cos moge. Czy ktos wie moze czy w naszej sytuacji mozemy sobie odliczyc moze zakup np proszkow do prania (pranie ciuchow roboczych), moze wtedy czesc rachunkow za prad, wode, czy z kredytem na dom cos mozna zrobic zeby odliczyc? Czekam na jakiekolwiek rzetelne porady. Moze cos sie i nam i komus innemu przyda.

Gość gość
sorry moja droga ale takie porady kosztują i to słono! myślisz, że księgowy w cenie rozliczenia podatku będzie dla was "wykrawał" dodatkowe pieniądze za zwykłe dziękuje? księgowy nie jest od tego, żeby pomnażać twoje dochody, tylko od tego żeby je rozliczyć

Gość szukam porad od zainteresowany
To Ci powiem, ze z tym sie liczylismy, ale w ogole nie mial czasu o tym rozmawiac, nawet za oplata. Poza tym gdzies to mam, jak zadawalam mu pytanie to liczylam na odpowiedz sensowna, a nie zbywanie. Czekam na opinie ludzi tutaj na forum, ludzi takich jak ja, ktorzy chca sie czegos dowiedziec, podyskutowac o tym i niekoniecznie wywalac kupe kasy na jakiegos tam ksiegowego. Po to jest forum, zeby sie popytac

Gość gość
a pytaj na zdrowie -ale jeżeli "Czekam na opinie ludzi tutaj na forum, ludzi takich jak ja, ktorzy chca sie czegos dowiedziec" - to niewiele się dowiesz - już raczej zmień księgowego i zacznij mu porządnie płacić - to się wszystkiego dowiesz!

Nie bede sie wdawala w dyskusje wiec daruj sobie :)

Gość gość
ja nie mam zamiaru z tobą dyskutować bo nie ma o czym - twoja wiedza na temat księgowości jest przecież żadna! - uświadamiam ci tylko, że księgowy nie jest od szukania oszczędności w twojej firmie

Gość gość
czy z kredytem na dom cos mozna zrobic zeby odliczyc? xxx bezczelność ludzka nie zna granic! podatnicy mają spłacać twój kredyt na dom???

Gość HMRandC
Odliczasz juz paliwo meza, na ktorym jezdzicie sobie po zakupy czy inne wycieczki i jeszcze ci malo? Nie wspominajac juz o telefonach czy farbach oraz innych rzeczach dzieki ktorym zrobiliscie sobie remont w domu. Niezle trafilem cie w czuly punkt co :D? Juz ja znam tych kombinatorow co zakladaja firmy na self - employed i pozniej wlaczaja ssanie na calego az traca rachube. A na koniec roku podatkowego kwitnie handelek lewymi Invoisami.

Gość gość
i jeszcze pretensje do księgowego, że nie wyszarpie dla nich więcej!

Znalazly sie polglowki co nic nie odliczaja :) Chyba jak mozna to dlaczego nie odliczac. Smieszni jestescie. Pewnie nie macie co odliczac i dlatego tak sie madrujecie

Gość gość
ale ty chcesz odliczać kredyt na mieszkanie! no puknij się łeb! - i jeszcze od półgłówków wyzywasz?

Sam sie puknij! Nie widzisz, ze chcialam otworzyc jakas dyskusje, porady, a sie zaczelo. Jak zawsze jak zapytasz kogos na kafe :) Ludzie chyba jestescie za bardzo znudzeni skoro pierdoly od rzeczy macie czas pisac.

Gość gość
"szukam porad od zainteresowany" Kto cie przyjal do pracy w biurze? Chyba tylko do robienia lodow pod stolem. Z takim rozgarnieciem to widac tylko do tego sie nadajesz.

Lepiej stad uciekaj skoro taka dobra i honorowa jestes i wszystkie rozumy pozjadalas :) Dla zainteresowanych... Ja sama tego nie robilam, bo nie nosze koszulek firmowych, ale Ci ktorzy nosza, jest taki dokument do wypelnienia i mozecie sobie odliczac koszty proszku do prania tych ubran firmowych.

Gość gość
masz jakieś skrzywienie z tym proszkiem? w kółko pieprzysz o odliczaniu proszku!