Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Simonka1990

Doradźcie mi czy sie odchudzać czy nie

Polecane posty

Gość Simonka1990

Bardzo chciałabym znaleźć chłopaka, a wiadomo zgrabna figura zwiększa powodzenie u panów Bardzo proszę o opinię czy mam sie odchudzać czy nie.. Teraz słyszy się różne opinie, że niby spora grupa facetów lubi okręglejsze osoby.. ale nie wiem na ile w tym prawdy a na ile poprawiają sobie w ten sposób humor bardzo otyłe osoby. Dlatego proszę Was, a zwłaszcza facetów o radę. Mam 173wzrostu, ważę 70 kg.. ogólnie mam dość proporcjonalną budowę, taka sama szerokość bioder jak ramion, biust 85E , nie mam wielkiego brzucha, te kilogramy poszły mi biust i w pupę ale wiadomo, dosyć jest to wszystko proporcjonalne jak się na to patrzy .. ale przy 70 kg jest się jednak mimo że "klepsydrą" to dosyć potężną.. niby wg. wskaźnika BMI moja waga jest w normie, ale nie wiem ile warte są te wskaźniki. Doradźcie mi proszę co robić.. szukam faceta, widzę, że faceci jako tako się za mną oglądają ale jednak chciałabym, mieć dużo większe powodzenie i większy wybór. pozdrawiam i prosze o MĄDRE komentarze

Gość gość
dobrze ważysz powinnaś jeszcze przytyć!B

Gość prawictwo pospolite 143
tak, powinnaś zrzucić koniecznie przynajmniej 8 kg

Gość gość
Powiem tak. Jak ktoś cię pokocha to nie będzie dla niego ważne i będzie kochał każdy Twój kilogram i siwy włos :-) Ale jeśli nie szukasz miłości a chcesz korzystać z życia, bawić się i dowartościowywać facetami to niestety żyjemy w czasach w ktorych panuje wręcz kult płaskiego brzucha. Każdy facet poza wyjątkami chce mieć szczupłą dziewczynę (nie chudą a szczupłą) i zgrabną. A nic tak nie psuje tego efektu jak boczki, duża dupa wylewająca się ze spodni. Tak nie wyglądają seks bomby które łamią męskie serca (a raczej powinno się powiedzieć - penisy bo z sercami to nie ma nic wspólnego). Jeśli chcesz być atrakcyjna dla facetów jako partnerka seksualna i cieszyć się zainteresowaniem to popracuj nad sobą. Każdy kilogram mniej jest zbawienny dla kręgosłupa i stawów. Szczupli żyją dłużej i mniej chorują. Co do wskaźników BMI w internecie - daj sobie spokój, są kompletnie nic nie warte. Dobrze zbudowany facet który ma trochę mięśni i 5% tkanki tłuszczowej jest tam OTYŁY :-) Nie uwzględniają wielu czynników. Najlepiej zrobić sobie pomiar tkanki tłuszczowej w różnych miejscach. Polecam wynająć trenera/dietetyka żeby ułożył Ci jadłospis i rozpisał ćwiczenia. 5 posiłków dziennie o stałych porach. Zdrowe jedzenie i trochę ruchu i stracisz te kilogramy w kilka miesięcy. Pozdrawiam.

Gość gość
tego powyzej sie nie sluchaj :O jest dobrze, a jak ci zle z wygladem ro mozesz zrzucic 3-5 kg i moze poczujesz sie atrakcyjniej :)

Gość gość
o tego powyzej chodzilo o prawictwo pospolite oczywiscie :D

musisz mi odpowiedzieć jak wygladasz w porównaniu do tej dziewczyny czy jestes od niej masywniejsza podobna czy raczej bardziej szczupła To wtedy odpowiem dokladnie ile minimum musisz schudnąc ..Teraz trudno mi ocenić

Gość Simonka1990
ona ma troszkę obwisły biust ja mam ładniejszy i wyżej..

Gość Simonka1990
prawictwo pospolite 143 dlaczego 8 kg??

nie interesuje j mnie jaki ma biust, pytam o calkokształt . Czy twoje ciało jest bardziej masywne niż jej, czy podobne ..

Gość Simonka1990
podobne, minimalnie bardziej masywne...

biust tu jest nie wazny istotne są gabaryty całej sylwetki

Gość szymexityle
"biust tu jest nie wazny istotne są gabaryty całej sylwetki " nie gadaj głupot który facet chciałby babe z obisłymi dojcami zwisającymi do brzucha?

Ona mogłaby zrzucić 5 kg według mnie by wygladała w miarę normalnie .. Zatem jesli masz od niiej wiekszą sylwetke nie pozostaje ci nic innego jak zrzucić 8 kg

ta dziewczyna z dużym biustem . Wydaje mi sie ze ona wazy jednak mniej niz 70 kg .. - dałbym jej raczej 66 kg ..Oczywiscie nie wiemy ile ma wzrostu .. Najlepiej jakbys wkleila zdjecie sylwetki .. Moim jednak zdaniem nie powinnas ważyć wiecej niż 62 .kg . Jestem przekonany ze jesteś zbyt masywna

Gość Simonka1990
może i tak :-)

Gość gość
znowu ten prawiczek, nie słuchaj tego koniobijcy

Gość gość
Bokserzy i zapaśnicy w tym wzroście tyle ważą, jak zajdziesz w ciążę to spokojnie dobijesz do 100 kg ;-)

Gość gość
hahahah, nie słuchaj ani nie wchodź w dyskusję z prawictwem, w końcu jego sam nick mówi za siebie :D Co do tematu to powiem Ci, że BMI mało nam mówi, tak naprawdę dużo ważniejszy jest poziom tkanki mięsniowej i tłuszczowej w organizmie oraz wody. Warto zmierzyć sobie te wartości i zobaczyć jak to wygląda. Jeśli Twoja tkanka będzie powyżej 24% to warto pomyśleć o odchudzaniu, jednak jeśli się okaże że tkankę tłuszczową masz w normie i waga wynika z masy mięsniowej, która jest cięższa to lepiej dać sobie spokój. Poza tym waga może też wynikać z nadmiaru wody w organizmie, więc po zmierzeniu tej wartości wiadomo by było co robić. Dodam, że nawet osoby z prawidłową masą ciała a nawet niedowagą mogą mieć poziom tkanki tłuszczowej ponad normę. Wtedy mamy do czynienia z taką otyłością utajoną, ponoć wiele modelek ma z tym do czynienia. Aha i jeszcze jedno, jeśli odchudzanie to tylko połączone z ruchem, po samej diecie możesz wyglądać gorzej niż teraz (obwisłe piersi czy pośladki)

wniosek prosty masz za dużą masę .. Koniecznie schudnij .. Czy to bedzie 5 kg czy 8 kg to już twoja decyzja .. 70 kg to juz nie jest normalna waga , a stan przed otyłością.

Gość gość
Skarbie, jestem kobietą. Niestety wydaje mi się, że ważysz zbyt dużo. Czy odżywiasz się zdrowo i racjonalnie? Nie jadasz śmieciowego jedzenia typu czipsy, cola czy fastfoody ?Pijesz dużo wody? Masz chociażby minimalny ruch, taki jak podróż piechotą do pracy lub szkoły ? Ważne jest też czy masz twarde i jędrne czy luźne ciało. Czy masz rozstępy i celulit ? Dla porównania napisze ci, że ja mam 172 cm wzrostu i 56-58 kg wagi, czyli znacznie mniej a nie mam odwagi pokazać nóg powyżej kolan, ze względu na brzydkie ciało. Jestem też od Ciebie sporo starsza. Moim zdaniem dla własnego lepszego samopoczucia i zdrowia powinnaś się odchudzić. Będzie lżej dla serca, wątroby i dla stawów. I dla wyglądu zewnętrznego.

Sprawdz ile masz cm w udach Prawidłowo powinno być nie więcej niż 53 cm a najlepiej 49 cm

Gość paulalala
Proszę Cię masz prawidłową wagę ! Jak ktoś Cię nie pokocha takiej jaka teraz jesteś to później jak schudniesz też Cię nie pokocha. Jak mówi stare przysłowie 'nie spodobasz się na brudno to i na czysto trudno' czy jakoś tak ;p A waga wcale nie jest jakimś wyznacznikiem tego, czy jesteś szczupła czy nie. Mięśnie też ważą, biust waży. Kobiety mają tendencję do zatrzymywania wody w organizmie itd. Przy miesiączce też przybywa nam parę kilo. Ja przy wzroście 168 ważę 65 kg - pewnie większość stwierdzi, że jestem gruba, ale prawda jest taka, że wyglądam w sam raz. Mam płaski brzuch, u góry jestem szczupła. Z tym, że mam dość duży biust, który waży chyba ze 2 kg ;/ Co do nóg... no cóż mam lekko masywne uda. Nie są jakieś grube, ale na pewno takie jak u modelek VS (chociaż Doutzen Kroes, też wcale nie ma szczupłych ud). Dowiedziałam się, że taka moja budowa i nóg szczuplejszych nie będę miała. Po prostu jestem typową klepsydrą z tym, że mam węższe ramiona niż biodra. Po prostu mamy taką budowę a to, że mamy na czym usiąść i czym oddychać to same atuty. Popatrz na różne sławy. Dla przykładu taka Ciara: Piękna, zgrabna - waży 70 kg. Kate Upton - Marzenie mężczyzn, a waży 66 kg. Nie szukaj chłopaka na siłę to samo przyjdzie. Tylko musisz akceptować siebie taką jaka jesteś :)

Gość Simonka1990
Prawda jest taka że jako nastolatka byłam leczona lekami hormonalnymi po których niestety strasznie przytyłam.. ważyłam 81 kg.. na szczęście odtsawiono mi te leki i z tych 80 kg udało mi się zejść na te 70 kg chociaż trwało to ponad rok i niestety wymagało odejmowania sobie przyjemności od talerza, dlatego pytam was czy z tych 70 kg warto się dalej odchudzac i katować...nie stać mnie na dietetyków toteż moje odchudzanie odbiło się wypadającymi włosami i niskim poziomem żelaza.. obecnie jem tylko tak żeby nie przytyć, niestety pracuje jako księgowa i 8 godzin siedze na tyłku, w miare możliwości chociaż 2-3 razy na tydzeń staram się porzadnie poćwiczyć..