Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joaniaaaa

jak brac leki regularnie??? Pomocy!

Polecane posty

Gość joaniaaaa

Dziewczyny, jestem przewlekle chora i muszę brać codziennie 2 tabletki rano i 1 wieczorem. No i ciągle zapominam... szczególnie wieczorem przed spaniem. Ustawiam sobie budzik, ale zazwyczaj wyłączam go, postanawiam że zaraz to zrobię i często zapominam. Macie jakies sposoby jak wyrobić sobie nawyk regularnego łykania leków?

Gość gość
Ale czy warto sobie wyrabiac takie zły nawyk???a czy Ty wogóle nie chcesz sie wyleczyc raz a dobrze,zeby nie musiec tego brac???

Gość gość
Znam ten ból,po prostu zaraz po tym jak zadzwoni budzik musisz połknąć tabletkę ,nie odkładać na pózniej.Rano tabletki powinny leżeć na stole,gdzies w pobliżu gdzie robisz śniadanie i kładź je sobie na talerzyk obok kanapek.Ja mam zawsze swoja wodę obok leków.Na kolacje podobnie.Niestety tez zdarza mi sie zapomnieć.Najlepiej połykać przy jakiejś regularnej czynności,rano śniadanie a wieczorem kolacja bądź pielęgnacja twarzy na noc.Trzeba je postawić tak abyś nie mogła ich przegapić i od razu mogła popić.

Gość gość
Jak ja namawia do pilnowania trucizny,a dlaczego sie nie wyleczycie poprostu????

Gość gość
ja mam tabletki przy łóżku i przy łóżku mam zawsze butelkę z wodą i kubek i weszło mi w nawyk - jak się budzę to łykam i jak idę spać to łykam na początku możesz sobie postawić ten budzik koło tabletek, postaw tam sobie też coś do popijania tabletek, żeby nie odkładać tego na później

Gość gość
Napisać sobie karteczki i dac w kilku widocznych miejscach. Pozostawić opakowanie z lekami w widocznym miejscu- powinno się skojarzyć Poprosić jakaś bliską osobę aby nam przypominała o wzięciu leków przynajmniej na początku. Może to być osoba, z którą sie mieszka lub ktoś, kto będzie do nas dzwonił w tej sprawie. Do innych na forum A te głupie komentarze o lekach wsadźcie sobie w cztery litery. Myślę tu o tym "Ale czy warto sobie wyrabiać takie zły nawyk???a czy Ty w ogóle nie chcesz się wyleczyć raz a dobrze,żeby nie musieć tego brać??? " Z całą pewnością nigdy nie byliście w sytuacji, kiedy byliście tak chorzy, że naprawdę trzeba było brać leki.

Gość Gosieniek
Bo używasz budzika...Ja muszę brać lekarstwa 2/3 razy dziennie w zależności od miesiąca. Budzik ustawiam sobie do szkoły - czyli normalnie do wstawania, a do leków mam aplikacje z moje-leczenie.pl. Możesz sobie poszukać różnych programów, ale ten jest darmowy i mi starcza. Po miesiącu już ma się ten nawyk i wiem kiedy mi się alarm pojawi chwile wcześniej - ale to zazwyczaj. Wystarczy, że gdzieś pójdę, ktoś przyjdzie i zwyczajnie sie zapomina o lekach. Wtedy właśnie przydaje się taka przypominajka.

Gość Aneta142
Ja używam aplikacji na androida, nazywa się organizator zdrowia - zarowno do standardowych tabletek, ktore musze brac jak i do antykoncepcyjnych