Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę być w ciąży ? pomóżcie ! :(

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie czy możliwe jest że jestem w ciąży, bo kochałam sie z chłopakiem 2-3 dni po owulacji ( a przynajmniej po dniu w którym wydawało mi sie że była ) dostałam niby okresu ale dwa dni później niż zwykle , był dość obfity no taki jak zwykle ale krew była strasznie świeza i miała kolor takiej jaskrawej czerwieni ,teraz już mija drugi msc od dnia w którym mogłam zostać zapłodniona i okres spóźnia mi się juz 3-4 dzień . pytanie brzmi czy to możliwe że jestem w ciąży ?

Gość gość
zrób test. Skąd mamy wiedzieć czy jesteś w ciąży. Możesz i nie możesz. Nikt nie ejst wróżką;) Możliwoście zawsze są. Słyszałam o przypadkach zajściu w ciążę 7 dnia cyklu i 20. Nie wiem ile w tym prawdy. Dużo zależy od tego jaki masz cykl, organizm podatny na stres, zmiany pogody, regularne cykle. Wszystko ma na to wpływ. Jeden zachodzi po owulcji w ciążę, bo np. przesunęła mu się owulacja itp

Gość gość
ale chodzi mi też o ten okres czy po zapłodnieniu może wystąpić normalny okres , taki jak zwykle ? słyszałam że może występować krwawienie ale o okresie nigdy nie słyszałam

Gość gość
zróbcie jej USG :D

Gość gość
jezu ludzie zrozumnie , chyba znacie kobiecą ciekawość, i to jak kobiety potrafią wszystko wyolbrzymiać , zanim sie zapisze do ginekologa chcialabym sie troche na ten temat dowiedzeiec bo byc moze panikuje i wizyta nie bedzie potrzebna bo wszystko zwyczajnie wyolbrzymiam

Gość gość
częściej oddaje mocz i wydziela sie więcej śluzu niż zwykle i skóra w okolicach intymnych zrobiła sie takia bardziej fioletowa po za tym chyba nie mam wiecej

Gość gość
Objawy, które opisujesz świadczą w 100% o ciąży i to na pewno bliźniaczej. Nie chcę Cię martwić, ale przygotuj się na dwójkę dzieci.

Gość gość
jasne ze mozesz miec normalnie okres w pierwszym okresie ciazy. moja znajoma miala 3 m-ce okres a juz była w ciazy

Gość gość
A testu nie możesz zrobić? Minęły 2 miesiące więc choćby teraz możesz to zrobić zamiast pytać.

Gość gość
A znajoma mojej znajomej też miała okres przez całe 9 miesięcy. Urodziła zdrowe dziecko. Dla mnie jesteś w ciąży na 100%, pora na pierwszą wizytę u ginekologa. Życzę powodzenia i dużo zdrówka.

Gość gość
Ja miałam krwawienie w czasie kiedy powinnam miec okres, a byłam już w ciązy. Bo nie mylcie okrsu, z ciążowym krwawieniem. Okres oznaczałby poronienie. Natomiast krwawienie, które często przypomina okres, występuje dość często, ale okresem nie jest. Myślałam, że to okres, więc się niczym nie przemowałam - myśleliśmy z mężem, że się po prostu nie udało. Dowiedziałam się o synku dopiero w 9 tygodniu.

Gość gość
no ale właśnie o to chodzi ze podobno ludzie mylą okres z krwawieniem . ja miałam bardzo obfity okres dlatego sie pytam

Gość gość
No to zrób ten test a potem przestań sie wkręcać.

Gość gość
z resztą obiawy nie są w 100 procetach pewne bo ja czasami wszystko wyolbrzymiam a z resztą jak ty wywnioskowalaś/eś że w bliźniaczej ciąży ?o.O po objawach jeszcze czegoś takiego to ja w życiu nie widzialam ...

Gość gość
Z tą ciążą bliźniaczą to ktoś jaja sobie z ciebie robi.

Gość gość
Skoro twierdzisz że to może ciąża to dlaczego nie zrobisz testu??????? Chcesz sobie po analizować i pogdybać?