Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

slub brata jak postapic?

Polecane posty

Gość gość

Brat bierze slub cywilny bez wesela potem obiad w domu i kawa. I mam dylemat jak postapic. 2 lata temu ja bralam slub brat kawaler pracujacy i dobrze zarabiajacy nie dal nam nic nawet kwiatka czy kartki Z zyczeniami. Ba pozyczyl garnitur od mojego meza i mu nie oddal juz. I mysle czy wypada dac tylko kartke z zyczeniami i kwiaty bez kasy i prezentow.

Gość gość
Ja na twoim miejscu bym z grzeczności kupila zamiast kwiatów jakiś koc czy pościel, ładnie zapanowała i dała

Gość gość
jaki koc? jaka grzeczność? no sory. czekolada i to gorzka i trzy gerbery albo te kwiatki z tym językiem- anturium czy jakoś tak. nawet kartki bym nie dała. i tyle w temacie.

Gość gość
Normalnie. Masz wolną kasę to dasz kasę, nie masz wolnej kasy to nie dajesz.

Gość gość
Ale cham z Twojego brata. Ja bym postąpiła identycznie jak Twój brat postąpił wobec Ciebie. Nic bym mu nie dała.

Gość gość
to o tobie swiadczy, jak sie zachowasz. jakby dla 3000 to tez bys tyle dala? daje sie nie w zamian, tylko ile sie uwaza

Gość gość
Czyli siostra w oczach brata była nic niewarta skoro nic jej nie podarował. Przykre.

Gość gość
to wy prezentami wyceniacie ludzi????? jezu.........

Gość gość
najwyrazniej twoj brat uznal ze w tak bliskiej rodzinie prezentow sie nie daje:) zrob wiec tak samo. ja z siostra tez nie dawalysmy sobie prezentow z okazji slubu ale wczesniej tak sie umowilysmy

Gość gość
Dałabym kwiatek albo jakieś czekoladki. Kasy ani prezentu na pewno nie w tej sytuacji. Przy ewentualnym komentarzu przy rodzinie, odpowiedziałabym "braciszku i tak dostałeś więcej niż ja od ciebie. Przynajmniej nam stroju nie fundowałeś, jak my tobie".

Gość gość
Chyba wolalabym nic nie dostac niz tak jak ja dwa kartony ochydnej "wody wypiekszajacej" ktora miala 2 tygodnie do konca terminu waznosci, a brat sie chcial jej pozbyc chyba bo firme juz zamykal z rozprowaszaniem tej wody, jeden karton rozdalismy wszystkim "na sprobowanie" a drugi wyrzucilismy bo ochydna tlusta ta woda byla i nie dalo sie pic. Materialistka nie jestem ale ostro przegial, tym bardziej ze dostal od rodzicow 500 zl zeby albo cos kupic albo dac. Dlatego my mu damy dwa kartoniki slodyczy tuz przed terminem jak bedzie brac slub :) i tak lepiej wyjdzie niz my bo uwielbia slodycze :p