Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfghjkzxcvbnm

Czuję pustkę...czy to normalne?

Polecane posty

Gość asdfghjkzxcvbnm

Z góry przepraszam, jeśli to zła kategoria, ale jestem tu nowa Sama nawet nie wiem po co to piszę, chyba chcę się komuś 'wygadać', żeby było mi lżej, może mi ktoś pomoże Otóż od jakiegoś czasu czuję w sobie pustkę..ciężko mi te uczucie opisać, ale ktoś, kto również coś takiego czuje, wie o czym mowa Nie widzę sensu w niczym, w szkole staram się unikać rozmów z ludźmi, oni rozmawiają na strasznie dziecinne tematy, które mnie nie interesują, po prostu lepiej dogaduję się ze starszymi osobami, dojrzalszymi. Przestałam wychodzić z domu, bo nie widzę sensu, ciągle mam 'obrażoną minę' i nie da się do mnie dotrzeć (jak to moja matka mówi). A mi nic nie sprawia przyjemności, nie lubię na siłę udawać, że wszystko jest ok Chciałabym normalnie wyjść do ludzi ale nie umiem, nie umiem z nimi rozmawiać, nie rozumiem ich Dużo w moim krótkim życiu przeszłam, jak byłam mniejsza to rodzice ciągle się kłócili, brakowało nam pieniędzy na życie (ojciec alkoholik) Wtedy bardzo to przeżywałam, nienawidziłam go za to, że pije, a moja matka musi pracować na dwa etaty cdn

Gość asdfghjkzxcvbnm
bo on pozaciągał kredyty na alkohol, zawsze ją podziwiałam za to jak i się dla nas poświęca Niedawno odważyła się wziąć z nim rozwód, z czego zresztą byłam i jestem zadowolona Ale wątpię, że to jest przyczyną problemu Zamknęłam się na świat, mam wahania nastroju i napady gniewu, czasami płaczę chociaż staram się być silna.. Wiem, że to żałosne, bo są ludzie, którzy mają o wiele gorzej w życiu, a ja przejmuję się takimi błahostkami jak pustka w środku Czasami jestem pełna determinacji do walki, chcę skończyć szkołę , iść na studia i do dobrej pracy, żyć na dobrym poziomie Mam inne marzenia i priorytety niż moi rówieśnicy, może dlatego nie mogę złapać z nimi kontaktu..mi nie marzy się nowy smartfon czy buty, nie zakładam jak inni z góry że coś mi się należy, wiem, że na wszystko trzeba zasłużyć i wypracować to sobie..ja marzę o ustatkowaniu się i dobrym wykształceniu w przyszłości, ale z takim podejściem nie wiem, czy będzie mi to dane, więc proszę o poradę.

Gość asdfghjkzxcvbnm
mam 14 lat

Gość gość
za dużo się przejmujesz brak ci rozrywki i odpoczynku moim zdaniem twoja pustka to brak radości życia powinnaś znaleźć coś co da ci szczęście i radość może jakieś hobby albo pasja

Gość asdfghjkzxcvbnm
Nie mam nic co sprawialoby mi przyjemnosc, zadnej pasji

Gość gość
ja tez czuje pustke

Gość gość
to zacznij szukać :) kto szuka ten znajduje może nauka języka może jakiś sport może taniec najlepiej coś co ma społeczność w tedy byś poznała swoich rówieśników niektóre zajęcia jak kółko plastyczne czy taneczne albo teatralne organizuje miasto może poszukasz coś w takim ośrodku albo wolontariat pomożesz sobie i innym