Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomoże ktoś?

Polecane posty

Gość gość

Uczennica nauki zawodu w ostatnim roku nauki zaszła w ciążę. Poród nastąpił w okresie nauki, a zasiłek macierzyński pobierała do końca sierpnia jako uczennica. Od pierwszego września pobiera go jako pracownik (umowę o naukę zawodu zawarto na czas nieokreślony). Czy prawidłowe jest rozwiązanie, że do końca sierpnia podstawą zasiłku macierzyńskiego jest wynagrodzenie ucznia III klasy, a od 1 września minimalne wynagrodzenie za pracę, tj. 1600 zł pomniejszone o składki na ubezpieczenie społeczne? ciążę. Poród nastąpił w okresie nauki, a zasiłek macierzyński pobierała do końca sierpnia jako uczennica. Od pierwszego września pobiera go jako pracownik (umowę o naukę zawodu zawarto na czas nieokreślony). Czy prawidłowe jest rozwiązanie, że do końca sierpnia podstawą zasiłku macierzyńskiego jest wynagrodzenie ucznia III klasy, a od 1 września minimalne wynagrodzenie za pracę, tj. 1600 zł pomniejszone o składki na ubezpieczenie społeczne?

Gość gość
Zapytaj w Zusie.

Gość gość
To to nie jest ZUS? To gdzie ja to piszę? :-O

Gość gość
Nie tu kancelaria prezydenta. Łączyć? :P

Gość gość
nie wiem kto tu sie wpiernicza z pytaniem "To to nie jest ZUS? To gdzie ja to piszę? pechowiec.gif" jak pierwsze zadane pytanie nie było od tej osoby

Gość gość
Dziewczyno, jak napisałam uderzaj do ZUS. To raczej mniej spotykana sytuacja i wątpliwe aby ktoś na forum miał w tym temacie doświadczenie. Ale w nawiązaniu do twojego pytania to skoro już tak zostało to załatwione to jaki jest cel tego tematu? Coś poszło nie tak, ktoś się przyczepił?