Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Key_system

Problemy facetów. Prosimy o opinie.

Polecane posty

Gość Key_system

Witajcie! Dla odmiany może facet napisze w tym dziale. Chciałbym Was zapytać o zdanie w pewnej sprawie. Mianowicie moja żona ostatnio bardzo mnie zawiodła - bardzo zależało mi , aby oddała mi auto, które było mi bardzo potrzebne. Ona w tym czasie była na imprezie z pracy. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że teoretycznie przewidziałem tą sytuację i zaproponowałem, że zorganizuję sobie jakoś dojazd i obejdę się bez tego samochodu, bo wiedziałem, że tego typu imprezy się zwykle się przedłużają. Ta, obiecała, że spokojnie zdąży i nie ma powodów do paniki. Moja żona zawiodła mnie, przyjechała grubo po czasie, nie musiałem już wtedy nigdzie jechać, bo i tak bym nie zdążył (chyba tylko Star Trek wchodził w grę ). Zawiodła mnie, ponieważ bardzo cenię sobie lojalność i punktualność. Szanuję drugiego człowieka, pomijam fakt, że jestem jej mężem, więc chyba choćby teoretycznie, powinienem być dla niej najważniejszy. Niestety w tym dniu nie byłem...(choć to nie pierwszy raz). Moja żona nazwała mnie tyranem, bo się ze złościłem i powiedziałem kilka mocnych argumentów (nie obrażając jej). Moje pytanie: Czy nie słusznie mam prawo się czuć oszukany, powiem kolokwialnie - "wydymany", że mnie zawiodła, że nie jest wobec mnie nie lojalna, bo akurat znajomi z pracy dla mojej żony, w tym dniu byli ważniejsi??? Czy przesadzam??? Czy się czepiam???Zaznaczę, że bardzo potrzebowałem tego auta, a moja żona doskonale o tym wiedziała. Ba, pojechała najpierw odwieźć znajomych, a później dopiero przyjechała do domu....Pozdrawiam i współczuję wszystkim pokrzywdzonym Paniom z tego wątku. Key

Gość Key_system
A czy mógłbym poznać Twoją ocenę tej sytuacji? Ps. Przykro mi Magda :-(

Wg mnie się nie czepiasz. Ja jestem tego zdania, że jak ktoś coś obiecuje to powinien danego słowa dotrzymywać. Ja się nigdy w życiu nigdzie nie spóźniłam i nie rozumiem ludzi którzy mają to we krwi i wg nich nic złego się nie stało. Skoro żona Ci obiecała , że będzie to powinna stanąć na rzęsach i być o umówionej godzinie. A Ty skoro to przewidziałeś, jak piszesz to trzeba było jednak sobie zorganizować dojazd. No ale pewnie pomyślałeś , że tym razem dotrzyma słowa. Ja już się nauczyłam , że mogę liczyć tylko i wyłącznie na siebie.

Gość Key_system
Dziękuję Magda za Twoją Opinię.. Życzę Ci wszystkiego dobrego :)

Gość gość
Zgadzam się z Madzią. Z drugiej strony nie rozumiem Ciebie autorze, dlaczego pozwalasz sobie wchodzić na głowę? Zachowujesz się jak niektóre kobiety które po latach mają pretensje że ich mężowie ich olewają i nie słuchają co mają dopowiedzenia. A dlaczego? Moim zdaniem, dosadnie mówiąc....jeżeli ludzie zaczną pobłażać takie zachowania przez lata, i drugie osoby do takich zachowań przyzwyczajać, to nie ma się o co czepiać. Złe zachowania (olewania lub "jakoś to będzie", i brak lojalności "zabija się" w zarodku. Ludzie mają język a nie potrafią się dopgadać! Po kiego diabła męczyć się z kimś kto z biegiem czasu zaczyna olewać?