Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZy Wasze niemowlaki czują reaguja na muzyke

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
Tak

Reagowały na muzykę ale tak jak na każdy inny dziwek zasłyszany Neutralnie do muzyki w wieku niemowlęcym podchodziły, bez jakiś tam emocji wielkich, lecz mojej koleżanki córka to dopiero hit z małej. Będąc niemowlakiem już jej się buzia tak uśmiechała do muzyki , podskakiwała w pieluszce do rytm a jak już stalła na nogach to takie figle odstawiała mając przy tym radoche. Moje tancerki takie akurat nie były ,do te pory nie są :)

Gość gośćkkk
Moja corka ma teraz 10 miesiecy i uwilebia gdy puszczam jej jakies pioisenki, spiewa po swojemu " jejejeje" i kiwa sie do rytmu, s mieje sie gdy widzi jak tancze, czasem biore ja na rece i tanczymy razem. Wtedy jest taka radosc, ze hej. Uwielbia muzyke.

Gość gość
Synek już napewno w wieku 8 mcy "finał" przy muzyce, pokrzykiwał, kiwa się w rytm muzyki

Gość gość
* fikał

Gość gość
moj reagował. od początku. uspokajał się, spokojnie spał. mając jakieś 2 miesiące miała swoją ulubioną piosenkę: "jadą jadą misie";). słuchaliśmy baby radio, wyraźnie się na nią ożywiał. Jak szykowaliśmy go do kąpieli i był marudny to wystarczyło, że ja albo mąż zaczęliśmy mu ją śpiewać i już była radość i wymachiwanie rączkami. dość długo zasypiał przy kołysankach mu śpiewanych, gdy dziś ma problem z zaśnięciem to zaczynamy mu śpiewać i jest od razu lepiej, albo jak się budzi z płaczem w nocy. Dość wcześnie zaczął "śpiewać", mam nagrany filmik, sprzed roku, jak miał niecałe pół roku i "śpiewał" do melodii z karuzeli. Gdy miał zły humor i moja mama z nim siedziała to zawsze włączała mu rmf classic. Jak jeszcze roku nie miał to przesłuchał z nią cały koncert queen. Teraz ma 15 miesięcy i uwielbia śpiewać po swojemu"iaaa,iooooo", albo naśladuje melodię"old macdonald", chodzi o fragment"ia ia o". na muzykę jest bardzo wrażliwy, lubi jak jego brat cioteczny gra na pianinie, sam podchodzi i słucha dzwięków, ale nie bezmyślnie uderza w klawisze, tylko naciska różne i się wsłuchuje. Jakieś u nas w rodzinie dzieci są umuzykalnione, kuzynka w wieku 4 lat miała na koncie 2 płyty dla przedszkolaków, teraz ma 10 i mnóstwo wygranych konkursów, mojego brata syn gra na pianinie.