Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zmienic swoje życie? Pomóżcie mi

Polecane posty

Gość gość

Licze na jakies rady. Mam ponad 30 lat, tkwie w zwiazku bez rpzyszłości od 2 lat, on nie chce dzieci i slubu poza tym nie jestem z nim szczęsliwa. Prace mam od lat ta samą ale za grosze wiec nie ejstem w stanie nawet sie usamodzilnic. Mój dzien to praca-dom, zero wyjść, zero spotkań ze znajomymi. Popadłam w jakiś totalny marazm i tak nic sie nie zmienia od lat. Boje sie odejsc , boje sie zmienic pracę. Nic mi sie nie chce.

Gość 40cha40
Czemu się boisz zmian?

Gość gość
Co mam zrobić, aby wreszcie cos zaczać robic, walczyc o swoje, uwierzyc w siebie? Chce nauczyc sie jezyka angielskiego, chce faceta ktory tak jak ja chce załozyc rodzine, chce lepszej rpacy. Wiem co chce ale nie wiem co mam robic aby to siągnac i jak?

Gość gość
Nie wiem czemu, nie wierze w siebie, wydaje mi sie ze jak zostawie mojego faceta to nikt juz nie bedzie chciał starej baby, jak zwolnie sie z pracy to nie poradze sobie w nastepnej. Jezyka chce sie nauczyć a mi sie nie chce.

Gość 40cha40
Dopóki nie zaryzykujesz w zyciu zmian to po 1 nie dowiesz sie czy strach jest naprawde realny a po 2 nie uda ci sie podnieśc własnej samooceny. Czasem drastyczne decyzje zmieniające radykalnie nasze życie powodują że stajemy sie i odważniejsi i pewniejsi siebie ;)

Gość gość
to proste kup sobie chomika:)

Gość 40cha40
Jak dla mnie takie użalanie się nad sobą jest wymówką. Bo wygodniej jest się umartwiac żyjac jak dotąd niż podjąc wysiłek by w naszym życiu coś wreszcie zmienic na lepsze:)