Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZOK! Dziecko w czapce przy 22 stopniach

Polecane posty

Gość gość

myślałam, że to urban legend czapki w tylu stopniach, no ale wczoraj szok przeżyłam. Dziecko w wózku siedzące, na moje oko jakieś 7-9 miesięcy. I na głowie średniej grubości czapka, taka jakby na jesień, na pewno nie była to cienka bawełniana, zdecydowanie grubsza, z nausznikami i wiązana pod brodą. No masakra.

Gość gość
Ten sam obrazek dzisiaj. W cieniu 24 stopnie, a na przystanku siedziala matka z juz chodzacym dzieckiem, takim troche po roczku na oko i ten maly mial gruba bluze i czapke, rowniez wiazana, zakrywajaca uszy i typowo jesienna.

Gość gość
nie wiem jak u ciebie, ale u mnie wczoraj do 11.00 było zimno i wiało mocno przeszywającym wiatrem.

Gość gość
24 stopnie i wiatr, dziecko 4,5 m-ca ubrałam cieńką, letnią czapkę, jakby nie wiało to bym zdjęła, poprostu boję się ryzykować

Gość gość
moja teściowa dzisiaj do mojego synka 2latka przyjechała, żeby z nim na spacer pójść. I mówi do niego, że jest bardzo zimno! Mało też w czapce nie wyszedł. Ubrałam go w cieńszą bluzę, a ona chciała jeszcze wiatrówkę i czapkę właśnie! I na kamizelkę się czaiła! No i pretensje, ze bodziaka nie ma.

Gość gość
24 stopnie i czapka? matko czego się boisz? zacznij się bac o przegrzewanie

Gość gość
nie była spocona, poza tym wyciągałam ją z wózka, ja tam uważam, że nie przegrzewam dziecka

Gość gość
moja córka ma 5 m-cy. leży, jeszcze nie siedzi. teraz kiedy jest tak gorąco zawsze zakładam lej taką cieniuteńką, prawie że ażurową czapeczkę z daszkiem (nie zawiązuję troczków). a to dla tego że używam parasolki (nie używam przy takiej pogodzie kombinacji buda + pieluszka) bo wolę żeby sobie dziecko pooddychało świeżym powietrzem. moim zdaniem czapeczka jest potrzebna bo mała nie ma jeszcze zbyt dużo włosków, a czasem promienie padną gdzieś obok i na nią przyświecą i nie chcę żeby jej się główka i buzia spiekły (chociaż i tak ją smaruję pięćdziesiątką i staram się chronić przed słońcem. czy waszym zdaniem przesadzam?

Gość gość
Myślisz głupia krowo że muzułmanie w Afryce noszą turbany jedynie dla ozdoby? :classic_cool: