Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest zgodne z prawem?

Polecane posty

Gość gość

3. Ustalanie przez świadczeniodawcę konkretnego dnia lub wyznaczenie godzin zapisów do lekarza, jest niezgodne z prawem. Mam niesmiale pytanko: czy przychodnia kolo mnie, dentystyczna, ma prawo ustalac dzien, w ktorym tylko sa zapisy do dentysty. Tzn. nie moge sie zapisac np. dzis tylko musze czekac np. do konca miesiaca, bo "w tym juz nie zapisujemy, trzeba czekac na 28 lipca". czy to jest mozliwe? wg tego zapisu nie chyba? dodam, ze to przychodnia prywatna, ma umowe z nfz, bo swiadczy tez uslugi nieodplatnie Na wizytę u lekarza pacjent ma prawo zapisać się dowolnie wybranego dnia, w godzinach pracy rejestracji - zgodnie z § 13 "ogólnych warunków umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej", stanowiącym załącznik do Rozporządzenia MZ z dnia 6 maja 2008 r. (Dz. U. Nr 81, poz. 484). http://www.bpp.gov.pl/dla-pacjenta/iedem-zasad-postepowania-przy-rejestracji-w-placowce-medycznej/

Gość gość
sama już sobie odpowiedziałaś

Gość gość
Cisz się że cię w ogóle chcą zapiasać, że terminu nie będziesz miała w 2016 :P

Gość gość
dzieki. nie mam zamiaru sie cieszyc, ze laskawie mnie zapisza do dentysty. i tak wykreca tak, ze bede musiala doplacic. lista swiadczen za free jest smiechu warta.