Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Którą z tych osób byś najbardziej polubiła ?

Polecane posty

Gość gość

osoba 1 : bardzo inteligentny, ma średnią ocen 5,0, osiąga sukcesy w konkursach matematycznych, ma bogatych rodziców, jest jedynakiem, często podróżuje po świecie, jest średnio rozmowny, czasami bywa zarozumiały, ceni sobie własne przyjemności, dużą wartość mają w jego życiu mają rzeczy materialne, ma najnowsze komputery, telefony i inne cuda techniki, jest wyrachowany i kieruje się logiką, ma poglądy ateistyczne, uważa że sukces można osiągnąć przez pozycję społeczną i umiejętności, pomaga tylko przyjaciołom, ma kompleks wyższości nad innymi, jest władczy, jego ulubione przedmioty w szkole to matematyka, informatyka, fizyka, angielski osoba 2 : średni inteligentny, ma średnią 4,0, osiąga sukcesy literackie, pochodzi ze średnio zamożnej rodziny, jest jedynakiem, mniej podróżuje, jest zamknięty w sobie, bywa egoistyczny, ale też bezinteresownie pomaga ludziom w potrzebie, mniej posiada i nie ceni własnej przyjemności, nie ceni materializmu chociaż wie że ich potrzebuje w życiu, lubi stabilność w życiu, jest trochę niezrównoważony emocjonalnie, posiada stare urządzenia typu telefony stacjonarne lub komputer, ma poglądy religijne, wierzy w duchy, pomaga nie tylko przyjaciołom, ale też obcym uważa że sukces zależy od losu, jest uległy, ulubione przedmioty to polski, historia, geografia, rosyjski osoba 3 : mało inteligentny, ma średnią 3,0, nie osiąga sukcesów naukowych,pochodzi z ubogiej rodziny, ma dwie siostry i trzech braci, mało podróżuje, jest otwarty i towarzyski, dużo czasu spędza na świeżym powietrzu, ma ochotę coraz więcej umieć, uważa że każdy pracuje na własny sukces przez cale życie, nie zwraca uwagi na swoją przyjemność i rzeczy materialne, ceni spokój ale też zabawę, jest zrównoważony, posiada skromne urządzenia (nie ma telewizora), ma poglądy religijne, chociaż czasami ma wątpliwości, pomaga bliskim, ale nie zbywa obcych, nie jest ani uległy, ani władczy, nie lubi przedmiotów szkolnych ale każdy szanuje

Gość gość
nr3

Gość gość
srednio inteligentny, ze srednia 3.0, ateista

Gość gość
Numer 1 jest średnio rozmowny, czasami zarozumiały i wyrachowany, więc oczywiście, że nie. Numer 3 dyskwalifikuje to, że jest mało inteligentny, no chyba że mieliście na myśli, że najmniej inteligentny z całej trójki, ale jeśli nie to wybieram numer 2. Zabawne jest to, że średnia ocen i inteligencja są powiązane ze statusem materialnym rodzin. Siostry kolesia nr 3 też są głupsze niż bogatsze koleżanki?

Gość gość
Każdy wie, że najlepsi ludzie to ci ze średnią 4,0.

Gość gość
Może jestem nienormalna, ale nie obchodzi mnie jaką kto ma średnią, jakie urządzenia posiada, czy jest jedynakiem czy ma pięcioro rodzeństwa, z jakeigo domu pochodzi, czy odniósł "sukces" czy też nie.. To mnie zupełnie nie interesuje.. Serio oceniacie ludzi na podstawie czegoś takiego? Masakra

Gość gość
A co to jest "cwaniarz", bo słownik takiego dziwa nie zna?

Gość gość
Przecież tu napisano także co nieco o cechach charakteru, o otwarciu na ludzi itp., kto chcę oceni na tej podstawie, a kto chcę oceni na podstawie posiadania najlepszego fona, jego wola.

Gość gość
"Cwaniarz" to inaczej głupek, nie rozumiejący słów na kafe, ewentualnie ktoś o niskich umiejętnościach dedukcji. Źródło: Najnowszy słownik kaffe, PWN, Warszawa 2014.

Gość gość
Na podstawie tego opisu nie mogę powiedzieć kogo polubiłabym najbardziej.

Gość gość
Ja oceniam ludzi na podstawie ich mądrości (niekoniecznie inteligencji, to nie to samo), uczciwości, dobrego serca, empatii, rozsądku, może trochę zainteresowań... Ale to wymaga trochę czasu i wysiłku, a nie "ma trzech braci, jest biedny, nie podróżuje, ma słabą średnią". Mój mąż w podstawówce miał średnią 5.2, w liceum coś koło 3.0, na studiach był najlepszy- ot, trafił mu się okres buntu w liceum, to znaczy że wtedy był mniej inteligentny, a potem cudownie odzyskał inteligencję?

Gość gość
Właśnie, lepiej zdjęcia daj :) ocenimy w ciągu trzech sekund.

Gość gość
Eh...na podstawie opisu nie można wywnioskować która osoba najbardziej przypadłaby nam do gustu. Wszystko zleży się od dogadywania się. Np. pierwszy typ zadziera nosa, ale może być mniej irytujący niż pasywność drugiego. Trzeci z kolei ma fajne podejście do pracy/spędzania czasu, ale jego braki w wiedzy mogą drażnić. I tak dalej...

Gość gość
To znaczy, że w liceum był biedny i musiał odsprzedać telewizor, nie podróżował, a mimo to średnią miał niską, to chyba znaczy że kosmici podmienili jakiegoś kolesia na twojego męża.

Gość gość
ja bym polubiła: najpierw tego nr 2 pozniej tego nr 1 tego 3 bym moze nie polubila , zalezy ktory bylby wysoki i przystojny :) ale lubię jedynaków więc 1 i 2 są okej

Gość gość
up