Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myślicie o sytuacji tych dwóch rodzin z interwencji? wielodzietnych

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio byly poruszane dwie sprawy. Jedna o kobiecie, ktora ma dzieci, skrzywdzona przez męża a nie może liczyć na mieszkania a druga dzisiejsza sprawa o rodzinie z Wawy z Woli. Kto nie oglądał na interwencji stronie są te oto poruszone tematy. Uważam ze jeżeli nie ma sie kasy to nie powinno się miec 5-6 dzieci. Ale z drugiej strony dlaczego kurwa u nasz jest to takie zacofanie? W Niemczech mam siostrę i rodzinie z dziećmi hest oferowana pomoc! W Anglii byłam jak jeszcze dziecka nie miałam. Bez wyjątków czy tam masz 2, 5 dzieci-masz pomoc. Albo sprawa z meldunkiem z wydarzen. Kobieta nie ma meldunku, dziecko nie ma peselu, nie istnieje! Chory rząd. Sama mam jedno dziecko, planujemy z mężem drugie. Mamy stałe prace za max do 2000zl (zależy od godzin) czyli ok 3500-4000zl. Ale aż sie boje. Teraz zyjemy dobrze ale wiadomo życie, każdemu moze sie noga powinac i co wtedy? Państwo nie pomoże. ... aż się zastanawiam czy nie zostać przy jednym. ... niech rzad sie cieszy ze w ogóle dzieci na świat przychodzą. Bo gdyby kazdy racjonalnie myślał brakowało by ludzi aby na nasze emerytury pracowali, bo nikt by dzieci nie miał.

Gość gość
Fakt w Polsce nie ma żadnej pomocy dla rodzin. Czytam czasem jak tu dziewczyny kombinują z wyprawka za grosze używana czy pożyczona czy z posiłkami aby tylko przezyc szok! A ja wydałam na sam wózek ponad tysiąc euro:( Nie mieszkam w Polsce od kilku lat nie wyobrażam sobie powrotu do takiej nędzy gdzie państwo ma zwykłego człowieka w dooopie.

Gość gość
wielodzietni to głeboka patologia albo fanatycy religijni

Gość gość
Ja będę miała 4 właśnie. Do patologii mi daleko za fanatyczke i to religijna nikt mnie nie uzna bo nie wierząca jestem:) tak trudno zrozumieć ze można po prostu chciec więcej dzieci niż 1?

Gość gość
Ok miej i 6stke ale chodzi o Państwo ktore ma nas w dupie

Gość gość
autorko chyba sobie jaja robisz ze ty chcesz drugie dziecko? przy takich zarobkach? nie stac was, sama to widzisz ale pewnie zrobisz na zasadzie "jakos to będzie" a potem bedziesz wyciągac łapska po pomoc, wy tylko byście chcieli "daj i daj" ale robic sie nie chce

Gość gość
Ty pseudo bogaczko bie interesuj się życiem autorki , weź się za swoje.

Gość gość
1. Nie ciągne z mopsu, ale jakbym musiala to czemu bym nie mogla? Xhyba na coa ida moje podatki w tej chwili? 2. Nie zgodzę się, stwierdzam ze stać mnie na jeszcze jedno 3. Mam 4 rodzeństwa , było biednie ale dziekuje Bogu ze je mam. To dla mnie cenniejsze niż twoja zasrana kasa. XD

Gość gość
Dlaczego ktos kto zrobil sobie 6 bachorstwa, bez wyksztalcenia, pracy, zawodu ma dostac mieszkanie i kase za friko, a ja zeby wynajac POKOJ musze harowac i studiowac jednoczesnie? nie moge liczyc na pomoc panstwa. ale wiadmo, lepiej nastukac sobie bachorstwa "bo jakos to bedzie" "bog dal dziecko to da i na dziecko". szkoda, ze wiekszosc ludzi twierdzi, ze dziecko wykarmia miloscia i w milosc ubiora. Czytalyscie artykul "dzieciakow sobie narobili"?

Gość gość
"3. Mam 4 rodzeństwa , było biednie ale dziekuje Bogu ze je mam. To dla mnie cenniejsze niż twoja z****** kasa. XD" Nie gadaj glupot bo pieniądze tez sa wazne . Tez uwazam ze 4 tysiace to za malo na 4 osobowa rodzinę .

Gość gość
Rząd was nie zapładnia, idiotki. Najpierw nadstawiają dupska, bo chcą mieć 'śłodkiego bobaśka', a potem - DAJ, DAJ, DAJ ! A ch.u.j wam w dupe, rozpłodówy ! :O

Gość Kotleta
Dnia 4.07.2014 o 03:57, Gość gość napisał:

W Anglii byłam jak jeszcze dziecka nie miałam. Bez wyjątków czy tam masz 2, 5 dzieci-masz pomoc.

To kto Ci broni wyjechać? Spikaj i flaj rajanerem.

Dnia 4.07.2014 o 17:34, Gość gość napisał:

Dlaczego ktos kto zrobil sobie 6 bachorstwa, bez wyksztalcenia, pracy, zawodu ma dostac mieszkanie i kase za friko, a ja (...)

Bo nie byłaś na tyle mądra żeby też sobie zrobić, czas przeleciał, stare panny "muszą" harować, jak to one mówią. Państwo nie ma z Ciebie pożytku, a z 6tki dzieci ma -one przyniosą kiedyś przychód równy 6krotności Twojego, a więc za dane mieszkanie zwróci się z nawiązką. Fahren mit Hirn!

Gość Gość
Dnia 3.07.2014 o 22:02, Gość gość napisał:

Fakt w Polsce nie ma żadnej pomocy dla rodzin. Czytam czasem jak tu dziewczyny kombinują z wyprawka za grosze używana czy pożyczona czy z posiłkami aby tylko przezyc szok! A ja wydałam na sam wózek ponad tysiąc euro:( Nie mieszkam w Polsce od kilku lat nie wyobrażam sobie powrotu do takiej nędzy gdzie państwo ma zwykłego człowieka w dooopie.

W Polsce nie ma pomocy dla rodzin???????????

500+ ROCZNY PŁATNYmacierzyński lub kosiniakowe, ulgi podatkowe, wyprawki szkolne, darmowe przedszkola itd... W dupach wam sie poprzewracało. Jak się ma rodzinę to trzeba na nią pracować, a nie wyciągac łapy do PANSTWA

A wozek możesz sobie kupić uzywany. Za grosze. Prawie całą wyprawkę możesz sobie kupić uzywaną.

Gość Gość
Dnia 3.07.2014 o 22:08, Gość gość napisał:

Ok miej i 6stke ale chodzi o Państwo ktore ma nas w dupie

Ale co ty byś chciała jeszcze od tego Państwa - czyli innych podatników?

Gość Co za ...ka
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

W Polsce nie ma pomocy dla rodzin???????????

500+ ROCZNY PŁATNYmacierzyński lub kosiniakowe, ulgi podatkowe, wyprawki szkolne, darmowe przedszkola itd... W dupach wam sie poprzewracało. Jak się ma rodzinę to trzeba na nią pracować, a nie wyciągac łapy do PANSTWA

A wozek możesz sobie kupić uzywany. Za grosze. Prawie całą wyprawkę możesz sobie kupić uzywaną.

Po co odgrzebujesz temat sprzed 5 lat i pienisz się jak buldog? 😂 Przecież wtedy nie było 500+, kosiniakowego ani wyprawek do szkoły a macierzyński wynosił 6 miesięcy 🤦