Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uporczywy kaszel

Polecane posty

Gość gość

Od ponad tyg meczy mnie potworny,suchy kaszel.Zaczęło się od tego,że drapało w gardle i miałam uczucie strasznie wysuszonego gardła co powodowało drapanie i kaszel.Miałam też jednocześnie jakąś jelitówkę(wszyscy w domu mieli) więc zwaliłam kaszel na ogólne przeziębienie i jelitówkę.Miałam też gorączkę,ale po 2 dniach ustąpiła.Od tamtej pory męczy mnie ten potworny suchy kaszel.Wcześniej męczył mnie nad ranem i po południu.Przez 2 dni ostatnie było niby lepiej,mogłam już przespać noc.Dziś męczy mnie od samego rana,cały czas.Jestem już słaba od tego,boli mnie cała klatka piersiowa.Nic nie pomaga,żadne syropy,nic.Byłam dwa dni temu u internisty,osłuchał,opukał.Nie stwierdził nic,żadnego zapalenia oskrzeli ani krtani,no nic.Tylko przewlekłe zapalenie oskrzeli bo mam typowe objawy oprócz tego kaszlu.Ale na sam kaszel NIC mi nie pomaga.Cały czas drapanie w gardle i przymus kasłania.Ktoś tak miał?

Gość gość
"Nie stwierdził nic,żadnego zapalenia oskrzeli ani krtani,no nic.Tylko przewlekłe zapalenie oskrzeli" :-o Masło maślane. Jeśli masz zapalenie oskrzeli to osłuchowo jest to do wykrycia i lekarz powinien zapisać Ci antybiotyk i syrop.

Gość gość
Tam mi się wkradł błąd,pewnie przez zamyślenie-przewlekłe zapalenie zatok miało być,a nie oskrzeli :)

Gość gość
Pojawiają się jakieś strony z rzeczowymi poradami odnośnie wyboru inhalatora ale jest ich wciąż za mało moim zdaniem. Takie rankingi jak ten na http://rankinginhalatorow.pl/ to jest kropla w morzu potrzeb. Coraz więcej osób chce skorzystać z inhalacji ale nie wie jak, kiedy i na jakim sprzęcie...

Gość mmm

W ogóle jeśli będziesz chciała kupować inhalator to staraj się sprawdzić różne dostępne opcje, ale wybierz dobrą markę, bo jakość ma tutaj spore znaczenie. My korzystamy już od dłuższego czasu z urządzeń od Sanity i ogólnie jesteśmy z nich zadowoleni, obecnie model Pro, ale niezależnie jaki model od tej firmy mieliśmy to działał bez problemu.

Gość Olka

Miałam. Pani w aptece poleciła mi Pelafen. Zaryzykowałam i kupiłam. Zadziałało bardzo szybko i przeziębienie zostało szybko pokonane 😉