Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćzdruzgotana

Baby Swim czy nie bałybyście się pójść z dzieckiem

Polecane posty

Gość gośćzdruzgotana

Czytałam dzis artykuł o tak zwanym baby swim czyli pływaniu niemowlaków. były tam zdjęcia i nie wiem jak matki mogą takie male dzieci w ten sposób meczyc nieswiadome maluszki

Gość gość
a dlaczego mamy się bać? Dziecko 9 miesięcy było w wodzie

Gość gość
My chodzimy z synkiem na basen już 2 miesiące, odkąd skończył pół roku. Super sprawa, mały jest wniebowzięty jak może sobie pochlapać. Minus jest taki, że teraz w wanience kąpiel też traktuje jak basen i wychlapuje całą wodę na ścianę ;) Gdzie tu męczenie?

Gość gość
wiesz, mam na mysli to ze nie wydaje i sie zeby dla 3 miesiecznego dizecka basen byl odpowiedni. mi sie takie dziecko kojazy tylko z lezeniem w lozeczku a nie z takimi aktywnosciami. przedstawiona tam byla spora grupa rodzicow na prawde z maluszkami

Gość gość
domyslam sie ze autorka dizeci nie posiada albo jest wlasnie w ciąży

Gość gość
No ale każde dziecko jest inne, jak się nie spodoba dziecku, to zawsze można zrezygnować. Ale są maluszki, którym się basen podoba od razu, nawet 3 miesięczne i wg mnie to nie jest męczenie. U nas w grupie też było takie maleństwo, mogło mieć 3-4 miesiące i było zadowolone.

Gość gość
Ja tego osobiscie nie widzialam, mowie na podstawie materialu z sieci ale jak przebrac takie malenstwo w zwyklej szatni basenowej? takie dziecko przeciez caly czas spi

Gość gość
No takie maleństwo łatwiej niż mojego 8 miesięczniaka, bo przynajmniej nie wierzga :) W szatniach są przewijaki, a na płytę basenu można wejść z nosidełkiem.

Gość gość
moze nie jest to takie straszne jak mi się wydaje. czytam ze dziecko potrafi naturanie wstrzymywac oddech wiec ryzyko podtopienia jest chyba niewielkie

Gość gość
Dziecko się nie utopi, a oswaja się z wodą. Natomiast nie wiem czy potrafisz dobrze ocenić wiek dziecka. Wpisałam baby swim w google grafika i większość dzieci to już starsze niemowlęta 6mcy wzwyż. Z takim 3 mcznym problem głównie mają rodzice, bo ciężko takie maleństwo trzymać, gdy musisz jeszcze podtrzymywać głowę.

Gość gość
niestety trzeba skopiowac caly link zeby do odpowiedniego tekstu dotrzec

Gość gość
To nie jest 3 miesięczne dziecko, wygląda na min 5-6 miesięcy :)

Gość gość
A nie, zwracam honor. Wg komentarzy pod zdjęciami dziecko może mieć 3-4 miesiące. No ale widać przecież, że krzywda mu się nie dzieje :)

Gość gość
Krzywda nie ale ie wydaje mi sie zeby to bylo dla niego dobre. rozumiem roczniak

Gość gość
Nie zgodzę się. Dziecko najlepiej przyzwyczaja się do wody jak ma z nią kontakt wcześniej. Roczne dziecko już może mieć problem z oswojeniem. Oczywiście wiele zależy od dziecka, ale myślę, że większość maluszków bezstresowo przywyknie do basenu jak zaczną w wieku niemowlęcym. Widzę to po moim synku, który już fajnie w wodzie się zachowuje i widać, że mu to sprawia frajdę. Generalnie uważam, że basen to super sprawa dla niemowląt, warto skorzystać jeżeli ma się w pobliżu pływalnię, na której organizowane są zajęcia dla takich maleństw. My już chodzimy też indywidualnie, a na basenie na który chodzimy jest sporo atrakcji, jak gejzery, płytki basenik, w którym maluch może siedzieć na pupie, jacuzzi.

Gość gość
A, dodam jeszcze, że zajęcia w wodzie stymulują rozwój ruchowy dziecka.

Gość gość
"Krzywda nie ale ie wydaje mi sie zeby to bylo dla niego dobre." - no ale o co ci właściwie chodzi :D jakieś powody dla których to nie jest dobre? Sama nie mam jeszcze dzieci ale wczoraj na basenie widziałam ze 3 kilkumiesięczniaki i to nie podczas zajęć baby swim tylko normalnego czasu, gdzie jest pełno ludzi. Dzieciaki pływały wsadzone w kółka i były mega roześmiane, bawiły się wodą, bombelkami w jacuzzi itd.

Gość gość
OOO widze zdjecia z Bialej Podlaskiej. Ja nie poszlam na basen wczesniej niz skonczone pol roku u corki bo tam nawet nie ma warunkow aby spokojnie ubrac dziecko. Nie wyobrazam sobie jak to mogloby wygladac. Ubieram dziecko a potem co? Klade na podlodze aby sama sie ubrac? Brak szatni wspolnych. Przydalaby sie jedna dla malzenstw z dziecmi.

Gość gość
No ale wchodzisz chyba z nosidełkiem. Ja robię tak, że przebieram najpierw małego, potem daję mu jeść - po basenie jest mega głodny :D i odkładam do nosidełka - od razu zasypia. Mam czas żeby się spokojnie przebrać, wysuszyć. Po basenie mam zwykle dzieciaka z głowy na godzinę ;)

Gość gość
Dla mnie targanie nosidelka , ubieranie dziecka, karmienie, ubieranie sobie, przenoszenie nosidelka do samochodu to meczarnia!! Nosidelko swoje wazy plus malutkie niemowle minimum 4 kg. Bylabym cala mokra. Dlatego tylko z mezem chodze narazie.

Gość gość
wlasnie kwestia organizacji nie jest latwa. najlepeij wybrac sie na rodzinne wyjścia z takim maluszkiem.

Gość gość
Biała podlaska czy Bielsko Biała? o jakie zdjęcia chodzi?

Gość gość
Przeciez malutkie dziecko NIE BOI sie wody ! Spedzilo w niej 9 miesięcy.. to dla niego NATURALNE srodowisko ! Instynktownie wykonuje cialem ruchy jak plywak "zabką ", pózniej a umiejetnośc zanika I musimy sie ' od nowa ' uczyc plywac :) Instynktownie wstrzymuje oddech , gdy nurkuje, ale nie zamyka oczu :) Zaczynalismy z synem na kursie od zabaw w wodzie, oswojeniu z nia.. chlapaniu woda na buzie , głowe itp. Pozniej nurkowanie :) Na komende po prostu zanurzalismy dzieci pod wode.. mam zdjecia robione specjalnym aparatem :) Mój nigdy nie plakal.. nie boi sie skakac do wody z brzegu basenu.. a ja go nie lapie, sam wypływa :) asekuruje go tylko.. Teraz ma 3 latka :)

Gość gość
A powiedz, ile miał jak nauczył się sam pływać? My chodzimy z 8 miesięcznym i też nurkujemy i zaczynamy pływać w pływakach :)