Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Życie to życie czyli prf Chazan

Polecane posty

Gość gość

ma racje Z calego serca wspolczuje matce tego dziecka . Mam mieszane uczucia wobez Chazana ale czy nie ma racji, ze zycie to zycie ? W zasadzie nie wolno ludziom deycodwac o tym kiedy zycie ma sie zakonczyc. Z tych wzgledow zabroniona jest np eutanazja na swiecie ( z malymi wyjatkami). Tak samo, jak to bardzo bardzo chore dziecko, sa bardzo chorzy, strarzy ludzie, ktorrzy nigdy juz nie wstana, nie przemowia, ktorych uwaza sie czasem za rosliny. I czy mozna im odebrac to zycie ?? Nam sie wydaje, ze takie lezenie, wegetowanie to nie zycie a jednak.... Nie wierze, ze to dziaitko ktore sie urodzilo odczuwa bol. Na pewno lekarze podaja mu srodki przeciwbolowe wiec niechze umrze w spokoju. Mam dylemat w tej sprawie ale trudno sie nie zgodzic, ze z Chazanem

Gość gość
czy wiesz że to dziecko nie ma połowy głowy, ma mózg na wierzchu, gałka oczna mu zwisa? Jakie środki przeciwbólowe myślisz złagodzą taki ból?

Gość gość
To dziecko odczuwa bol i to nie porównywalny. I tak takie wegetowanie to nie życie, to pasmo krótkiego ale ogromnego cierpienia.

Gość gość
tak, wiem.Wlasnie przeczytalam Wiesz, ludziom urywa noge, reke, rok temu twarz ucieło chlopakowi z Polski. Myslisz, ze caly ten czas cierpial z bolu ? Na pewno nie, sa srodki rozne

Gość gość
a myslicie, ze ten profesor to jedyny lekarz w naszym kraju? jakby ta pani byla zdecydowana na aborcje, to poszlaby sobie do innego, ale ona chyba nie byla sama przekonana, skoro nie szukala dalej, w takim razie, czemu ma pretensje do akurat tego lekarza? niech ma do siebie, ze nie szukala innych lekarzy... nie rozumiem jej - albo chcesz usuwac (jak ktos nie chce ci w tym pomoc, to szukasz dalej), albo chcesz urodzic i oswoic sie z losem i pewną śmiercią, a ona decyduje sie na porod, i oskarza pierwszego lekarza, ktory nie chcial skrobac - nie widze sensu w jej zachowaniu

Gość gość
autorko- życzę ci, żebyś sama doświadczyła tak ogromnego bólu, żebyś skomlała o eutanazję.

Gość gość
PRF? a co to k.... wa jest? gimgów/no ma wakacje

Gość gość
ze mi żle zyczysz, wybacza Ci. Nie ma takiego bolu nad ktorym nie mozna zapanowac, nie filozofuj wiec

Gość gość
co za ladne zyczenia - co ci autorka zrobila? skad w tobie taka nienawisc?

Gość gość
to życie, to również ta matka kto ma większe szanse na normalne życie? ona czy totalnie upośledzony plód? chazan ma skrzywioną moralnoć

Gość gość
wybaczam Ci * a co do PFOR, zjadło mi literke.Lepiej sie poczulas jak zwyzywalas od gim- czegostam?

Gość gość
zapraszam do odwiedzenia oddziału onkologii bądź hospicjum. Zobaczysz autorko co to znaczy niewyobrażalny ból nad którym nie można zapanować

Gość gość
11:04- 100% racji. Autorko, żebyś musiała urodzić chory terminalnie płód własnymi siłami męcząc się 25h :D

Gość gość
PFOR :O no mówię gimgó/no na 100% żal, nawet pisać nie umie

Gość gość
umierala moja babcia, 30 lat temu. Nie dalo sie nic robic, dostwala mocne dawki morfiny.NIe czyla bolu Umieral niedawno moj wujek, rak zjadł mu pół trwarzy, gardło.Pod koniec zycia mieszkal w hospicjum, byl swiadom tego ze umiera, kontaktowal. Mowil o strachu przed smiercia ale mowil tez, ze nie czuje bólu!! Wiec na jakiej Ty podstawoe piszesz, ze w 21 wieku lekarze nie potrafia zapanowac nad bolem ??

Gość gość
poczytaj w necie co piszą ludzie, których bliscy umierali w wielkim bólu. To, że ktoś z twojej rodziny nie cierpiał, nie oznacza że w tym kraju ludzie umierają godnie! Mało wiesz

uważam że nikt nie powinien się wypowiadać na temat tego czy ta Pani powinna czy nie powinna ciąży przerwać, tylko ta Pani - to jej życie, jej ciało i jej płód- który bez niej nie ptrzetrwałby na zewnatrz, więc cięzko nazwac życiem coś, co w sobie życia nie ma.

Gość gość
11:04- 100% racji. Autorko, żebyś musiała urodzić chory terminalnie płód własnymi siłami męcząc się 25h smiech.gif. Szczesliwie mam zdrowe dzieci, wiecej nie planuje. Jesli sie "trafi" , zobaczymy. Ja Tobie zycze zdrowych dzieciakow a jesli jestes przed porodem, latwego, szybkiego i ze znieczuleniem :)

Gość gość
dobrze wiec, mało wiem A skąd WY wiecie na 100 %, ze to dziecko czuje ból ?? ze nic dla NIego nie robia, nic nie podaja ? a jak podaja, to skad wiecie, że te srodki akurat temu dziecku nie przynoszą ulgi?

Gość gość
Oczywiście, pacjentka ma prawo do wszystkiego, a lekarz nie ma prawa odmówić zabicia dziecka. Zastanówcie się same przez sobą czy potrafiłybyście zabić dziecko, nawet jeżeli jest śmiertelnie chore. Bo ja bym nie potrafiła. Rozumiem dramat, który przeżywała i przezywa, nie rozumiem tylko, dlaczego nie poszukała innego lekarza.

Gość gość
"Jesli sie "trafi" , zobaczymy" jak to ZOBACZYMY, co nagle zostawiasz sobie furtkę? Przecież jakby się trafiło to musisz urodzić!!! nie zmieniaj zdania

Gość gość
"to skad wiecie, że te srodki akurat temu dziecku nie przynoszą ulgi?" i odwrotnie tępa dzido

Gość gość
zobaczymy- w sensie takim czy bede zdychac z bolu 25 godzin, jak mi życzyłas.

Gość gość
gość dziś 11:04- 100% racji. Autorko, żebyś musiała urodzić chory terminalnie płód własnymi siłami męcząc się 25h smiech.gif Jakim śmieciem trzeba być, aby komuś życzyć czegoś takiego. Nic dziwnego, ze takie zero nie rozumie słowa "sumienie".

Gość gość
jeszcze sobie ulzyj frustratko, dorzuc kilka wyzwisk skoro nie umiesz napisac nic sensowniejszego. No dalej, nie chamuj sie .Na pewno wnosi to wiele do tej dyskusji

Gość gość
5 lat temu umierała moja mama, na nowotwór. Brała silne leki przeciwbólowe, coraz większe dawki, a i tak do dzisiaj pamiętam jak czasami płakała z bólu. Na tej podstawie mogę Ci powiedzieć, że nie każdy bol da się znieczulić. Sytuacji tego dziecka dokładnie nie znam, ale wierzę w to, że mozg jest tak zniszczony, że nie odbiera wszystkich impulsów, albo że te magiczne środki przeciwbólowe o których piszesz na to dziecko działają. Nie życzę nikomu takich przeżyć, a dr chazan powinien zająć się larygologia lub inna dziedziną która nie wzbudza takich kontrowersji jak ginekologia i położnictwo.

Gość gość
ej ty- gimg/ówno czytaj ze zrozumieniem- masz rodzić w bólu, nie zdychać. Kompromitujesz się

Gość gość
przepraszam Cie wiec, jesli Cie urazilam naiwnie wierzac, ze bol dzisiaj mozna opanować u kazdego . Naturalnie wole wierzyc, ze temu dziecku pomagaja jak tylko potrafią.

Gość gość
ej ty co mnie obrazasz.Nie zamierzam sie odnosic do postów, w ktorych m nie atakujesz, prowokujesz. Ani mnie to grzeje ani ziębi co napiszesz. Wspolczuje Ci, ze swoj czas tracisz na wyzywanie kogos anonimowo. Ale kazdy spełnia sie inaczej :)

Gość gość
Chazan to nie jest lekarz tylko fanatyk. Prawo pozwalalo tej kobiecie ciązę usunąć- i jesli on uznal inaczej to powinien wskazac jej lekarza, ktory to zrobi. To dziecko i tak umrze- wiec po co na sile, dla ideologii naraz je na mega cierpienie.