Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić sklep internetowy twierdzi że nie otrzymali wpłaty za zamówienie

Polecane posty

Gość gość

A ja płaciłam internetowo zaraz po złożeniu zamówienia :o Pisałam do nich, że płaciłam, przesłaąłm skan wydruku z banku, a oni upierają się, że nie otrzymali wpłaty :o

Gość gość
pewnie oszuści ;) a co to za sklep?

Gość gość
Zadzwoń do banku i tam zapytaj o ten przelew. Jeżeli wszystko jest oki to cisnij sklep do bólu.

Gość gość
Nie będę na razie wymieniać nazwy, to sklep zajmujący się handlem artykułami biurowymi i papierniczymi. W banku byłam pytać i mówią, że przelew normalnie doszedł.

Gość gość
Jeżeli sklep dalej będzie się upierał to zgłoś sprawę na policję. Ruszy machina i sklep poniesie konsekwencje.

Weź z banku (albo on-line, jeśli masz) wyciąg z konta, konkretnie z tą transakcją. Potem prześlij im skan tego dokumentu. Jak dalej będą się migać poinformuj, że zgłaszasz oszustwo na policję. I zrób to.

Gość gość
Już wcześniej były problemy z tym zamówieniem bo ktoś się pomylił i nie mieli jednej zamówionej rzeczy, ktora miała być dostępna w tym tygodniu, ale nadal nie mają jej na sklepie. Dlatego myślę, że nie chcą zwrócić pieniędzy, które dostali, tylko czekają aż ta rzecz będzie dostępna. Podejrzewam, że problem z wpłatą wymyślili.

Gość gość
Już im przesyłałam skan wydruku z banku, ale twierdzą że nie mają mojej wpłaty :o

Gość gość
To zadzwoń i powiedz, że zglaszasz sprawę na policję. W przypadku małej kwoty sklep otrzyma grzywnę.

Gość gość
a jaka to jest kwota ?

Gość gość
Jak inna? Piszą, że nie otrzymali wpłaty, a ja tylko podejrzewam, że otrzymali tylko wymyślają, że nie, żeby sobie przedłużyć termin realizacji.

Gość gość
to pewnie kolejny sklep oszust, teraz takich pelno, moglas kupic na allegro u zaufanego sprzedawcy ktorzy ma 100% pozytywow, a nie w jakims sklepie znalezionym w sieci.

Gość gość
trzysta złotych

Gość gość
No to jakieś 500 dostaną

Gość gość
teraz przestępstwem jest kradzież powyżej 400 zł

Gość gość
Na allegro nie mają tego, co chciałąm kupić, a przynajmniej nie takie samo. Kupowałam u nich już wcześniej dwa razy i byli w porządku. Teraz myślę, że może być tak jak pisałam. Wolałabym żeby powiedzieli wprost jak jest a nie udają, że nie otrzymali wpłaty.

Gość gość
tzn minimum 400 zł kradzież i policja się fatyguje, kiedys było 250

Gość gość
Sam zostałem orzniety na 20 zł, sprawę olalem. Ktoś inny zgłosił i zapukala do mnie policja. Oszust dostał grzywnę przewyższająca kwotę oszustwa. Dlatego zgłoś sprawę

Gość gość
Ale co mi z tego, że oni otrzymają karę? Chcę tylko albo moje zamówienie, albo pieniądze, z tego że oni dostaną być może karę nic mi nie przyjdzie.

Gość gość
To tobie z tego, że należy tępić oszustów, a nie pozwalać, żeby nawet drobne kwoty im się upiekły.