Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nędza w uk

Polecane posty

Gość gość
Odkładać? Ha ha ha, a pokaz mi kto odkłada w UK i z czego przede wszystkim? Pensje są tutaj średnie, a wręcz niskie, a życie bardzo drogie. Minimalna to ok.900 f mc i za tyle wiele, wiele osób żyje,. a wiesz chyba na co to starcza, ciężko za to nawet wyżyć przy obecnych cenach na najniższym możliwym poziomie.!!! Oszczędności w dzisiejszych czasach to luksus

Gość gość
To po cholere tam siedzisz ? Identycznie masz przeciez w PL.

Gość gość
Zapytaj lepiej milionów osób "po cholerę tam siedzą" Szara rzeczywistość kolego Jest ciężko

Gość gość
trzeba miec na siebie jakis pomysl inaczej wegetujesz czy to pl czy uk ja odkladam tysiaka miesiecznie z minimum nie siedzialbym tu na bank jest ok mentalnosc ludzie wporzadku zycie w anglii tez ale jednak lepiej w pl by mi wtedy bylo za 1800 np tylko nie oszukujmy sie w polsce nie ma duzo ofert pracy nie w takim stopniu jak w uk pomimo tego ze jest teraz napchane emigrantami ... poczytajcie sobie temat bezrobocie np na kafeteri i tysiace wpisow zdesperowanych ludzi... dziadowski kraj nie stwarzaja warunkow do zatrudniania ludzi gdyby wszyscy z emigracji wrocili to bylaby tragedia dla wszystkich poklakow i bezrobocie na poziomie 30%+

Gość gość
zalezy w jakiejś części kraju zapewne ... w Szkocji, ja i partner mamy razem ok 2200 miesięcznie na rękę. wynajmujemy mieszkanie czynsz 720. council tax prąd gaz komorki internet itp to ok 260/mies. żyje się nam super.

Gość gość
To samo mieszkanie z opłatami prawie 1000 f placicie i majac razem jedyne 2200 zyje Wsm sie super?!?!

Gość gość
Sorki, ale ja nie wiem co wy robicie z ta kasa, ze ciagle narzekacie ze malo. Mi po oplaceniu wszystkich rachunkow (z samochodem wlacznie) zostaje miesiecznie 700-900 na rozwalenie i jedzenie. To malo? Gotuje sama dla siebie i lubie dobrze zjesc, wynajmuje sama mieszkanie a nie z 9 innymi polusami, nie siedze w domu - w kazde wolne jade na wycieczke i jeszcze mi zawsze zostaje zeby odlozyc. To nie w UK jest nedza, tylko tak samo jak w kazdym innym kraju, standard zycia jest wprost proporcjonalny do checi do nauki i pracy...

Gość gość
Idi0tko każdy zyje inaczej, ma inne rachunki, potrzeby, wydatki. Tobie wystarczy 1000, a komuś i 2000 moze braknac i wcale nie musi żyć jak lord czy pic i palić non stop !

Gość gość
"Idi0tko każdy zyje inaczej, ma inne rachunki, potrzeby, wydatki. Tobie wystarczy 1000, a komuś i 2000 moze braknac i wcale nie musi żyć jak lord czy pic****alić non stop ! " ...To trzeba sie bylo uczyc...

Gość gość
Kazdy kto ma dwa tysiace zastanawia sie jak ludzie tu zyja za minimum i odkladaja jeszcze bo faktycznie ciezko to sobie wyobrazic cos jak w pl 800zl emerytury

Gość gość
A 2000 f to takie "kokosy"??? Na południu kraju to wcale nie jest tak duzo

Gość gość
To nie sa zadne kokosy ale mozna juz w miare normalnie zyc a za minimum to wegetacja niestety

Gość gość
Ale weź zarób £2,000 netto mc...

Gość gość
Co za debile się tutaj wypisują to aż szkoda gadać połowa multimilionery . Tak naprawdę za 1.5 tysiaca złotych jak minimalna w UK masz taki sam poziom życia co w UK jedyna różnica jest taka że w Polsce nie ma pracy a w UK jest i nic więcej. A tu bieda się wypowiada jakie to apartamentowce wynajmuja a tak naprawe mieszkaja w jakiejs zatechlej norze z 5 innymi pijaczkami. D E B I L E