Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego prof Chazan nie siedzi w wiezieniu

Polecane posty

Gość gość

Takich ludzi powinno sie odgradzac od reszty srodowiska. Z powodu swoich chorych pogladów skazał kobiete i dziecko na cierpienie. Gdzie tu logika?

Gość gość
to jest straszne zgadzam się z tym że przy ciężkiej i nieodwracalnej wadzie płodu powinna być dopuszczalna aborcja co czuje teraz kobieta która urodziła takie dziecko ? to musi być koszmar

Gość gość
Nie zabił i ma siedzieć w więzieniu .a jak by zabił dostal by premie .lewackie myslenie

Gość gość
Ciekawe ile tu piszących osobiście zabiło by takie dziecko? Skąd wiadomo, że aborcia nie jest dla płodu bolesna??? To może lepiej po urodzeniu poddać eutanazji??? Byłoby to bardziej humanitarne, podane leki zniwelowałyby cierpienie. Skoro i tak ma umrzeć to niech umrze w spokoju, komu przeszkadza to biedne chore, umierające dziecko. Na pewno są leki, które uśmierzą ból. Gdyby to było moje dziecko byłabym przy nim, by umarło w moich ramionach. Tyle matka , rodzic może zrobić dla swojego dziecka, bez względu na t o jak ciężko jest chore. A jeśl dziecko zachoruje w późniejszym czasie i jest w podobnym stanie? Rodzic najcześciej jest z nim do końca, tuli go i wspiera, pomaga w najtrudniejszym. Taka rola rodzica.

Gość gość
to tragiczna sytuacja i nie ma w niej rozwiążania ,które zadowoliłoby wszystkich . Ale cieszę się, cieszę się że są ludzie ,którzy mają odwagę bronić swoich poglądów a nie lecieć z tłumem bo " co matka czuje " A co poczułaby w momencie aborcji ? Do jednego zła , tego kalectwa i wad dodalibyśmy jeszcze jedno - aborcję . I to niby jest mniejszym złem ?

Gość gość
nie sądzę abyś mogła tak zdeformowane dziecko tulić w ramionach. to dziecko ma mózg poza czaszką, gałkę oczną poza oczodołem, i jeszcze wiele innych otwartych ran. dotyk naraża to dziecko tylko na ogromne cierpienie. Matka chciała oszczędzic dziecku tego cierpienia, ale klauzula sumienia robił wszystko, żeby to dziecko cierpiało straszne katusze i było skazane jedynie na męczarnie. o stanie matki nawet nie wspomnę.

Gość gość
Nie no faktycznie, przecież aborcja, w czasie której rozrywa się dziecko jest jak najbardziej humanitarna. Może od razu wymordowalibyście kilkuletnie dzieci, które są ciężko chore, by oszczędzić im cierpienia? Hipokryzja :O

Gość gość
tutaj nie ma rozwiązania , które zadowoli wszystkich . Można wybrać tylko pomiędzy mniejszym a większym złem . A to co jest mnijszym zlem każdy osądzi sam . Czy to znaczy jednak że włąściwie ?

Gość pomaranczlala
Nie siedzi w więzieniu, bo w Polsce jest duży odsetek prolajfowców, a wybory tuż tuż. :) Płód to nie jest dziecko, imbecyle.

Gość gość
ma siedziec w więzieniu za to, że nie jest mordercą i nie zamordował chorego dziecka ?? Leczcie się na wasze chore i spaczone mózgi lewackie ścierwa

Gość gość
ale zobacz jak to wygląda z punktu widzenia matki ta kobieta była zmuszona do noszenia w sobie przez 9 miesięcy dziecka o którym wiedziała że nie ma szansy na przeżycie po urodzeniu co ona teraz czuje ? to musi być trauma

Gość gość
nie potrafię sobie tego wyobrazić ,choć wyobraźni mi nie brak . To tragiczna sytuacja . Ale czy byłoby jej lżej , przeżyłaby mniejszą traumę gdyby dziecko poddała aborcji ?

Gość gość
No i mamy nowy temat na topie, który posłuży do politycznych rozgrywek :-( kosztem umierającego dziecka.

Gość gość
Profesor Chazan zaproponował matce dziecka odpowiedni ośrodek, w którym godnie urodziłaby dziecko, godnie by się nim zaopiekowali i godnie by zmarło, ale ona wolała zabić. Poza tym jakieś wielkiej traumy nie przeżyła, skoro była w stanie zrobić aferę.

Gość gość
ta sprawa wyszła jeszcze przed taśmami teraz urodziło się to dziecko więc dyskusja rozgorzała ponownie

w nosie mam afery z taśmami czy inne polityczne przepychanki . A z postawy Chazana jestem dumna . Nie sztuka płynąć z prądem .

Gość gość
przecież urodziła w dobrych warunkach musiała mieć cesarskie cięcie to dziecko jest pod opieką w szpitalu, matka niewiele tu może zrobić słyszałeś w jakim ono jest stanie? jedyne co mogą zrobić to czekać na jego śmierć

Gość gość
Czytałam, że dziecko które nie ma mózgu zakłada się czapeczkę, jeśli nie tulić to płaskać, być blisko. Takie dziecko tez potrzebuje z pewnością bliskości, może nawet bardziej niż zdrowe. Pewnie jest przerażone. Rodzice często opiekują się swoimi niepełnosprawnymi dziećmi i ich wygląd ich nie brzydzi, nie odrzuca, to ktoś potrząc z zewnątrz inaczej to widzi Nikt nie wie co byłoby dla niego lepsze. Czy podczas zabiedu aborcji nie cierpiałoby jeszcze bardziej, czy aborcia do śmierć humanitarna??? Tego nie wiemy przecież???

Gość gość
Wiem, co znaczy być w ciąży z dzieckiem, które musi umrzeć. Ja czekalam aż umrze. Nie wyobrażam sobie, żybym mogła przyspieszyć jego śmierć. Dopiero wtedy bym się źle czuła. I nie mogłabym żyć spokojnie.