Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzzu

Poronienie

Polecane posty

Gość zuzzu
Naprzyklad zebym miala usg musialabym jechac jakies 100km i jedno kosztuje 80 f a w innym miescie 60 ... a wmoim miescie czeka sie sie pare dni i kosztuje 100f , mialam usg robione tydzien przed krwawieniem (prywatnie) a jutro mam nastepny.

Gość zuzzu
nie chodzi tu u sama kase , ale lekarze powinni zrobic mi na miejscu a kazali mi czekac az tydzien czasu na to.

Gość gość
No niestety takie uroki życia z dala od cywilizacji. Ale jak się chce to można

Gość gość
Po prostu nie ma lekarstwa na poronienie i stad taki stosunek do tego w UK. Po krwawienie powinni ci zrobić usg by sprawdzić czy poronienie jest całkowite a jak nie to zrobić zabieg. Dlaczego nie pójdziesz na ostry dyżur z tym krwawieniem? To nie jest okres skoro byłaś w ciąży. Okres Po poronieniu wróci za 6 - 8 tygodni

Gość gość
Pewnie ze na ostry dyżur. Jak to czekać 4 5 tygodni? Przecież jak poronilas a coś jednak zostało w macicy to możesz dostać zakażenia czemu ty to lekceważysz? Dziewczyno nie zdajesz sobie sprawy ze np po ostrym zakażeniu możesz być potem bezpłodna no nie uwierzę ze jak powiesz ze chyba poronilas to ci w szpitalu usg nie zrobią

Gość gość
Tydzień krwawisz miałaś duży skrzep i masz nadzieje? Przykro mi ale nie sądzę by ta ciaza się utrzymała. Raczej ja stracilas. Wspolczuje

Gość zuzzu
Siedze czytam co kwoki pisza , przeczytajcie od poczatku ze iz bylam na ostrym z krwawienie przetrzymali mnie 5 godz i dziekuje a zycze Tobie zebys mieszkala jak najdalej od cywylizacji i zobaczymy jaka Panna kwoka sie poczuje :):)

Gość karolinakalinowska
Autorko dlaczego jesteś taka złośliwa. Przezywasz trudne chwile, ale nie dziw się , że się dziwimy. Nie możliwe, że nie masz dostępu do usg... Piszesz że masz 100 km od siebie, to dlaczego nie jechałaś od razu? Ja miałam niejednego lekarza w swoim mieście (kilka gabinetów w odległości do 1 km od domu) a ciążę prowadziłam w mieście oddalonym o 70 km i tez za kasę, wszystko dla dobra dziecka.

Gość gość
Jakaś mało rozgarnięta musisz być. Możesz iść do szpitala, kłamać, że bardzo Cię boli brzuch, że mdlejesz, że miałaś ciążę pozamaciczną już kiedyś. Od razu zrobiliby Ci usg.

Gość zuzzu
Nie mam niestety do samochodu dostepu , a prosic znajomych a do tego jeszcze wlasna rodzine to nie wspomne. Co najwazniejsze dzieciaczek ma sie wspaniale na dzien dzisiejszy , a lekarze sami nie wiedzieli co powiedziec. nastepny scan za 5 tygodni. pozdrawiam Nie wiem jak z lekarzami w polsce bo nigdy nie rodzilam tam , bo moja corka urodzila sie w szkocij 10 lat temu , ale mysle ze sa lepsi lekarze pod wzgledem opieki nad ciezarowkami.

Gość gość
no to super , ze ma sie dobrze!