Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to siara dac 100zl do koperty na wesele?

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
1/10

Gość gość
No co ty gadasz jaka siara. Kazdy daje ile ma...

Gość gość
a czyje to wesele?jesli rodzonej siostry czy brata to fakt, siara.ale jesli kolezanki z pracy to nie

Gość gość
jakie dziady ja nie mogę. 100 zl do koperty? nie masz to nie idź

Gość gość
ja wolał bym nie sic niz dac 100 zl ja teraz ide przygotowuje 500 zl i zastanawiam sie czy nie za malo wiesz ile kosztuje przygotowanie przyjęcia same żarcie to okolo 180zl za osobe plus wodka

Gość gość
To jest moja kuzynka. Mieszkam jeszcze z rodzicami ale zaproszenie dosfalam z os.towarzyszaca...wiec ja z chlopakiem daje 100 zl a moi rodzice 300... no troche wstyd ale ja jeszcze nie pracuje i nie stac mnie na wiecej

Gość gość
Dajcie jej spokoj. A kto powiedzkal ze wesele ma sie zwrocic? Mlodzi robia przyjecie dla gosci w swojej sprawie..

Gość gość
Wiesz co daj tyle ile masz, lepsze 100zł niż np.pusta koperta, bo takie przypadki miałąm w rodzinie i u znajomych.

To prezent, a nie zapłata. Mi było głupio jak kiedyś dałam 100,- (choć chciałam dać 200,-) ale młodzi dobrze wiedzieli, że nie mam więcej i mimo to bardzo chcieli żebym była. Jak ktoś robi wesele to musi się liczyć z kosztami i nie może zakładać, że goście mu za nie zwrócą, bo prezent ma być symboliczny.

Gość gość
Włóżcie to do wspólnej koperty i kartę też podpiszcie razem. Lepiej wygląda koperta z wkładem 400 niż ze stówą ...

Gość gość
Symboliczny prezent to można dać jak sie idzie w odwiedziny, a nie na wesele. 100 zł za 2 osoby- kpina jakaś

Gość gość
Ty jestes kpina materialisto pierdolony. Ja sie nie dziwie ze ten swiat taki jest jak wy wszyscy przekladacie wszystko na pieniadze

Gość gość
Niesamowite jak poziom intelektualny przekłada się na materialny.

Gość gość
"ja wolał bym nie sic niz dac 100 zl ja teraz ide przygotowuje 500 zl i zastanawiam sie czy nie za malo wiesz ile kosztuje przygotowanie przyjęcia same żarcie to okolo 180zl za osobe plus wodka " aaa aaa ty głupia cipo - robisz akurat wesele i liczysz, że ci się zwróci? hahaha - żeby ci sie nie zwróciło, zołzo

Gość gość
oj durne, zawistne polaczki

Gość gość
Moze daj 10 tysiecy. Matko az mi cie zal. Autorko daj te. 100 zl i nie patrz na nikogo

Gość gość
polaczek to potrafi, aby na krzywy ryj- jak świnia

Gość gość
Nie wiem, troszkę głupio... Ale z drugiej strony - gdybym brała ślub, to byłoby mi smutno, że ktoś nie przyszedł, bo miał 100 i było mu wstyd. Skoro was zaprosili, to chcą z wami spędzić ten dzień. Idź i baw się dobrze! Może pomyśl o jakimś ciekawym, niedrogim prezencie? Moja znajoma dostała ozdobny słoiczek z kolorowymi karteczkami w środku - na każdej karteczce było zapisane jedne wspomnienie, które tyczyły się pary młodej :) może coś takiego? Ja bym bardzo chciała dostać...

Gość gość
Coscie sie tak czepili. Kurwa. Dziewczyna mowi ze nie zarabia jeszcze swoich pieniedzy a do kuzynki nie isc nie wypada.. a wy juz ze siara.. ale krasc czy. Obrazac sie nawzajem to nie siara?

Gość gość
tak siara, minimum 200 zl od osoby sie daje

Gość gość
a wgl ile masz lat? uczysz się studiujesz jeszcze? 100 zl od 2 osób to bardzo mało, ale jesli nie jestescie zamozni to lepsze i to

Gość gość
Ale kto ustalił to minimum? Każdy daje tyle, ile może. Przecież dziewczyna nie zarabia jeszcze to skąd ma wziąść?

Gość gość
no trochę, najtanszy talerzyk kosztuje więcej, chociaż z drugiej strony jak masz straszną biede i serio nie masz z czego odlozyc a mlodzi wiedza to docenia Twoje towarzystwo bez wzgledu na prezent

Gość gość
to mnie wlasnie denerwuje, ludzie wyprawiaja wielkie wesele na ktore ich nie stac najczesciej i licza ze goscie im za nie oddadza. jest to żałosne, tym bardziej ze coraz więcej osób mówi o tym głośno. najpierw robią a później syczą że kasy na nic nie ma i 'żeby sie zwróciło"

Gość gość
Żadna siara:D Na ile Cie stać, tyle dasz.Młodych jak nie stać na wesele , niech nie urządzają.Chcą się śliskać na cudzej d***e?!

Teraz mlodzi sa bezczelni, nawet głosna o tym piszą w zaproszeniu.Słusznie ktos tu napisał.Jak was nie stac na wesele nie urzadzajcie.Zróbcie przyjecie dla rodziców, swidkow i po sprawie.Teraz to chamstwo w Państwie.