Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY JEST TU JAKIS PRACOWNIK SOCJALNY BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ

Polecane posty

Gość gość

czy klienci opsów maja swoje zalozone teczki u was i czemu dostep do tych danych z teczek mają praktykanci i stazysci ,ktorzy potem rozgaduja po calym miasteczku jakie kto ma problemy..czemu moja kuzynka ma ciezk a sytuacje rodzinna i potem cala wies gada bo dziewczyna od sąsiada miala dostep na praktykach do calego wywiadu i calej sytuacji materialnej mojej kuzynki... a potem kuzynka przeprowadzila sie do innego miasta i okazuje sie ze dalej jej teczka jest pokazywana praktykantkom. czy nie powinni tej teczki juz usunąć skoro kuzynka juz nie korzysta z mopsu i jest wymeldowana? pytam w jej imieniu bo bardzo ja to boli,ze jej sytuacja rodzinna ciągle jest okazywana wszystkim a juz tam nie mieszka dawno ...

Gość gość
Teczka będzie na zawsze tam niestety i zawsze będzie pokazywana praktykantom.tyle moge ci powiedzieć.

Ja jako nie pracownik socjalny ale studentka mająca sporo praktyk mogę Ci powiedzieć, że takie placówki mają obowiązek okazania studentom dokumentacji, żeby mogli się z nią zapoznać, zobaczyć jak jest prowadzona, jakie przypadki mogą tam trafiać itp. Ale też student jest zobowiązany do zachowania tego co przeczytał w tajemnicy, choć jeszcze nikt mi nie kazał podpisywać zobowiązania, to było tylko ustnie.

Gość gość
no a u nas wszystko na wsi rozgadują ..cala sytuacja zawsze sąsiadów wychodzi od takich stażystek:)ile dokladnie maja kasy z zasilkow itd..wnuczka mojej sąsiadki dokladnie przekazywala jej ile nasza sąsiadka ma z mopsu zasiłków i tamta nam mówila ze ta wredna torba ma tyle i tyle bo jej wnusia tam byla na stazu to wie dokładnie. :):)hehehe

Gość gość
Jeśli dane wyciekają nalezy pojsc do osrodka i zrobić awanturę, a kierownik(-a) ma obowiązek zrobić z tym porządek. Z była praktykantką juz nie da rady, ale uczuli pracownikow na kolejne takie sytuacje. Tajemnica zawodowa to tajemnica zawodowa. A jak ktoś ma charakter przekupy to niech na bazarku pracuje, a nie w mopsie!

Gość gość
dokladnie , nie jestem pracownikiem mopsu ale uwazam ze samo pokazanie dokumentacji stazyscie to nie blad , dlad lezy w samym stazyscie ktory upublicznia wszystko