Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Komsomolec92

Idę na badanie pod kątem dyskalkulii

Polecane posty

Gość Komsomolec92

mam nadzieje że mi ją stwierdzą.

Gość d_y_s_k_a_l_k_u_l_i_s_t_k_a
A czy będą jakieś automatyczne oderwanie matematyki dla dyskalkulii???? bo jeśli tak to ja też idę na lewe zaświadczenie i na maturze biorę język polski rozszerzony :)

Bo jeśli tak to sądzę że moja matura mogłaby wyglądać tak Język polski podstawowy - 44% Język polski rozszerzony - 40 % Język polski ustny - 75% Język angielski pisemny - 30% Język angielski ustny - 30% I mam już maturę w kieszeni i mogę iść na studia wyższe :)

Gość Komsomolec92
Tak jak wspominałem, być może zastosują jakiś przelicznik o wartości 2,5 dla mojej maturki z matematyki. Wobec tego z 14% zrobiło by się 35%. Wtedy miałbym zaliczoną.

To może warto a łatwo jest takie zaświadczenie o dyskalkulii dostać??? Ja uważam że dyskalkulik powinien mieć np. 3 pkt za zadania zamknięte, wtedy byłoby łatwiej trafić np. 5 pytań = 10% x 3 = 30 %. Napisz tutaj co załatwiłeś.

Gość Komsomolec92
Załatwiłem badanie dla siebie w Krakowie i ono kosztuje 200 PLN. Muszę się spieszyć bo tylko do końca lipca przyjmują takie zaświadczenia w szkole/

Gość Komsomolec92
W przyszłym tygodniu. No i tak sobie myślę żeby mi ocenili jakoś inaczej tą majową maturę albo dali do pisania w sierpniu coś łatwiejszego dzięki zaświadczeniu o dyskalkulii.

Gość Komsomolec92
Spróbowałbym swoich sił z biologią ale wątpię że jest taka możliwość, pomijam fakt że czasu jest malutko na jakieś poważniejsze przygotowanie.

Gość Komsomolec92
Ta dyskalkulia byłaby dla mnie wybawieniem, dzięki temu na studiach miałbym łatwiej.

Niestety nas dyskalkulików nikt nie rozumie ja bardzo chciałabym studiować tego typu kierunki jak: 1. Grafika Komputerowa 2. Fotografia 3. Reżyseria 4. Aktorstwo 5. Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna 6. Pedagogika 7. Pedagogika Specjalna 8. Resocjalizacja 9. Praca Socjalna