Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie nie umieją wyszukiwać informacji w internecie

Polecane posty

Gość gość

Jaki macie problem z wstukaniem danej frazy w wyszukiwarkę albo przejrzeniu strony w poszukiwaniu informacji? NO JAKI? Albo nie wiedzą o co chodzi, a mogą to znaleźć, albo pytają głupio o różne rzeczy, a gdyby wpisali w wyszukiwarkę, to zajęłoby im to mniej czasu, niż czekanie na odpowiedź...

Gość gość
A ty az musialas zakladac temat

Gość gość
Musiałaś założyć o tym temat?:o az tak Cię to boli?

Czasami chodzi o opinię, polecenie dobrego produktu, a nie tylko przeczytanie o produkcie na stronie producenta, czy na często sponsorowanych stronach z opiniami. Lepiej napisać na zwykłym forum do nieopłaconych ludzi. Inną sprawą jest też to, że czasami (miałam tak parę razy) po wpisaniu frazy wyskakuje kilka, kilkanaście stron, które okazują się forami, a na większości z nich pada odpowiedź "poszukaj w google" "google nie gryzie". No to szukam, ale wyskakują mi oni. :)

Gość gość
Opinie to wiadomo, tu trochę inna sytuacja, ale ja mówię o zwykłych pytaniach na temat, na który można sobie znaleźć odpowiedź w 3 s... a temat założyłam, bo zastanawia mnie, czemu ludzie są tak bezmyślni.

Gość gość
z opiniami jest różnie, mogą być w nich zawarte same kłamstwa

To mnie bardziej rozbrajają pytania "czy jestem w ciąży/czy mogę być w ciąży" "czy on mnie kocha/ czy zależy mu na mnie" itp. Jakbyśmy niby wiedzieli. Wiemy jak to wygląda z jej strony, nie widzimy jego strony, myśli, nie wiemy jak to wygląda obiektywnie.

Gość gość
Z lenistwa czasami. Po co szukać, jak wysttarczy założyc tamat i zaraz ktos odpowie?

Gość gość
Często ktoś właśnie nie odpowiada..I litości, jeśli napisanie wątku i czekanie na odpowiedź bez gwarancji że ją zaraz dostaniesz, twoim zdaniem zajmuje mniej czasu to...

Gość gość
ten kto chce znaleźć informacje z pewnością je znajdzie, forum jest formą zabawy i kontaktu z innymi ludźmi gdy nie wychodzi się z domu :)

Gość gość
Mnie też rozbrajają i nawet irytuja te tamaty o ciązy. No kurcze przecież nikT z nas nie jest tu ginekologiem aby to stwierdzic! Nie lepiej zrobic test, lub pójść do lekarza? I pomysleć że takie kobiety matkami zostają:O