Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co denerwuje Was u rodakow za granica

Polecane posty

Gość gość
Moja Edeka w DE gdzie robie codziennie zakupy, zatrudnia 3 Polki na kasie. Poniewaz tam kupuje od lat to od razu z niemieckiego przechodzimy na polski, pozartujemy, zyczymy sobie milego dnia. No ale te Polki to nie swiezynki przestraszone czy podlizujace sie Niemcom - tylko stare emigrantki jak ja. Bo jest jedna zasada, im krocej kto na Zachodzie, tym bardziej rznie niemca czy anglika, starym to przechodzi, sa na pelnym luzie, udawac to mozna wariata a nie Niemca/Brytola :)

Gość gość
ojejejj powiedzialby kto ze niemcy tacy kultoralni nie pijacy a mateczki niemki inteligentne i blyszczace kultura chyba w takim razie niemieckiego nie znasz :) Pracowalas w Kauflandzie ? To doskonale wiesz ile zuli niemieckich smierdzacych tam przychodzi ? Niemki brudne zaniedbane i ich rozpuszczone bachory bez wychowania ! Tureckie nasienie rozwydrzone krzykliwe rozbiegane jakby prosto z pastwiska wpadli do sklepu ! Zatem ,daruj sobie wypowiadania sie o Polakach :) Poza tym pracujace rosjanki zawsze rozmawiaja po rosyjsku ze swoimi i nie chodzi mi o rozmowe o pogodzie ale zwyczajne dziendobry a nie ukrywanie ze sie Polka nie jest ! Gadac z nia nie musze o tym jak jej sie tu zyje bo mnie to nic nie obchodzi ! Jedno wiem ,takie zachowanie swiadczy tylko i wylacznie o tej osobie !

Gość gość
a mnie najbardziej denerwuje to ze bedac Polka musze zawsze pomagac innym Polakom. Zaraz te "zalatw" prace, mieszkanie itp. A co ja swojego zycia nie mam?

Gość gość
ja odpowiadam ze nie mam mozliwosci bo nie jestem spoldzielnia mieszkaniowa ani szefem firmy i koniec dyskusji.

Gość gość
To ze smierdzi od nich czesto , glownie od kobiet po pracy na magazynach nie chce im sie nawet wskoczyc do wanny

Gość gość
a mnie najbardziej denerwuje to ze bedac Polka musze zawsze pomagac innym Polakom. Zaraz te "zalatw" prace, mieszkanie itp. A co ja swojego zycia nie mam? >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> to zalezy :) jak dobry czlowiek i kulturalny wie co mozna i ile mozna to OK nie mam z tym problemu gorzej jak ktos roszczeniowy i nieodpowiedzialny ,to nawet sobie tylka nie zawracam

Gość gość
jak uslysza w sklepie polski to zagladaja automatycznie co masz w koszyku :P a jak stoja blisko np przy kasie za toba lub obok to uslyszysz jakie z******te zycie maja :D ile forsy, imprez, lekka praca itp :D a jak juz sie uda wyjsc w tym samym momencie z marketu to juz super - obczaja jakim autem sie wozisz , byc moze wiekszy grat niz ich wiec lux :D

Gość gość
Ja nie lubie jak slysze od znajomych anglikow ze ich znajomi mieszkali z polkami i one podjadaly im jedzenie albo sprowadzaja kolorowych co jakis czas innych albo ze latwo je poderwac smutne to jest...

Gość gość
no ale to tak wszedzie nie tylko w GB mieszkam w Holandii i przykro mi ze sami sobie zapracowalismy na taka opinie, prezez takich ludzi teraz nam, normalnym ciezko jedna sasiadka do dzis mi nie mowi dzien dobry, udaje jakby mnie nie widziala drugi sasiad popatrywal uwaznie, ale dzis z daleka nam macha inni jak widzi ze ide po listy, starszy pan czesto w ogrodku pracuje, przerywa i czeka az spojrze zeby mi pomachac :D a musze powiedziec ze nie ma u nas imprez, jetsesmy mlodym malzenstwem z kotkiem :D jest cicho nie ma tabunow ludzi co weekend

Gość gość
Pijani polacy lubią zaczepiac i wyzywac przypadkowych przechodniow lub oddawać mocz wsród spacerujacych ludzi starszych i matek z dziecmi co jest niespotykane wsrod innych nacji a jak ktos lezy pijany i obrzygany na lawce to 100% polak.

Gość gość
wiesz mialam okazje kiedys sprzatac bar w Holandii masakra, slady butow wszedzie obrzygane wszystko, podpaski itp juz wiem dlaczego kolezanka poprosila mnie o pomoc :O nigdy juz sie nie zgodzilam i osrodek wczasowy dla dzieci(!), slady butow nawet na suficie, a poza tym w miare czysto

Gość cziktita
Mnie denerwuja menele ktore zagaduja dziewczyny po polsku. Kiedys stoje z kolezanka, normalnie po angielsku rozmawiamy, a tu grupka dresow sie dowala po polsku bo innego jezyka nie znaja. Juz nie mowie o tym, ze moja siostra niejednokrotnie byla zaczepiana przez jakis starych meneli a ma 13 lat! I jeszcze byla w mundurku. Oblesne pedofile, ktore nigdy nie beda mialy kobiety musza zaczepiac dzieci....

Gość gość
Ja nie lubie jak polki sie czepiaja o lysa glowe i dresy przeciez kazdy odrobine myslacy czlowiek wie ze fajny dresik jest naprawde wygodny nie wspominajac juz ze sa bardzo sexi

Szpanowanie tym, że jak jest się kilka miesięcy poza polską to ma się już inny akcent i w ogóle nie pamięta się już języka ;)

Gość gość
eeeeeee, może tak było kiedyś - teraz ludzie są latami za granicą i nie mogą się obcego języka nauczyć

Gość gość
ja rozumiem ze po kilku latach i wzwyz mozna zapomniec jakiegos slowka, albo moze nie zapomniec ale predzej widzac np konewke powiesz w myslach konewka w innym jezyku niz polski, ale nie po paru miesiasach ludzie :O

Gość gość
Moze nie denerwuje ale smieszy jak ludzie sie zadluzaja zeby do polski na urlop poleciec :D

Gość gość
o tego to nie slyszalam, ja zawsze na odwrot, najpierw oplaty zycie itp, a potem widze ile mi zostalo na rozwałke :P

Gość gość
Mam fajna prace i sianko w miare ok 12/h ale wkurzaja mnie godziny pracy od 7.30 do 17 piatek do 11 juz bym wolal ten piatek robic do 16 i pozostale dni tez konczysz o 5 i dzien mija nie wiadomo kiedy...

Gość gość
nieprawda! wszyscy Polacy zarabiają 6,31/godz i koniec!

Gość gość
co ty za bzdury gadasz chyba przez posrednika

Gość Madziulka123345
Mieszkam w Holandii 3lata. Najbardziej denerwuje mnie to,ze gdy spotka sie Polaka ( w pracy) zakladam jako przelozony/kierownik czepia sie o wszystko,kapuje u szefostwa,a taki Niemiec czy Holender rozwiazuje problemy sam. Polak za granica wydaje sie zawsze wobec innego Polaka najgorszym wrogiem bez roznicy od sytuacji czy to w sklepie,czy w pracy,albo na drodze. W Holadii Polak kojarzony jest z wodka i innego rodzaju alkoholami porownuja Nas do Ruskow. Ale wcale sie nie dziwie,bo kiedy bym nie widziala Polaka na imprezie to zawsze upojony,albo zecpany

Gość gość
:)ah nastepny temat o zyciu za granica i rodakach no i jak sie uklada to nigdy tak naprawde nie wiemy 33333 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość gość
tak w pracy to fakt polak polaka zawsze chamsko wykopie holender chociaz sie ukryje jak nakapuje polak jeszcze ci sie w twarz zasmieje moja kuzynka pracowala na zbiorach to polki potrafily jej zgnile owoce podrzucac do skrzynek!

Gość gość
Takie sa wlasnie polki podlozyc swinie pofakac sie z ciapatym ot co najlepiej im wychodzi...

Gość gość
zreszta wydaje mi sie ze w Belgii jest wiecej ciapatych i czarnych

Gość gość
wszedzie jest teraz pelno ciapatych rumonow i nas Polakow :)

Gość gość
o******lanie za plecami

Gość gość
szkoda ze nie ma na kafe dzialu Holandia, GB itp takie dzialy gdzie jest nas najwiecej :)

Gość keskika
Mnie u naszych rodakow wkurza: - glosne, chamskie komentarze na temat wygladu i stroju innych ludzi, np w autobusie czy metrze - brak asymilacji, mieszkaja w tych swoich polskich gettach, polskie sklepy, polska tv, polskie gazety i tylko psiocza na obcokrajowcow a nawet nie probuja ich poznac - wieczne narzekanie i porownywanie, Polacy nie potrafia sie wogole cieszyc zyciem, nawet za granica gdzie wyjechali aby miec lepszy byt narzekaja - zapominanie ojczystego jezyka o czym juz pare osob wczesniej wspominalo, malo tego pare razy spotkalam sie z sytuacja, ze obydwoje rodzicie Polacy a do dziecka mowia lamana angielszczyzna, nie raz takie dzieci w wieku paru lat nie znaja juz Polskiego - polscy pijacy zalegajacy w parkach i rzucajacy k*****i