Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn jest dla mnie powodem do dumy a córka do wstydu

Polecane posty

Gość gość

Syn skończył technikum, miał średnią prawie sześć i wyniki bardzo dobre prawie 90-99%, z ustnych nawet po 100% i teraz idzie na studia informatyczne (technikum również skończył związane z informatyką) a córka po ogólniaku, nie zdała egzaminów maturalnych, nie idzie na studia i postanowiła że pójdzie na jakiś kurs cukierniczy a mój mąż zamiast ją ochrzanić to obiecał jej praktykę w swojej cukierni, mąż z wykształcenia jest cukiernikiem, powiedziałam mężowi że córka będzie takim samym dziadem jak on. Pokłócił się ze mną i wypomniał że żyłam całe życie na jego koszt. Później dodał że mój syn jest nierobem i pasożytem który tylko studiuje a nawet w czasie wakacyjnym nie poszedł nigdzie do pracy. Zawsze mówiliśmy sobie Twój syn Twoja córka. Moi rodzice kochają mojego syna a córki już nie lubią rodzice męża odwrotnie. Mąż ma piekarnio-cukiernie oraz kilka lokali cukierniczych i dwie restaurację a także supermarket, ciągle wszystkiego pilnuje od 6-24 przez cały tydzień. Córka oświadczyła jeszcze wczoraj przed moimi rodzicami że jest w ciąży i wyznała że jest to czwarty miesiąc. Myślałam że spalę się ze wstydu

Gość gość
Mam nadzieję, że to prowo jeśli nie z całego serca współczuję Twojej córce matki

Gość gość
to musi byc prowo, corka jak zechce, to ma 5 lat na zdanie matury z tego, czego nie zdala, moze tez zdawac cos innego, a moze i nic nie zdawac

Witam.Nie rozumiem dlaczego tak narzekasz na corke,wazne ze skonczyla szkole i chce podjac dalsza nauke chocby na kursach cukierniczych,a moze bedzie mistrzynia w tej dziedzinie,kto wie? Nie wszyscy musza ukonczyc studia,teraz nawet po studiach ciezko znalezc prace. Twoj maz jak pisalas ma piekarnio-cukiernie oraz kilka lokali cukierniczych i dwie restaurację a także supermarket,zobacz do czego doszedl, "Pokłócił się ze mną i wypomniał że żyłam całe życie na jego koszt."no i ma racje,zobacz do czego on doszedl ,a do czego Ty. Ja tez jestem mama, mam 2 dorosle corki,pracuje i nie narzekam,nie mam czasu na wymyslanie glupot .Jestem optymistka i ciesze sie z kazdego dnia. Pisalas tez ze Twoja corka oświadczyła jeszcze wczoraj przed rodzicami że jest w ciąży i wyznała że jest to czwarty miesiąc.No coz stalo sie ,juz nic na to nie poradzisz,dobrze ze powiedziala. Uważam, że najważniejsze to umieć znaleźć dobre strony w trudnych sytuacjach. Zycze troche wiary w swoja corke i wiecej optymizmu,pozdrawiam.