Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość tego co dzieje się w moim kraju

Polecane posty

Gość gość

Po 1 - Ktoś zostaje zwolniony idzie na chorobowe i pobiera zasiłek z ZUS - 80% wypłaty. Po 2 - Ktoś jest zarejestrowany w urzędzie pracy, znajduję sobie pracę na lewy dochód Po 3 - Ktoś zapisuje się na studia lub do szkoły policealnej albo nawet do liceum zaocznego tylko po to żeby mieć status osoby uczącej się i w ten sposób dostać pracę a szkołę olewa (mimo że jednak zaczynając szkołę to warto się w niej uczyć). Po 4 - Jest wiele osób z orzeczeniem o niepełnosprawności a czy przypadkiem to nie są lewe orzeczenie. Po 5 - Kolejni mądrzy to dysgraficy, dyslektycy a do tego jeszcze dyskalkulicy którzy kombinują tylko jak tu ominąć matematykę co mnie irytuje. W tym kraju nigdy nie będzie normalnie i idealnie jeśli będziemy tak kombinować - żyjmy uczciwie, jeszcze to całe tłumaczenie że rząd zmusza do kłamstw jest dla mnie niedorzeczne.

Gość gość
что случилось?

Gość gość
Nawiązując do Twoich punktów autorko Pkt 1 - ZUS okrada ludzi a ludzie biorą to czego nie powinni zusowi dawać. Pkt 2 - No i dzięki temu ma więcej pieniędzy, urząd pracy i inne urzędy należy kiwać. Pkt 3 - No i bardzo dobrze robi, jakaś praca musi być, studiów i szkoły policealnej ni trzeba kończyć ma ktoś inne plany Pkt 4 - Jeśli ktoś ma kutemu podstawy, np. wypadek, wada słuchu, wzroku to dlaczego ma nie wykorzystać tego co mu się należy. Pkt 5 - Dyskalkulia i Dysleksja to poważne problemy a nie wymysł ludzi widać ile osób choruję na dyskalkulię po maturze z matematyki.

Gość gość
Ja też potępiam takich oszustów, tym bardziej że ktoś zostanie zwolniony idzie na chorobowe i pobiera 80% pensji zasiłku z zusu i sobie żyje jak Lord. To samo z tymi którzy idą do mopsu lub mają zasiłek z pup pracując na czarno. To samo myślę o cwaniakach z grupą inwalidzką, lewymi statusami ucznia/studenta oraz tych zasrańcach maturalnych.

Gość gość
A ja nie potępiam tych ludzi uważam że to jest ich prawo jak postępują. ZUS to największy złodziej, jaki widzicie tutaj okradania państwa przecież trzeba sobie radzić jak tylko można i nie ma się czego wstydzić. Ludzie idą do psychiatry by mieć zwolnienie lekarskie.

Gość gość
dziwne autorze że czepiasz się tych biednych ludzi a nie zauważasz jak nas okradaja politycy i jak podniesli nam wiek emerytalny do 67 roku życia, podczas gdy taki mundurowy popracuje 15 lat i ma juz sowitą emeryturkę, a robotnikom co ciezko pracują fizycznie każą robic do 67, to czemu tutaj niesprawiedliwosci nie widzisz? okradają nas, kupują sobie luksusowe samochody w zusie, jeżdzą na wycieczki drogie, palace zusu budują, a nas oklamują, że dziura w budżecie i każą nam pracowac do smierci, czemu tego nie widzisz?

Gość d_y_s_k_a_l_k_u_l_i_s_t_k_a
1. Ja byłam 3 razy na chorobowym z ZUS :D 2. Pobierałam dwa razy zasiłek i korzystam z mopsu :D 3. Zapisałam się do szkoły policealnej by mieć pracę :D 4. Posiadam umiarkowany stopień niepełnosprawności :D 5. Załatwiam se zaświadczenie o dyskalkulii :D

Gość gość
:D