Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sad zgodzi sie na aborcje?

Polecane posty

Gość gość

zostalam zgwalcona jestem wciazy nie chce wychowywac dziecka g****iciela chce usunac ciaze

Gość gość
W przypadku g****u tak W przypadku zagrozenia zycia tak W pezypadku puszczalstwa nie Kobiety walczace o aborcje na zyczenie to puszczalskie

Gość gość
a rozwodnicybpo koscielnym to przek.....

Gość gość
żona której nie stać na dziecko, miała tylko jednego partnera: męża, stosuje pigułki, ale mimo to wpadła bo nie ma 100% zabezpieczenia, a teraz chce usunąć ciążę, jest puszczalska? lecz się głupi c\welu :D puszczalska to jest twoja matka. A aborcja i tak jest i kto chce ten usunie, jest podziemie aborcyjne i dobrze.

Gość gość
twoja decyzja, oby ci się udało w tym popieprzonym panstwie ale dlaczego nie łyknłłaś postinoru po tym wydarzeniu, wiem że ból, szok, ale nie rozumiem dlaczego kobiety w takiej sytuacji nie biorą tabletki po, jest legalna, na receptę

Gość gość
co z tego, że sąd się zgodzi skoro żaden lekarz ci i tak nie usunie - klauzula sumienia!

Gość gość
Sąd powinien się zgodzić i wskazać szpital w którym zabieg będzie mógł zostać przeprowadzony. A ta klauzula sumienia jest przereklamowana. Podpisało ją 5% lekarzy.

Gość gość
to że reszta nie podpisała nie znaczy, ze nie mogą się na nią powoływać!

Gość gość
Dlatego sąd powinien wskazać szpital w którym lekarze nie powołują się na klauzulę sumienia, i gdzie zabieg aborcji faktycznie będzie mógł zostać przeprowadzony. A jeżeli zgody nie będzie, to autorka tematu będzie musiała dziecko urodzić i zostawić w szpitalu. Po prostu oświadczyć że "nie chce tego dziecka" i pójść do domu.

Gość gość
W Rosji - gdzie mężczyźni lubię seks ale gumki ani stosunku przerywanego nie lubią - liczba niechcianych ciąż jest ogromna. Liczba aborcji przekracza liczbę urodzeń żywych, a sierocińce pękają w szwach.

Gość gość
a czy znajdzie się lekarz który zrobi aborcję,dziś to nie jest już takie oczywiste,chyba tylko znachor jakiś zostaje,albo babka zielacha jakaś...

Gość gość
co za kraj decyzja o aborcji zawsze jest koszmarem, ale kobieta zawsze powinna mieć wybor, a gdy tego wyboru pozbawiają ją faceci .... jak oni śmią sie wypowiadać, to ich nie dotyczy, co za arogancja i brak szacunku dla KOBIETY

Gość gość
Tak jak napisałem. Jeżeli lekarze odmówią, to będzie musiała urodzić i zostawić dziecko w szpitalu do adopcji. Bo nielegalnej aborcji sensu proponować nie ma, bo to bardzo niebezpieczne. Kupi niewiadomo co, zatruje się, może nawet przypłaci to życiem. Sensowniej jeżeli zwyczajnie urodzi w szpitalu i wróci do domu jakby nigdy nic.

Gość gość
I nie dajcie się złapać na teksty typu: - Dlaczego chce pani porzucić swoje dziecko ? Powiedz że nie planowałaś ciąży, nie chcesz tego dziecko i go nie weźmiesz. Niech ci go nie przynoszą po porodzie.

Gość gość
No tak ale chodzic z tym 9 mies w brzuchu a potem rodzic w bolach?? Moze nie ma na to ochoty bo z jakiej racji ( mowie tutaj o g****ie a nie o durnej wpadce)

Gość gość
Trudno. Bo to jest Polska właśnie. Takie życie.

Gość gość
Nielegalnej? Przecież jestesmy w uni wystarczy podjechać do DE tam katabas ma g... do gadania.

Gość gość
Legalna aborcja to najlepsze rozwiązanie, a tych hipokrytow pseudokatolików postawić przed plutonem egzekucyjnym.

Gość gość
no tak, bo wykonac aborcje to trauma na całe życie według poniektoreych :( Ale urodzić i oddać do adopcji, nie wiedząc czy rodzice adopcyjni nie molestują twojego dziecka na przykład, to już traumy nie ma.. :( I całe zycie zastanawiaj się co obcy robią dziecku, ktore urodziłaś... katolicka mentalność :(

Trudno, dziecko to dar boski i ja wam mówię nie ważne co czuje kobieta, teraz liczy się dziecko, ja nawet uniewinniłabym gwałciciela a skazała kobieta która usunęła ciąże. Gwałt jest niczym w porównaniu do aborcji.

Gość gość
Jestem facetem, więc mnie problem nie dotyczy. Ze swojej strony po prostu nie narażam kobiet na niechciane ciąże. Nigdy nie spuszczam się w pochwie.

Gość gość
chyba cię powaliło - Kobieta nie jest ważna???, na pewno nie masz córki, bo inaczej byś myslała wlaśnie takie katolicki suche dewoty - dziewice - wypowiadają się w taki sposób, bez wyobraźni, bez współczucia dla kobiety, a to co piszesz o uniewinnieniu gwałciciela - nienawidzisz kobiet, jesteś potworem bez serca, prawa płodu, ktory nie czuje, nie ma świadomości ponad prawami kobiety - która jest, czuje, cierpi, jak można być tak bez serca.

Gość gość
ostatni gość nie spinaj się tak, to jest facet, typowy no lajf kiedyś znany jako ukryta prawda

Gość gość
Przyjechałem dziś do Polski do mej skromnej małej wioski patrze a tu Tusk czaruje znowu naród oszukuje. i afera za aferą co nagrali ? z nudy dzielą wszyscy mocno pod w****ieni Tusk się nawet nie czerwieni.

Gość gość
Lekarze to hipokryci, jak sąd zezwoli na usunięcie ciąży, to nie usuną, bo sumienie ich niby rusza, ale jak dostaną parę tys. za aborcję, to jakoś sumienie się wycisza, ot cała prawda... A z tą tabletką po to prawda, ja od razu biegłabym do lekarza, żeby nie dopuścić do ciąży. Jak pójdziesz prywatnie i jesteś pełnoletnia, to lekarze nawet nie zadają pytań po co i dlaczego. Ja raz brałam, bo pękła nam gumka z partnerem. Byłam prywatnie, powiedziałam tylko, że chcę to i to. Żadnych zbędnych pytań.

Gość gość
Ciekawe, ze jak walczycie o alimenty to nagle kobieta sama dziecka nie zrobila ale jak walka jest o opieke czy aborcje to to jest tylko wasze dziecko i tylko wy macie prawa.