Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Listy od ojca..

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegoś czasu dostaję listy, które pisze podobno mój ojciec! Treści są bardzo miłe, czasem nawet wzruszające ale sama nie wiem czy to nie jakaś pomyłka lub żart chociaż wiele rzeczy się zgadza. Wychowywałam się bez ojca, a mama nigdy nie chciała mi o nim opowiadać. Mama miała nowego męża, z którym nie mam dobrych relacji, pojawiła się siostra.. Moja mama studiowała na akademii medycznej i z tego co wiem od babci i cioci to mama spotykała się przez jakiś czas z kolegą ze studiów. Później ten kolega wyjechał do Stanów Zjednoczonych na stypendium naukowe. Okazało się, że mama jest z nim w ciąży. Podobno przez jakiś czas utrzymywali kontakt na odległość ale urwał się z niewiadomych przyczyn. Gdy on wrócił do Polski podjął pracę i dalsze kształcenie w zupełnie innym mieście, właściwie drugi koniec Polski. Nigdy nie uczestniczył w moim życiu, nigdy go nie widziałam. Od jakiegoś czasu dostaję listy, wiele faktów się zgadza. On podobno pracuje obecnie w mieście gdzie studiował z moją mamą. Ja tutaj teraz studiuję. W ostatnim liście załączył swoje fotografie, zostawił numer swojego telefonu. Chciałby żebym do niego kiedyś zadzwoniła ale nie mam odwagi jakoś tak.. Wspomina też o spotkaniu. Nie wiem co zrobić z tą sytuacją?

Gość gość
ja też nie wiem, moja matka nie była ździrą i nie sypiała z kim popadnie jak twoja, znam swojego ojca, nara

Gość zmonika123
kiedyś oglądałam taki program o ojcu którego nigdy nie było i on po wielu latach nagle się odezwał. Mówił dobre rzeczy i interesował się nią. Był kiedy tego potrzebowała. Nawiązał super relacje skłócając ją z matką. A potem zażyczył sobie od niej alimentów. Nie znasz go i bądź ostrożna żeby nie miał szans jeśli ma złe zamiary.

Gość zmonika123
I z takimi tekstami to może scholuj gościu bo nie po to masz język żeby nim głupoty pier*** a jak nie masz nic do dodania to się nie odzywaj

Gość gość
Próbowałam wiele razy rozmawiać z mamą na ten temat ale mama po prostu bardzo źle reaguje jak poruszam ten temat. Od razu robi awanturę i wszystko się kończy kłótnią jak bym ja była temu winna i nie mogę od niej nic uzyskać.. Z tych listów wynika, że to mama utrudniła ojcu kontakt ze mną, a jak udało mu się do mnie dotrzeć to przez jakiś czas zwlekał z napisaniem listu do mnie..

Gość zmonika123
to możliwe bo może miec żal o to że wyjechał

Gość gość
Nie wiem co zrobić, a ta sprawa nie daje mi spokoju.. Boję się trochę zaryzykować..

Gość zmonika123
możesz spróbować zadzwonić i powiedz o tym mamie że umówiłaś się na spotkanie z nim tak pod włos i może wtedy zacznie coś mówic na ten temat

Gość gość
Może to się wydać głupie bo to tylko rozmowa przez telefon ale ja się jej boję. Nie wiem w ogóle o czym miałabym rozmawiać z nim, boję się jaki on jest..