Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Weronika09

Fabryczna folia na Sony Xperia Z1

Polecane posty

Witam,mam pytanie dotyczące telefonu Sony Xperia Z1. Szkło,z którego wykonany jest telefon pokryte zostało folią,rzeczywiście można ją dostrzec. Dziś bardzo zarysował mi się wyświetlacz,więc mam pytanie ile kosztuje wymiana tejże folii w salonie Sony? Bo takie uszkodzenie chyba nie podlega gwarancji,prawda? Jeżeli ktoś był w podobnej sytuacji,lub zna koszt wymiany tej folii to proszę o odpowiedź ;)

Gość gość
Folię możesz wymienić sama, dobrej jakości folia to koszt ok.30 zł na allegro

no tak,ale wraz z zdjeciem folii znika także napis sony,dlatego chciałabym zrobić to w salonie i dostać orginalną folię,tylko nwm czy koszt tego nie zwali mnie z nóg

Gość gość
napis masz na digizierze, nie na folii

nie zgadzam się z Tobą,oglądałam filmiki,na których zdejmowano te folie i niestety napis znikał razem z nimi ;/

Gość gość
Dziwne ze zerwalem folie z xperi z i napis tez zniknol

Gość gość
Zadaniem fabrycznej folii jest ochrona ekranu przed rozsypaniem (jeśli ci upadnie, GorillaGlass się roztrzaska w drobny mak). Na tę folię od producenta, nakleja się nową, jako obronę przed rysami. W serwisie nie wymienią ci folii, bo taką nie dysponują. Musisz zgłosić się i wymienić cały przedni panel, co wiąże się ze znaczniejszym kosztem. Oczywiście jeśli ci uwzględnia gwarancję, bo usunięcie folii fabrycznej, która jest "integralną częścią urządzenia" narusza prawa producenckie, co ma wpływ na gwarancję.

Gość Ruda121314
Cześć, Ja nakleilam hartowane szkło w sensie ochronę na wyświetlacz na folie fabryczna, choć niby wszyscy mówią, że trzeba ja odkleic tylko nikt nie mówi dlaczego. Wiec ze względu na brak jakich kolwiek argumentów o sensownych nie wspomnę stwierdziłam, że nie będę męczyć się z odklejaniem tej oryginalnej i utratą logo przy okazji. Tak użytkuje telefon juz jakiś czas dłuższy ponad miesiąc i żadnych dziwnych objawów nie zauważyłam kolory jakie były takie są, a dotyk reaguje bez opóźnień tak samo perfekcyjnie jak wcześniej tak więc gorąco polecam

Gość gość
Bulls**t. Folię z logo sony można kupić na aliexpress. Kosztują około 5-7 dolarów. Później wystarczy porzucić telefon do jakiegoś serwisu i ładnie nałożą :)

Gość gość
Załóż sobie foli ochronną 3mk , ja kupiłam na http://iscratch.pl mam zalozone i nic mi ise nie rysuje a idealnie pasuje , wszystkie funkcje i kolory wyświetlacza zachowane i nic nie widać i nie czuć że folia jest , a jest bardzo wytrzymała

Gość gość
wymień sobie folię sama, a jak nie wiesz jak zobacz sobie w Iscratch . Możesz im wysłac telefon a odeślą ci z naklejona folia i to dobrej marki 3mk. Moim zdaniem te folie sa najlepsze http://iscratch.pl/