Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w agencji nieruchomości

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z was pracował w biurze nieruchomości? Chodzi mi o to jak wygląda praca agenta i jakie są zarobki. Jestem studentką 3 roku gospodarki przestrzennej bez doświadczenia w branży. Jest sporo ofert pracy dla studentów właśnie w agencjach nieruchomości (najwięcej METROHOUSE) i wydaje mi się to trochę podejrzane.

Gość gość
Pytam poważnie. Jest wiele ofert pracy. Zastanawia mnie np. czy oprócz prowizji od sprzedaży nieruchomości dostaje się jeszcze jakąś bazę jako wypłatę.

Gość andkaa
Jeśli w Olsztynie to rynek tam jest zapchany pośrednikami, że trudno coś zarobić ;) bierz tylko robotę gdzie płacą podstawę, a nie same prowizje, bo słyszałam nawet o kimś kto w czasie studiów pół roku pracował dla agencji i nic nie zarobił. Ja zarobiłam dopiero po 2 miesiącach pracy za wynajęcie małego lokaliku, więc kasa za niego duża nie była i jeszcze do podziału z szefostwem, które palcem nie kiwnęło.

Gość andkaa
Trzeba też być niezłym telemarketerem i nawet u siebie w domu z ludźmi rozmawiać i nagabywać ich telefonami, a oni na to "ojej, znowu biuro pośrednictwa" ;) Bo do większości klientów ty musisz zadzwonić niczym z magiczną ofertą sieci komórkowej. Jeśli zarobki są dla ciebie mniej ważne niż doświadczenie to spróbuj, może jesteś jedną z tych siekających kilka tysięcy prowizji, a jak nie to chociaż wpiszesz w cv te wszystkie kwestie z pracą z ludźmi itp. Tylko czytaj uważnie umowę o pracę/zlecenie czy tam jakichś kar i limitów sprzedaży nie ma. Warto też zapoznać się z wymaganiami w sprawach kredytów preferencyjnych, bo klienci często o to pytają i zawsze myślą, że zapewne pracujesz w biurze od lat, a nie od miesiąca, więc wszystko wiesz ;)

Gość madźkara
no jeśli chodzi o metrohouse to jak ja szukałam czegoś sprawdzonego o nich ,w sensie jakiś informacji to wpadłam na to gowork.pl/opinie_czytaj,332983 według mnie bardzo przydatne to jest

Gość gość
Mialam kolege, ktory pracowal w biurze nieruchomości chyba tym www.nieruchomoscilubin.com i mowil, ze było dosc spoko, najpierw duzo nauki, kontakt z klientem, a pozniej fajnie w sumie, ile zrobisz tyle zarobisz tak naprawde, bo dostajesz prowizje od sprzedazy

Gość gość
Zależy na jakie biuro się trafi. Znajomy robił w czasie studiów, oczywiście był na prowizji. Właścicielka tego biura miała taki tupet, że potrafiła zawłaszczać już "urobionych" klientów. Oczywiście wszystkie duże nieruchomości miała na wyłączność. Popracował chyba z pół roku, okazało się, że nie było z tego dużych pieniędzy, właściwie to grosze.

Gość gość
grosze tak samo jak w odszkodowaniach 3/4 prowizji zabiera biuro mimo, że nam grosze podstawy nie da.

Gość gość
praca w takich firmach polega non stop na rekrutacji darmowych telemarketerów

Gość Ewelinka 24
Siemka Widzę że rozmawiacie o nieruchomościach i ich wynajmowaniu. Chociaż poszukiwałem czegoś innego o Toruńskich mieszkaniach Potrzebuję mieszkania na wynajem w toruniu i ten tekst http://mieszkania.torun.pl mnie zainteresował. Interesująco powiedziane. Naprawdę czekam na więcej. Narka