Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 24lata i mieszkam z rodzicami. Chcę się wyprowadzić proszę o poradę.

Polecane posty

Gość gość

Oprócz rodziców mam jeszcze trójkę rodzeństwa. Moich dwóch braci na spore problemy z agresją nie potrafię w żaden sposób się z nimi porozumieć. Z rodzicami też nie mam lekko. Wykańczam się psychicznie tu... Jedyny plus mieszkania przy rodzinie to to, że mam bardzo blisko do pracy (mniej niż 10 minut piechotą). W związku z tym mam pytanie: Czy waszym zdaniem warto poszukać czegoś tylko dla świętego spokoju? Jedyne na co byłoby mnie stać to pewnie pokój u obcych ludzi.... Dodam, że mieszkam w małym mieście więc zadanie mam utrudnione...

Gość gość
doradźcie, proszę.

Gość gość
Myślę, że warto. Usamodzielnisz się i odżyjesz. Mnie rodzina też nieco dołowała. Najlepiej mi na swoim. Zaczynałam 10 lat temu z pensją 800zł. Wynajęłam mieszkanie ze studiującą siostrą. Połowa mojej pensji szła na mieszkanie. Dałam radę. Po kilku latach kupiłam na kredyt własne mieszkanie.

Gość gość
nie wiem co robić ze swoim życiem.... nie chce mieszkać w rodzicami, ani nawet w tym mieście, od dawna marzy mi się przeprowadzka nad morze, ale nie mam odwagi rzucać tu wszystkiego i tam zaczynać od nowa. Ciągle sobie tłumacze, że nie warto wydawać kasy na mieszkanie u obcych ludzi, że tu mam pracę blisko, ale prawda jest taka, że praca dosyć pewna, póki nie zmienię to będzie, a do rachunków i jedzenia i tak się dokładam, więc to na jedno wyjdzie... Poza tym boję się, że do 30stki będę z nimi mieszkać albo dłużej, a to już byłoby przegrane życie.

Gość gość
czy warto wyprowadzac sie dwa bloki dalej?