Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biegam

Pytanie do biegaczy; ból brzucha i biegunka

Polecane posty

Gość Biegam

Biegam regularnie od 8 miesięcy, po 5 razy w tygodniu. Czasami tylko 3 km, czasami 10 km. Od pewnego czasu po przebiegnięciu 3-4 km zaczyna mnie boleć brzuch, często po powrocie do domu mam biegunkę. Wiem że zdarza się to maratończykom. Ale czy przy takich krótkich dystansach to jest normalne?

Gość gość
Musisz odczekać dłużej po posiłku, unikać produktów z błonnikiem, spróbuj zmienić dietę, a przed biegiem jedz gorzką czekoladę i słone paluszki, powinno pomóc( ale nie przed samym biegiem) na kilka h przed. Unikaj też zbytniego ochlewania się wodą, nawodnić się trzeba, ale nie przed samiutkim biegiem. Nie jedz winogrona, jabłek i podobnych owoców.

Gość Biegam
Dzięki! :)

Gość gość
potwierdzę słowa przedmówcy, też tak miałam. Teraz regularnie biorę acidolac żeby florę żołądka zregenerować

Gość ajgada8
Acidolac podaję swoim dzieciom, ten w wersji misio tabletek. Zawsze sprawdza się przy każdego rodzaju biegunkach i bólach brzuszka.

Gość Twista25
Błonnik, błonnik i jeszcze raz błonnik! Odkąd go stosuję zniknęły mi problemy ze wzdęciami, zaparciami i uczuciem ciężkości. Poprawiła się perystaltyka jelit. Zamawiam go sobie ze sklepu ze zdrową żywnością: www.ekooi.pl

Gość fanfarra
Przy takich dolegliwościach probiotyki są pomocne, przy każdej biegunce powinno się je brać. Moim dzieciom zawsze acidolac pomaga.

Gość gość
Noo, miałam tam samo, nawet jak przebiegłam te kilka km :D Musisz odczekac co najmniej 2 h od ostatniego posiłku, zanim ruszysz biegać.