Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka4dzieci

prostytucja wśród studentek

Polecane posty

Gość matka4dzieci

Szanowni Państwo Zacznę może od tego, że pisałam już wszędzie, natomiast nikt nie chce zająć się tą tematyką. Chodzi mi mianowicie o nagłośnienie tematyki "sponsoringu" wśród studentek oraz ostatnio coraz modniejszy temat sprzedawania się studentek w formie internetowej. Portale powstają jak grzyby po deszczu - ostatnim przedstawicielem tego niesławnego trendu jest portal e-studentki.pl a zainteresowałam się ta tematyka ponieważ wśród dziewczyn tam występujących rozpoznałam córkę mojej koleżanki. Uważam, że winę za ta sytuacje ponosi ułomny system wspierania edukacji!!! W domu u koleżanki której córka występuje w portalu e-studentki nigdy nie było niczego w nadmiarze, zawsze na wszystko brakowało a dziewczyna (którą doskonale znam osobiście) zawsze była bardzo ambitna. Nigdy nie przypuszczałam, że będzie zdolna do takiego kroku. Oczywiście mam świadomość że występowanie w takich portalach jak e-studentki które podszyte są erotyka nieuchronnie prowadzić może do sponsoringu właśnie, lub jeszcze bardziej radykalnych form zarobkowania własnym ciałem. Oficjalnie mówi się że 25% studentek prostytuuje się aby utrzymać się na studiach!!! Ludzie otwórzcie oczy!!! Popatrzcie w portale ile jest ogłoszeń dziewcząt szukających sponsora!!! Czemu to jest bagatelizowane? Komu jest na rękę to, że rośnie nam pokolenie prostytutek? Jak można nie walczyć z tym zjawiskiem. Tylko rozwiązania systemowe które pomogą młodym ludziom na studiach coś zmienią. Wszyscy zamykają oczy ponieważ ważniejsze są wydatki na biura poselskie od wydatków na edukację!!! Nikt nic nie widzi!!! Jestem przerażona i zbulwersowana faktem, że tematyka sponsoringu, oraz portali erotycznych jest pomijana w mediach chociaż jest ogólnie znana. Jak nasza młodzież ma w przyszłości budować zdrowe społeczeństwo, zachowywać normy moralne, skoro w wieku szkolnym czy akademickim zmuszana jest do prostytucji, czy udziału w erotycznych transmisjach na portalach internetowych. Bardzo proszę o zrobienie czegoś w tej sprawie - mnie nikt nie słucha ale wiem doskonale, że bardzo wielu ludzi myśli tak jak ja. Uważam również, że piętnowanie osób występujących w portalach typu e-studentki czy innych tego typu jest zgoła nie słuszne, odpowiedzialność za taki stan rzeczy ponosi Państwo Polskie ponieważ nie daje szans na normalne funkcjonowanie młodym ludziom. Brak pracy podczas studiów, brak pracy po zakończeniu nauki, brak rozwiązań systemowych które pozwalały by na dopłaty do nauki i wreszcie tylko z nazwy "bezpłatna edukacja" Czemu nikt głośno nie mówi, że nasze Państwo wpędza dziewczyny w prostytucję!!! Młodzi ludzie bez perspektyw! Jestem przerażona!!! Przerażona Matka czworga dzieci!!!

Gość gość
myśle że to też wina konsumpcjonizmu i braku wartości w rodzinach,

Gość gość
jest popyt jest podaż - koś urodzil wychował tych facetów którzy sponsorują te dziewczyny

Gość gość
a ty czego poszukiwałaś na tym portalu, że znalazłaś tam córkę koleżanki, co :D?

Gość gość
dokładnie to nie jest tak że tylko te dziewczyny są winne, skoro są faceci którzy korzystają, ktoś ich przecież wychowywał, problem w tym że oni kiedyś poszli by do burdelu a teraz szukają studentek za kase, sponsoring to taka luksusowa odmiana prostytucji, szkoda że młode dziewczyny tego nie rozumieją, nawet się tym chełpią ale do czasu