Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanawyglądem

Moja figura a strój kąpielowy, załamka :(

Polecane posty

Gość załamanawyglądem

Bardzo dużo przytyłam w każdej ciąży (mam 3 dzieci). Niestety każda była zagrożona, musiałam leżeć i brać hormony. Dosłownie puchłam w oczach, nawet buty wszystkie były za małe. Powrót do wagi nie sprawił mi dużych problemów, ćwiczę sporo. Mimo tego figurę mam koszmarną :O Przed zajściem w pierwszą ciążę byłam bardzo szczupła, miałam 60 cm w talii, robiłam dużo brzuszków i miałam widoczne mięśnie, które okazały się zbyt sztywne i w ciąży zamiast się rozciągnąć - zwyczajnie się rozeszły. Z każdą ciążą było gorzej, teraz mam przepuklinę. Brzuch muszę cały czas napinać, bo jak tylko się wyluzuję to wygląda jak na 6 mc :( Do tego ta koszmarna skóra :(

Gość gość
Trzeba było tyle bachorów nie rodzić a nie teraz płakać że figura zła. Niestety lepiej nie będzie.

Gość załamanawyglądem
Teraz moje dziecko ma rok. Dużo ćwiczę, ale nie ma żądnej poprawy :( Jak tu się rozbierać na plaży, wszyscy w strojach, a ja kolejny rok koszulka lub sukienka :O Czy ma któraś z Was tak ?

Gość załamanawyglądem
Kupiłam już kilka strojów, ale we wszystkich wyglądam okropnie :( Wczoraj nad wodą widziałam mnóstwo kobiet z dziećmi, nikt nie ma takiej potwornej figury, te szczupłe to latają w dwuczęściowych i nie widać po nich, że w ogole w ciąży były, było kilka grubych kobiet, ale akurat ja jestem szczupła...tylko ten bebzol fuuuuj nie mogę na siebie patrzeć :O

Gość załamanawyglądem
Czy nikt nie miał takich problemów ? Znacie jakieś ćwiczenia skuteczne, wszędzie te brzuszki albo 6...mi lekarz zabronił tak ćwiczyć.

Gość gość
nikt tak nie ma ???

Gość gość
żadna tak nie ma kafe same laski figury maja lepsze niż przed ciaza :P a pochwy ciaśniejsze hehe

Gość gość
hehehe dokładnie

Gość gość
Ja tak mam!!!!! Też mam troje dzieci. Najmlodsza corka 11 mcy. Wagowo nie jest zle, nogi szczuple i wielki brzuch!!!!!! Tez wygladam na 6 mc. Kupilam sobie jednoczęściowy strój maskujacy, ale jakoś nie maskuje :( Kupilam wiec sobie nie wiem czy dobrze napisze tankini, taka koszulka z majtkami. Koszulka dłuższa, luzna dosc. Nie wyglądam jak modelka, nawet dość daleko mi do niej ale wyglodam znosnie.

Gość Aniołkowa2014
Skąd ja to znam 2 ciąze - 2 utracone . Waga skoczyła w 2 lata o 30 kilo . Mąż się uparł że w tym roku pojedziemy na mazury i nad morze! Ja będe wyglądać jak wieloryb nawet w kombinezonie nurka . Ćwiczę efektów brak Dieta -efektów brak 97 kilo na wadze wzrost 183 . Mój synek urodził się i zmarł 3 msc temu po porodzie - smierci załamka nie myslałam o sobie . Teraz najchetniej lustro bym zasłoniła kocem. A lekarz mowi albo ciąza teraz albo już nigdy !! Mąz też chce kolejnej próby a ja pragnę , ale jak się widze to mi się odniechciewa dziwie mu się ze ze mną jeszcze jest

Gość załamanawyglądem
Właśnie też mam dobre nogi, nawet bardzo dobre, bo to zawsze była moja mocna strona, noszę krótkie spodenki, do tego bluzki oversize lub krótkie lużne sukienki i wtedy wyglądam ok. oczywiście spinam ten bebzol cały czas :O Wszyscy chwalą moją figurę nie wiedząc jaka jest tragiczna pod tymi ciuchami. W tankini też wyglądam beznadziejnie.

Gość gość
Wejdź na Sfd , to jest sportowe forum dyskusyjne, w dział ladies, znajdź artykuł na temat zamykania rozstępu mięśni brzucha, masz tam opisane ćwiczenia które możesz wykonywać w celu zmniejszenia rozstępu, zwykłe brzuszki odpadają, rozstęp nimi tylko powiększysz. Powodzenia, da się to zrobić :-) no i olewaj wypowiedzi troli :-)

Gość załamanawyglądem
Aniołkowa2014 Wielkie wyrazy współczucia....tak mi przykro, nie ma gorszej tragedii niż śmierć dziecka....aż mi się głupio zrobiło, przejmuję się figurą, a przecież ludzie wokół mają prawdziwe problemy.

Gość załamanawyglądem
gość 17:56 dziękuję, zaraz tam zajrzę. Zauwazyłam, że brzuszki pogłębiają problem jak po kilku ostrzejszych treningach mało z bólu nie skonałam :D Trollami nigdy się nie przejmuję, mam sposób na nich-ignorowanie :)

Gość gość
załamanawyglądem Widzisz ja teraz to chyba przejmuje się wszystkim , boje sie jechac na te wakacje ze względu na to jak wyglądam ! do tego przez 2 tyg nie byłabym na grobie synka . Mąz chce jechać mówi że może inne powietrze i ze kolejna ciąza bedzie zdrowa . A ja potrafie plakać patrzac na siebie godzinami.. Boje się ze moja waga nie bedzie sprzyjająca kolejnej ciąży . Zawsze kochałam dzieci teraz pragniemy swoje i nie jest tak jakbyśmy tego chcieli,obawiam sie mojej wagi przy kolejnej ciazy ze teraz to może dziecku zaszkodzić a lekarz mówi ze ta waga to nie problem ! ze po ciązy może wrócić wszystko do normy

Gość Aniołkowa2014
Ta wyżej to Ja

Gość załamanawyglądem
Życzę Ci szybkiego poczęcia i zdrowego dzidziusia. Ja akurat nie mam żadnego problemu z zajściem, zawsze było w pierwszym cyklu, jednak ciąże miałam bardzo problemowe, zatrzymane poronienia, na szczęście wszystko skończyło się dobrze....no może prawie dobrze. Lekarz zabronił mi mieć więcej dzieci ze względu na stan po 3 cc...a ja zawsze chciałam 4 dzieci. Trudno, niektórzy nie mogą doczekać się chociaż jednego. W moim przypadku odchudzanie nie było takie ciężkie, może dlatego, że jestem nieco zawzięta, w ciąży ważyłam 95 kg przy 170 cm, a schudłam do 62 kg. Może namów męża, żeby Ci te wyjazdy odpuścił, lepiej chyba byłoby w góry, dużo wędrówek, no i romantyczniej :)

Gość gość
Ja dopiero po trzecim cięciu mogłam powiedziec, ze nie widać blizny. Zakrywa ja falda skóry :( Lekarz powiedział, ze cwiczyc sobie moge, ale bez operacji to mi się już nie uda miec w miare plaskiego brzucha. Miesnie tragedia, skóra tragedia. Kupilam fajne figi od stroju i kolorową tunike.

Gość gość
im wiencej dzieci tym kobieta pieknieje idz na wielodzietni org tam matki maja po 14 dzieci i sa piękne

Gość gość
Ja z zajściem póki co nie mialam problemów ale nie udaje mi się donosić . W góry z męzem jezdzimy praktycznie 1-2 razy w miesiącu , do Zakopanego mamy 140 km, moze nawet bliżej. Dlatego on teraz zawziął się na morze i mazury . Jedyna opcja jaką widzę w moim przypadku to podziwianie pięknych jezior ale nie rozbieranie się nad nimi

Gość gość
Ja po jednej ciazy mam brzuch masakre, moze nie wystaje, bo ja wrocilam do swojej wagi bardzoo szybko, ale mam nadmiar niewciagnietej skory. wiec nigdy wiecej dzieci.

Gość cykmal
9 miesięcy temu urodziłam bliźnięta, mimo że zawsze byłam bardzo szczupła, drobna i niewysoka w ciąży wyglądałam jak cyborg, do tego dostałam zatrucia ciążowego, więc puchłam, puchłam i jeszcze raz puchłam. Mimo smarowania się różnymi preparatami dziś moje ciało to jeden wielki rozstęp, są wszędzie - nawet na łydkach, chyba tylko na twarzy ich nie mam:P (tam przyjdą zmarszczki:P)Urodziłam przez cesarskie cięcie. Dziś mam brzuch, tzn taką wiszącą torbę jak w 6 m ciązy, mimo że ćwiczę i mam co robić przy dwójce dzieci. Wagowo wróciłam do wagi sprzed ciąży, lecz co mi po tym, kiedy wszystko było nienaturalnie rozciągnięte. Ludzie patrzą na mnie z niedowierzaniem, typu dopiero co urodziła, a znowu jest w ciąży, u dentysty pani pielęgniarka pyta mnie czy zrobić wpis do karty ciąży a w przychodni na szczepienie z dzieciakami jakiś ojciec pyta mnie czy teraz też będę miała bliźniaki... Niestety, wraz z ciążą czar i urok prysł, może za kilka lat trochę się zmniejszą te moje gabaryty, jak nigdy nie miałam kompleksów, tak teraz mam ich mnóstwo, ale w takich chwilach wystarczy spojrzeć na dzieciaki, co z tego że mam torbę kangura? co z tego, że kupę rozstępów, skoro mam dwójkę wspaniałych dzieciaków! Ponadto przypominam sobie jak bardzo pragnęłam tych dzieci (a nie mogłam ich mieć)i jak kiedyś myślałam sobie, że to wszystko byłoby nieważne, byleby tylko były dzieci. I są dzieci, więc reszta jest nieważna. Moja figura obecna nie wynika z tego, że jem chipsy przed tv, i powtarzam to sobie ciągle, wybieramy się z dziećmi na basen, może bikini już nie założę, a strój jednoczęściowy, zapewne będę 'atrakcją' na basenie dla innych ciekawskich ale co mi tam, mam to w nosie i uczę się każdego dnia akceptować siebie taką jaką jestem, owszem pracuję nad sobą, ale wszystko wymaga czasu. Moje ciało rozciągało się przez 8 miesięcy, trudno oczekiwać, że wróci do swoich poprzednich gabarytów ot tak. Życzę wszystkim mamom z podobnym problemem siły i odwagi! Wolę mięć dzieci i rozstępy i brzuch niż smukłą sylwetkę lecz bez moich Skarbów.

Gość gość
Autorko a sprawdza las jak wyglądasz w ( chyba to się tak nazywa ) tankini? Majtki normalne, a gora to stanik z takim przedluzeniem ala koszukla . Bo skoro nogi mas ladne to myślę ze taki strój byliby ok. Sama mam nogi świetne ale brzuch niezdyt ciekawy i kupilam taki strój i powiem ci ze wygląda dobrze, bo ukrywa te partie, ktore są nieladne ( konkretnie brzuch). A i jeśli chodzi o wzór stroju to tez robi różnice. Dol może być przyciągający wzrok, natomiast gora bardziej stonowana. Lub gora w pionowe paski, wzory.

Gość gość
Ej, kobietki, nie wiem gdzie wy jeździcie, ze widujecie same laski, bo ja widuję sporo otyłych kobiet, o facetach z wielkimi owłosionymi brzuchami nie wspominając. Mam wrażenie, ze im bardziej się maskuje figurę, tym bardziej przyciąga się wzrok innych. Nie przejmujcie się więc, kupcie ładne stroje jednoczęściowe, bo one w pewnym stopniu wymodelują figurę i cieszcie się wakacjami. :)

Gość gość
Zalamanawygladem A myślalas żeby cos zrobić z przepuklina, z operować? Powiem ci z doświadczenia, ze może sporo pomoc, wzmocniła mięśnie brzucha w czasie operacji. Tez mialam ten problem, a po operacji widzę poprawę. Owszem jest blizna ale jeśli chodzi o mięśnie brzucha i o ogólny wygląd to jest spora różnica, bo juz nie wygląd am jak bym ciągle byka w ciąży

Gość gość
wszystko jest w Twojej glowie Ja mam plaski brzuch po 2 ciazach, ale okropne nogi.Zawsze mialam niezgrabne, takie meskie, umiesnione ludki a na udach cellulit. Mam 30 lat, w stroju kapielowym bylam moze jakies 1w2 lat temu. Nie posidam w domu zadnego, nie jezdze nad wode czy na basen. A widuje osoby mocno otyle a szczesliwe, w stroju czuja sie normalnie. Nie smieje sie z nich , tylko szczerze zazdroszcze dobrego samopoczucia we wlasnym ciele

Gość gość
Jesteście durne. Serio. Po urodzeniu dziecka albo dzieci chcecie wyglądać jak przed ciążą. Żal mi was. Wam tv i internet zryły mózgi. To, że matka ma brzuszek, zwisajace cyce i rozstępy to częste następstwo ciąży. Czego się spodziewałyscie??????

Gość cykmal
jesteś bardzo niesprawidliwa/niesprawidliwy, kimkolwiek jesteś. Nie jesteśmy durne z tego powodu, że trudno jest nam pogodzić się z tak nagłą zmianą naszego wyglądu po porodzie. Nie każda kobieta po porodzie musi mieć brzuch i obwisłe piersi o których piszesz, o wszystkim decydują skłonności jej organizmu i to jak ciąże przebyła. My mamy, których wygląd bardzo drastycznie się zmienił uczymy się akceptacji własnego ciała i życia w tak naprawdę w nowy ciele, co w dzisiejszym modnym chudym świecie nie jest proste. Nikt nie mówi o tym, że chcemy mieć talię osy, ale nie jest prosto patrzeć w lustro na swoje ciało, które zmieniło się tak radykalnie szybko. Odrobina zrozumienia

Gość gość
Dziewczyny ja po 2 ciążach mam cały brzuch, uda, pośladki w rozstępachi. Brzuszek jest rozciągnięty ale chodzę do kosmetyczki na zabieg " cellulogia" - to dermomasaż podciśnieniowy, jestem po 6 zabiegach i skóra mega jest ujędrniona i cellulit znika w mgnieniu oka, jeszcze 4 zabiegi i jestem gotowa na wakacje. Najważniejsze by akceptować siebie i jeśli mąż mówi " jest dobrze" to tak nas właśnie postrzega i nie wmawiajmy mu, że jest inaczej.Pozdrawiam A.

Gość gość
Na kafe każda chce po ciąży wyglądać jak heidi klum za pomocą domowych zabiegów :D no przecież wszystkie matki z Hollywood po ciąży wracają do stanu sprzed.