Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrzutdz

Nie trawię zrzuty dziecina wakacje do dziadków

Polecane posty

Gość zrzutdz

Chodzi mi głównie o sytuację kiedy jest to niewskazane...np.mój brat "zrzucił" dwoje swoich 7,5 roku i 6 latka do dziadków na 2 tygodnie, a tam właśnie bratowej bratowa ma rodzić, już to widzę jak jest szczęśliwa z tego tuż przed porodem...kolejna sytuacji w rodzinie męża, brat męża chce wcisną swego 3,5 latka do babci na 2, 3 tygodnie, bo w sierpniu nie działa przedszkole, babcia nie jest w pełni sprawna, jeszcze pracuje, więc będzie musiała iść na zwolnienie, poza tym uważam że takie dziecko jest jeszcze za małe na kilka tygodni bez rodziców, tym bardziej że babcie widzi rzadko... Co wy na to wszystko, przesadzam? ;)

Gość gość
Przesadzasz. Moje dziecko 3 l spędzi 6 tygodni u dziadków i jest dobrze :) ROk temu jako 2 lata była tam prawie miesiac :)

Gość gość
Loo matkooo dawniej dzieci jeździły na cale wakacje do dziadków a teraz wielkie hallo .

Gość brazilia
Dziadkowie nie mają obowiązku zajmować się wnukami, chyba że sami wyrażą na to zgodę. Więc w opisanych przez autorkę sytuacjach wszystko zalezy od tego, czy rodzice tych dzieci pytali dziadków o zdanie. Jeśli nie i na ch....ma wpychają swoje dzieci, to zasługują na potępienie.

Gość zrzutdz
na całe wakacje ja babcia nie domagała, albo po prostu nie wypadało...oj nie sądzę...chodzi mi o takie nietypowe sytuacje, kiedy jest to poniekąd wymuszanie i wciskanie dzieci...nie że dziadkowie pełni sił czekają na wnuki...

Gość gośćjkkkk
Ja swoje dziewczynki w przyszlym roku zawioze ma miesiac. Mieszkamy za granica o rzadko sie widujemy.oczywiscie pytam o zgode i Wtedy zawioze i zostawie pieniadze na jedzenie dla nich. Nie mam zamiaru naciagac Moich rodzicow na koszty.uwazam ze to fajnie spedzac Wakacje u dziadkow, ja Tak wlasnie wspominam swoje dziecinstwo:)

Gość gość
Najwspanialsze wakacje spedzalam wlasnie u dziadkow na wsi wspomnienia bezcenne,nikt jakos wtedy nie narzekal,a teraz to nawet juz do dziadkow na wakacje jechac nie mozna

Gość gość
Nie każdy dziadek i babcia nadają się do opieki miesięcznej nad wnukiem, nie każdy rodzic tego chce i nie każde dziecko się na to nadaje. Wszystko zależy od sytuacji. Wysyłanie trzylatka czy dwulatka na miesiąc samego do dziadków świadczy o dużej potrzebie wygody rodziców jak i braku pomysłu na samodzielne zorganizowanie dziaciakowi czasu, wakacji (brak funduszy? Czasu? Chęci?)