Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiawrocka

Pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość kasiawrocka

Mam problem, żeby oduczyć synka od pampersa. Koniec sierpnia pójdzie do przedszkola i muszę go oduczyć. Nie wiem już co zrobić, mamy różne nocniki, nakładkę na sedes. Majtek nie nałoży za żadne skarby, ubieram mu spodnie, spodenki. Nie mówi wcale, że chce siku czy kupkę. Dopiero po fakcie krzyczy, żeby go umyć. Dziennie zużywamy około 12 - 15 par spodni/spodenek, już nie mam siły. Do miasta zakładam mu pampers bo sika cały czas. To już moje 5 podejście, żeby go oduczyć i nic. Ani słowa nie powie na temat tego, że chce siku. Mam wrażenie, że on zajmuje się głównie sikaniem. Pić też dużo pije wody mineralnej. Teraz ten stan trwa od 2 tygodni i zero poprawy.

Gość gość
Twoje lenistwo osiągnęło apogeum. 3 letnie dziecko i jeszcze lata z pampersem. Rok temu powinnaś go wyrzucić ewentualnie wymienić na pieluchę tetrową, ale te niestety się pierze i znowu miałabyś problem z praniem. A teraz do rzeczy: tyle razy zmieniać spodnie czy majtki aż się nauczy sikać do nocnika czy muszli. Tylko twoja wina że dziecko w tym wieku nie woła że chce do ubikacji.

Zaniedbałaś sprawę.Dziecko w tym wieku powinno załatwiać się do nocniczka.Moja wnuczka rok i 7 miesięcy wołała na nocniczek. Teraz masz problem.Wątpie czy uda Ci się oduczyć malucha zanim pójdzie do przedszkola.

Gość gość
a czy ty odrazu kiedy on sie zsika to lecz i go przebierasz? pozwól mu niech pochodzi taki osikany przez dłuższą chwilę wtedy zobaczy że to nie koniecznie przyjemne.. wtedy wytlumacz mu że gdyby robił siku na nocnik to by sie to nie zdążyło. i żadnych nocnikow z melodyjkami, spiewajacymi spluczkami itp. musisz go nauczyć że to nie zabawa tylko zwykła czynność która wykonuje każdy