Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiawrocka

Pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość kasiawrocka
To możesz nie wierzyć. Dużo zarabiamy, więc dziecko nie żyje w biedzie. Dla nas to nie problem kupić mu coś za kilkaset złotych.

Gość gość
nie no super dziecko, ze jeden rodzic nie potrafi zalozyc dziecku majtek, bo sie drze na cale pluca w osielu prawniczym. jakos nie zazdroszcze hihihi tak super dziecka.

Gość gość
wow padlam, ze super zarabiacie. to wszystko juz ma, nic go nie cieszy, bo wszystko ma. wy z tych, co na komunie kupicie ma Quada, a na 18 bmw, a potem czytamy o tragediach. z pieniedzy trzeba umiec korzystac, zeby 3-latek mogl powiedziec, ze cos chce. ale nie, bo wszystko ma, to po co? denni jestescie jako rodzice. ja mam mniej, ale moje dziecko sie postara, bo mu obiecam np ciastoline, z ktorej sie cieszy

Gość kasiawrocka
Oczywiście gdybym napisała, że jestem samotną, ubogą matką na zasiłkach, bez pracy a moje dziecko marzy o autku za 10 zł to byłybyście życzliwie nastawione i byłabym najlepszą matką pod słońcem. Niestety muszę Was rozczarować, tak nie jest, ale w tym temacie nie chodzi ile kto zarabia i co jest w stanie zapewnić swojemu dziecku. Problemem jest to, że synek nie chce ani majtek ani korzystać z nocnika. I tu pieniądze roli nie grają.

Gość gość
przekupiliscie juz wszystkim dziecko, az strach pomyslec, co bedzie za rok, za 2 , za 10. trzylatek juz wszystko ma i nigdy o nic sie nie bedzie staral zle robicie

Gość gość
to ty pislas, ze jestescie bogaci, nikt was nie pytal.dziecko wszystko ma, przekupowaliscie od malego i sie limit wyczerpal, bo wszystko juz ma. zastanow sie nad sobą. jestes tragicznĄ MATKĄ, taka samotna sobie predzej poradzi. juz go nie macie czym przekupowac i dziecko nie da sobie gaci zalozyc to o czym s swiadczy- o rodzicach. ale macie pieniadze i drącego sie gowniarza, ktory nie da sobie gaci zalozyc. zalosny temat

Gość gość
aaaaaaaaa, bogaci. to ja sie nie znam. moje dziecko mnie slucha, i nie urządza histerii. ale nie ma wszystkich zabawek

Gość kasiawrocka
Czemu źle? Ja miałam jeszcze więcej niż on, a mimo to ukończyłam studia z wyróżnieniem, mam bardzo dobrą pracę. Nigdy nie miałam myśli, żeby zejść na złą drogę czy siedzieć bezczynnie w domu. Mały twierdzi cały czas, że będzie lekarzem, kupił sobie sam kilka atlasów do anatomii, ma kilkanaście encyklopedii dla dzieci. Sam zadecydował, że będzie uczył się angielskiego i niemieckiego. Pieniądze nie znaczą, że dziecko będzie wykolejone. Staramy się z mężem wpoić mu pewne zasady. Nasz synek ma zapewniony spokój, miłość i bezpieczeństwo. Jedyne z czym nie możemy sobie poradzić to pampersy. Wtedy pokazuje charakter z piekła rodem.

Gość gość
co mu bedziecie daej kupowac jak ma juz nwszystko? za rok, za dwa, za siedem, za dziesiec lat? moze mu zaplac, zeby nasikal do wc jak normalny trzylatek? jak nie stowka, to moze 200? zalbo 500 jak da zalozyc majtki?

Gość gość
poczytaj swoje wpisy kretynko!! kupil sobie trzylatek altasy??? jestes nienormalna???? nie wierzę!!!!! idz sie leczyc kobieto

Gość gość
jezu, patologia z pieniedzmi

Gość gość
no coz, dziecko wszystko ma, wiec nie ma motywacji starac sie dla np loda. przewaliciscie sprawe, wspolczuje

Gość kasiawrocka
My go nigdy nie przekupywaliśmy w niczym. Czy to tak trudno zrozumieć? Wszystko nauczył się razem z nami czy sam. Nigdy nie było: zjesz obiad to kupimy ci auto czy klocki. Nawet nam to do głowy nie przyszło. Nie muszę mu mówić, że ma posprzątać. Jeśli potrzebował koparkę na pilota do zabawy czy 20 autek hot wheels to je dostawał. W sklepie z zabawkami nie było nigdy nieprzyjemnej sytuacji. Już z miesiąc nie byliśmy w żadnym zabawkowym, za to w księgarni byliśmy ze 4 razy. Nie będę mu żałować jak mnie na to stać. Pampersy to nasz praktycznie jedyny problem.

Gość gość
widzisz, pieniądze szcze scia nie dają. zeby 3latkowi nie umiec ubrac majtek?masz odpowiedz

Gość gość
potzrebowal hot weels? nie, moja droga, mylisz si, pampersy to wasz najmniejszy problem. jestescie chorymi rodzicami-to jest wasz najmniejszy problem

Gość kasiawrocka
Tak, ma atlasy dla dzieci do anatomii. Sam je wybrał, dużo wie już jak jest zbudowany człowiek. Oczywiście nie są to atlasy dla studentów medycyny.

Gość gość
jestem samotną matką, ale moje dziecko mnie slucha, i szanuje. Niestety nie mam takich problemow, nie doradzę.i nie musze moje dziecko przekuopwac lodem, po prostu jest ułożone. widac nadmiar pieniedzy szkodzi w połaczeniu z brakiem rozumu rodzicow

Gość gość
no to was stac dac do prywatnego przedszkola, niech szcza w gacie do 8 lat proste

Gość gość
taka swiatowa i bogata a nie slyszala o majtkach treningowych?

Gość kasiawrocka
Moje kieszonkowe w liceum wynosiło 1000 zł, a mimo to zdałam bardzo dobrze maturę, egzaminy na studia i byłam jedną najlepszych studentek na roku. Po prostu na wiele nas stać, i żyjemy inaczej. Nasze dziecko też będzie żyło inaczej. Założyłam sobie pewien cel kiedyś i go osiągnęłam, dzięki wytężonej nauce. Rozumiem, że czytając moje wpisy od razu myślicie, że wyrośnie kolejny bogaty nieuk (bo jakby inaczej:-), który wydaje pieniądze rodziców, ale tak nie będzie, dopóki żyjemy. Kiedyś jakiś problem musiał nastąpić, akurat u nas trafiło na pampersy. Dzięki za wpisy. p.s. Żebyście nie musiały wyzywać innych od patologii, czy kretynek to przyzwyczajajcie dziecko do książek od pierwszych dni życia. A jak Wasze dzieci dostaną wysoko płatną pracę to nie będziecie musiały się znęcać na forum nad innymi matkami i pisać zawistne komentarze.

Gość kasiawrocka
Nie, nie słyszałam o majtkach treningowych. Dziękuję za podpowiedź. To, że nie chce korzystać z nocnika to znaczy, że nas nie szanuje. Brrr.... czyli gdyby korzystał z nocnika to szanowałby nas? Czyli jak posprząta zabawki to nas szanuje czy nie? A jak powie wierszyk po angielsku to jest oznaką szacunku czy nie? Czy jak nie jesteście w stanie zapewnić swojemu dziecku więcej niż minimum, czy to znaczy, że lekceważycie swoje dziecko i nie szanujecie go? Teraz to już się roześmiałam, ale głupoty. Pampers nie ma nic do szacunku.

Gość kasiawrocka
Nawet status materialny nie ma tu nic do rzeczy. W ubiegłym roku miał opiekunkę i być może coś się stało o czym nie wiemy. Może ma uraz do nocnika i pampersów. Jak opiekunka była to go również chcieliśmy go nauczyć. Może coś zrobiła, co zapadło mu głęboko w pamięć. Dobranoc wszystkim cudownym mamom :-)

Gość kasiawrocka
Nie, nie żartuję. Uwierz mi, jak zarobisz sama 20 tyś to będziesz żyła inaczej. Wiesz jak? Jak patologiczna matka, taka jak ja. :-) Naprawdę zawiść to piękne uczucie???

Gość kasiawrocka
Dobranoc

Nie planuje zarabiac duzej kasy, wiec mi sie uda uciec od tej patologi, ktora czycha wszedzie. Taka ze mnie szczesciara. Powodzenia, na kafeterii, bo w zyciu juz ci sie wiedzie :)

Gość Mamatka
Hm, trochę nieprzyjemnie się czyta, ale się wypowiem. Myślę, że dbając nadmiernie o jedną sferę (rozwój intelektualny) przeoczyliście ważny moment dotyczący innej (trening czystości). Możliwe też, że - jak o tym piszesz- syn nabawił się urazu (patrząc na jego zachowanie - całkiem prawdopodobne). Chyba nadeszła chwila próby sił miedzy nim a wami i tylko żelazną konsekwencją zdołacie coś uzyskać. Tak myślę. Wprowadźcie jasne zasady treningu czystości i nie odpuszczajcie ani na chwilę. Albo ulegniecie dziecku i polegniecie, albo się uda.

Gość gość
Nawet nie 3-latek i zna anatomie czlowieka, zdecydowal sie uczyc 2 jezykow obcych, swiadomie ciagnie cie do ksiegarni???? To wszystko swiadomie zadecydowal twoj maluszek???? Wow, jestem pod wrazeniem, bogaci, wyksztalceni, genialne dziecko- gratulacje!!!!!

Gość gośćzamurowalomnie
Nawet nie 3-latek i zna anatomie czlowieka, zdecydowal sie uczyc 2 jezykow obcych, swiadomie ciagnie cie do ksiegarni???? To wszystko swiadomie zadecydowal twoj maluszek???? Wow, jestem pod wrazeniem, bogaci, wyksztalceni, genialne dziecko- gratulacje!!!!!

Gość gość
Geniusz szczajacy w gacie :D Dobrze ktos napisal, dzieciak do prywatnego przedszkola, potem moze byc prywatna szkola i moze szczac w gacie jak dlugo zechce :D