Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

STRASZNY KATER ALERGICZNY JAK Z NIM WALCZYC?

Polecane posty

Gość gość

Proszę pomóżcie:( Juz nie wytrzymuję a niestety przez najbliższe trzy tygodnie będę miała kontakt z alergenem. Mam bardzo silne uczulenie na kurz. Co można zażyc?

Gość gość
najlepiej chyba cirrus - tam jest substancja od alergii i druga - ogolnie hamujaca kazdy katar (mozna max 2 tabletki dziennie); do tego wapno dla alergikow (lepsze od zwyklego wapna, bo z substnacjami dodatkowo uszczelniajacymi naczynka - posrednio zmniejszajacymi katar); wspomagajaco mozna ascorutical/rutinacea /rutinoscorbin celem uszczelnienia naczynek za pomoca troche innych substancji niz w tym wapnie dla alergikow

Gość gość
Dziękuję! Czy dostanę ten cirrus za granicą? Normalnie już nie daję rady z tą alergią. Mam taki katar i złe samopoczucie jak nigdy. Niestety ewidentnie jest to reakcja na kurz.

Gość Kulka_Mięty
A ja cirrusa zdecydowanie nie polecam, podobnie jak innych z pseudoefedryna. Ja po juz po kilku dniach brania (zgodnie z ulotka) mialam kolatania serca, dziwne stany lekowe (bez powodu). Niestety efedrynka nie jest neutralna substancja, a wiem o czym mowie, bo jestem uczulona na chyba wszystko na tym swiecie . Chyba najmniej szkodliwe sa "psikacze" do nosa ;/.

a dlaczego aż 3 tyg będziesz stykać się z alergenem? nie można tego zmienić? ja polecam clatre w tabletkach - weźmiesz rano jedno, tylko przed jedzeniem i piciem i katar, kichanie i łzawienie z oczu powinny ustąpić po 15-20 min. Wiem z doświadczenia, że długo działają. Cały dzień i noc spokój. Tylko bez recepty tego nie dostaniesz.

Gość gość
leki homeopatyczne bardzo pomagaja !

Gość malfkaa844
mi aerozole tylko wysuszyły śluzówkę nosa.. cirrus też na mnoie dziwnie działał, teraz alergolog mi przepisał tabletki z bilastyną i jest ok, przynajmniej nie otumania i nie chce mi się ciągle spać.. i oczywiście najważniejsza jest konsultacja lekarska bo ja zanim poszłam do alergologa i dostałam clatrę to na darmo piłam leki które tylko mi zaszkodziły