Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

littleblonde93

Intymny problem..

Polecane posty

Witam. Ponad rok temu urodziłam bobaska. Niestety podczas porodu położna musiała mi naciąć krocze. Od jakiegoś czasu boli mnie ta blizna i czesto mnie tam swędzi. Ponadto, jakby to powiedzieć.. moja pochwa puszcza bąki. Bardzo często się napowietrza.. Czy może mieć to związek z tym, że zbyt luźno mnie tam zszyli. Błagam pomóżcie..

Każde miejsce po nacięciu i zszyciu nie jest już takie same, a szczególnie krocze, dla pacjentek jest to bardzo niekomfortowa sytuacja, częste jest nietrzymanie moczu, czy wspomniane gazy pochwowe... kolejnym problemem w takiej sytuacji jest nieodczuwanie partnera podczas stosunku za czym idzie nie odczuwanie przyjemności z seksu.Po czym pacjentki obniżaja poczucie własnej wartości. Wyjściem z tej sytuacji jest Waginoplastyka, która jest droga (jak większośc operacji plastycznych) bo ok. 5000zł wzwyż... Ale myślę ze warto dla poczucia pewności siebie i zadowolenia ze współżycia .

Gość gość
najpierw zajęłabym się tym że coś swędzi-bo to może być objaw np.grzybicy,spróbuj posmarować clotrimazolum i stosować probiotyki-u mnie po ciąży sprawdzał się invag dopochwowo. Co do luźności to samo napowietrznianie to nic strasznego-gorzej jeśli Ty i partner macie problem przy współżyciu,wtedy powinnaś szukać pomocy.Ale zacznij od ginekologa-myślę że dobry lekarz poprowadzi Cię co robić dalej. Wiem że są zabiegi laserem, które obkurczają ściany pochwy ale nie orientuję się w cenie.

Gość gość
Moje krocze pękło w trakcie porodu, na szczęście dobrze mnie zszyli i nie odczuwam dyskomfortu, jeśli chodzi o seks to faktycznie jest mniej doznań ale u mnie był inny problem - suchość, która utrudniała stosunek, po zbliżeniu miałam otarcia. Pomógł mi provag żel, poleciła mi go położna ponieważ to częsty problem zwłaszcza jak się karmi piersią. Pogadaj z ginem na pewno coś zaradzi.

Gość gość
ja miałam cesarkę, a moja pochwa była niemiłosiernie sucha, bo karmiłam piersią. kiedy przestałam, mleko zniknęło i problem również. to wina prolaktyny, ona odpowiada za suchość okolic intymnych

To jest bardzo krępujące dla kobiety gdy podczas stosunku jej napowietrzona pochwa wydaje gazy.. Przez to zaczynam unikać seksu. Jest mi po prostu głupio.. wstyd.. Nie wiem jak to zwalczyć. Na zabieg mnie nie stać.

Gość gość
Wstyd wielki jest jeżeli ma się wielu kochanków i pracuje się w tym zawodzie.

Gość Kasia

Ja robiłam plastykę pochwy jak urodziłam drugie dziecko, lekarz powiedział , że będzie u mnie wskazana. Zabieg przebiegł bardzo sprawnie i jestem z niego zadowolona. Wykonywałam go w klinice https://klinikagalena.pl/  i moge jak najbardziej polecic.