Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamciaaa

MENU NA ROCZEK IMPREZA W DOMU

Polecane posty

Gość gość
Ja na roczek zaprosiłam dużo osób z rodziny i po prostu zamówiłam catering z www.alfacatering.pl i poprosiłam o bardziej tradycyjne dania. Dla dziecka sama zrobiłam tort z serków homogenizowanych i galaretek, miał też swój obiadek zrobiony przez mnie.

Gość ckkkkkkk
U nas roczek zrobiliśmy jak zwykle urodziny. Oczywiście był tort, oprócz tego mięso na cieplo, dwie salatki, ciasto, przekąski, napoje. Mszy nie zamawialismy na roczek, chociaż jesteśmy wierzący i praktykujący.

Gość gość
Ja tez robilam roczek corki bez napinki :) Spotkanie o 17, zeby dziecko zdazylo obudzic sie z drzemki i spokojnie zjesc drugie danie, gosci bylo 8 osob doroslych, dzieci niestety zadnych bo mlodsze pokolenie siedzi za granica :( Do jedzenia byly dwie salatki, przystawki z pomidorami, fetą, mozarella z bazylia i oliwa, ogorki faszerowane serkiem z ziolami, papryczki marynowane, na cieplo tylko paszteciki i barszczyk czerwony, orzeszki, rodzynki, pestki dyni na przegryzke, dwa ciasta - sernik na zimno i szarlotka no i tort- domowy z kremem mascarpone. Do picia szampan - do toastu, soki, cola, kawa, herbata. Pokoj przystrojony balonami i serpentynami. Zadna wielka impreza, milo posiedzielismy razem, mala sie bawila prezentami, okolo 20 goscie poszli i tyle :)

Gość gość
autorko nie czytalam wszystkich wypowiedzi napisze ci jak ja robie tylko ze ja mam chrzciny w kosciele na 18 wiec tak na 16 zapraszam na tort ciasto deser lodowy i kawe na 18 dokosciola a po kosciele kolacja na kolacje robie kilka rodzajow miesa jakies zawijance golabki zeberka pieczone leczo salatki i alkohol pokombinowalam zeby tylko odgrzac i miec jak najmniej roboty bo mamdwojke dzieci a ja mam impreze na 23 osoby

Gość gość
zapomnialam jeszcze ze beda krokiety z pieczarkami i zoltym serem i barszcz czerwony do popicia:)

Gość gość
dziwnie robicie te roczki... to nie jest komunia, chrzciny itp... u mnie jest niestety podobnie ale nie z wyboru - poprostu mam przyjezdna rodzine i musze robic obiad, kolacje. Ale glowna czesc imprezy a wlasciwie poczatek na max 16 (bo beda tez goscie ,ktorzy przyjda bez nocowaniau nas) zeby dziecko skorzystało. Robie tez oddzielny mini torcik dla dzieckaprócz takiegooficjalnego dla gosci bodziecko ma skaze. Taka ala muffinka xxl zeby tez miało okzaje zjesc :) procz tortu inne słodkie ze 2 babki, placek ze sliwka, marchewkowy z bakaliami, moze sernik na zimno. W zaleznosci jak dlugo beda goscie to ok 18 podam wczesniejsza kolacje i tyle. Ok19niezaleznie czy bedzie sie to gosciom podobaloczy nie ide kapac i robic caly wieczorny rytuał. To jest impreza tez dla dziecka,wiec wg mnie onosie liczy a goscie moga byc elastyczni.

Gość gość
ja nigdy nie robiłam imprez z okazji urodzin dzieci z dorosłymi, zawsze były tylko dzieci babcia z dziadkiem wpadali przed albo po imprezie na jakieś ciasto

Gość gość Justyna K
u nas będzie sporo osób bo w sumie ok 16 dorosłych - taka rodzina akurat, i 4 dzieci w podobnym wieku, menu chyba dość proste tzn będzie tort plu jeszcze jakieś ciacho, na ciepło bedzie barszcz z krokietem i papryczki nadziewane - moze jeszcze jakieś mięso z piekarnika, bo impreza nie da się oagrnąć przy stole typowo, do tego sałatki: grecka, z selerem i ananasem, i pewnie ryżowa z tuńczykiem, zimna płyta sery szynki, owoce, może jakieś pleśniowe. Na pewno bez alkoholu bo uważam , ze an dzieciowych imprezach po prostu nie wypada. Także sorry, może na wieczór będzie domowa pizza bo pomysl mi się spodobał a też można szybciej przygotować :D, może pierogi będzie mi się chciało ulepic i potem tylko podgrzać :D zaczniemy chyba koło 15 bo młody często o 17 zapada w drzemkę ale mam nadzieję że szybko się nie skończy bo lubię rodzinne poiadówki do wieczora :)

Gość Babcia 1
Jutro moja prawnusia kończy roczek.Córka przygotuje obiad w sobotę, potem będzie tort kawa, herbata, soki.Na tą uroczystość w sobotę przyjdzie najbliższa rodzina tj. dziadkowie, chrzestny z rodziną oraz rodzice dziecka.Pozostala rodzina mieszka za granicą, więc tylko życzenia i prezenty:D