Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Synuś mamusi

Polecane posty

Gość gość

Mały ma roczek ciągle płacze mama, mama, mama, cały czas musi mieć mnie na oku. Wracam z pracy i buzia mu się nie zamyka mama, mamma, mama. Zajdę mu na chwilę z pola widzenia i od razu płacze.

Gość gość
Z kotem miałabyś mniej kłopotów. W temacie : tęskni za tobą.

Gość gość
On nawet u taty długo nie posiedzi tylko od razu do mnie. Wszystko łączy z mamą zamiast nie ma to on mówi nie mamą, zamiast mam to mama.

Gość gość
słodkie to :) jeszcze troche i pójdzie z kolegami na piwo, a Ty będziesz wypatrywać...

Gość gość
to miłe musi być :) ja nie mam dzieci :(

Gość gość
oj głupia jesteś :O on po prostu dobrze nie mówi, dlatego mu się zlewa mam z mama i nie wynika to z łączenia wszystkiego z tobą. to raczej ty byś tego chciała :O a że nie posiedzi długo u taty? za miesiąc nie będzie chciał siedzieć u ciebie tylko będzie chciał do taty, to wtedy założysz wątek, że moje dziecko mnie juz nie kocha. naprawdę niektórym matkom wali na dekiel :O

Gość gość
Ciesz się.Mój ma dwa lata,a mama powiedział może kilkanaście razy w życiu:(

Gość gość
Autorko ale się uśmiałam, mój syn ma 1,5 roku i pić to am, jeść to amam a ja to mama, to że mówi nie mama to oznacze nie mam, dzieci nie potrafią dobrze mówić dlatego mogą źle łączyć sylaby, lub np. zamiast mama mówić mam i na odwrót, zamiast tata tat, itd... Myślę, że próbujesz zagłuszyć swoje wyrzuty sumienia, że poszłaś do pracy i tyle cię omija. Mój syn też miał fazę "mama" teraz ma fazę "tata". To normalne.

Gość gość
Ja kocham swoją prace i nie wyobrażam sobie życia bez niej. Nie mogę nic zrobić, do ubikacji bez niego pójść nie mogę. On zaczął fajnie mówić nie ma, mam, a teraz wszystko przekręca. Ja idę do ubikacji, a jak on nie siedzi w kojcu to od razu w nogi za mna.

Gość gość
Mój też miał tak koło roku, teraz ma 2 lata i jest mniej mamowy ale i tak do spania musi być mama.

Gość gość
dobrze jesteś całym światem dla synka i żyć bez ciebie nie może - to chciałaś przeczytać, to spadaj

Gość gość
Dlaczego wy takie zlosliwe jestescie? Po co ten glupkowaty sarkazm nie mozna normalnie kulturalnie porozmawiac? Tylko zaraz jakies glupie docinki i komentarze,jaki Wy poziom reprezentujecie ile macie lat,naprawde jestescie mamami i zonami? A jesli chodzi o sam temat Autorko ja mialam tak samo,tylko ze moj synek nie mowil mama tylko tata a lazil za mna krok w krok hehe(nie mam wasow ani brody zeby nie bylo :P ) Nawet do lazienki pojsc bez niego nie moglam,potem mu to przeszlo to widocznie taki okres jest :)

Gość gość
po co sarkazm? a no po to że autorka za wszelką cenę chce pokazać światu że jej dziecko ją nad życie kocha i jest dla niego wszystkim. cóż jest - jak każda matka dla swojego dziecka i to nic niezwykłego ani nadzwyczajnego a ona w każdym słowie i geście dopatruje się uwielbienia. przyczyna? a no taka, że ma poczucie winy że wróciła do pracy - bo pewnie musiała - i na siłę doszukuje się dowodów miłości żeby nie było że dziecko ją mniej teraz kocha.

Gość gość
Nie musiałam. Ale jak dziecko ma rok to czemu mam nie wrócić do pracy ? Rozumiem, że piszę z kurami domowymi których świat kręci się tylko wokół dziecka. Otóż jest jeszcze mąż i moja kariera.

Gość gość
Nie widze by na sile szukala uwielbienia od dziecka,opisala tylko zachowanie synka,a dzieci w tym wieku prawie wszystkie tak sie zachowuja

Gość gość
Malo czasu spędzasz z swoim dzieckiem dlatego tak jest .

Gość gość
Tak. Już wszystko wiecie. Ile czasu z dzieckiem spędzam. Ileż w tym forum złych emocji

Gość gość
gość dziś Nie musiałam. Ale jak dziecko ma rok to czemu mam nie wrócić do pracy ? Rozumiem, że piszę z kurami domowymi których świat kręci się tylko wokół dziecka. Otóż jest jeszcze mąż i moja kariera. x x już widzę tą karierę :D nie, nie jestem kurą domową, wręcz przeciwnie jestem bardzo aktywna zawodowo, a poza mężem, pracą i dzieckiem mam swoje pasje, ale nie o nich mowa. Autorka na siłę w każdym zachowaniu i słowie dziecka dopatruje się uzależnienia dziecka od własnej osoby. To że dziecko w wieku roku nie mówi mam tylko mama nic nie znaczy, bo za miesiąc może zacząć mówić samo ma, mowa u takiego malucha ewoluuje, powinna się rozwijać, ale małe regresy też się zdarzają. A że chodzi za Tobą - skoro jesteś ileś tam godzin dziennie i dziecko widzi Ciebie przez te 2-3 godziny na dobę, to lgnie, szuka bliskości - nic nadzwyczajnego. A że ma fazę na mamę a nie tatę? To będzie się jeszcze wielokrotnie zmieniać, więc też jakoś nie przywiązuj do tego wielkiej uwagi.

Gość gość
Jakie zle emocje ?

Gość gość
Tez uwazam ze za mało czasu spędzasz z dzieckiem dlatego ciągle lazi za toba .

Gość gość
a ile czasu z dzieckiem spędzasz? mój roczniak wstawał po 6, zasypiał o 19, jakbym wtedy pracowała, to bym wychodziła do pracy o 6:50, bo muszę dojechać, a wracałabym po 17, czyli z dzieckiem spędzałabym trochę ponad 2 godziny... u dzieci tak jest że mają fazy na jednego z rodziców. to normalne. dziecko teskni za tobą, więc też normalne, że chodzi za Tobą. co do mowy - nadintepretujesz to, pewnie z poczucia winy.

Gość gość
Tak oczywiście 2-3 godziny. Heheh śmieszne jesteście.

Gość gość
Autorko ale z ciebie kretynka hehe Nie umiesz normalnie odpowiedzieć na jedno głupie pytanie ? Ile czasu spędzasz z dzieckiem ? Zreszta po co założyłaś ten temat ?

Gość gość
założyła, żeby światu pokazać jakim jest ideałem kobiety - matka za którą dziecko oczy wypłakuje, bizneswomen bez której firma by padła. chodzący ideał... cóż forum cierpliwe - wszystko przyjmie...