Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diana765

Czy to juz porod?

Polecane posty

Gość diana765

Hej , moze mi ktos pomoze bo niewiem na czaym stoje...Jestem w 40+6 dni ciazy i od rana pobolewa mnie brzuch jak na okres i brzuch i plecy po 3 godzinach puscilo przespalam sie 2 godziny i znow obudzil mi silny bol plecow i brzucha poszlam do lazienki i zaczelam plamic najpierw na lekko rozowo potem z 10min poszlam znow i wylecialy ze mne 2 skrzepki nie duze ale podbarwione krwia ...teraz pobolewaja mnie plecy co jakies 15-20min i to silny bol lapie i do tego mam brazwowa wydzieline ale nie jest jej duzo...czy ktos moze mi powiedziec czy mam sie juz zglosic do szpitala czy co robic? Prosze o pomoc

Gość gość
Oderwał Ci się czop śluzowy prawdopodobnie :classic_cool: Jeszcze jakaś doba i po krzyku 🖐️

Gość gość
Tak , tak to już poród jedź do szpitala już ci odszedł czop śluzowy to nie ma na co czekać !!!!

Gość gość
rodzisz malenka rodzisz :P do szpitala i to juz

Gość diana765
dziekuje za odpowiedz :) czekam z niecierpliwoscia :) a pisze tutaj tylko dlatego , ze moj lekarz jest na urlopie i niestety ma wylaczony tel.

Gość gość
Jaka doba? Jeśli odszedł czop śluzowy, to w każdej chwili może zacząć się akcja i to taka, że hej! :D

Gość diana765
dziekuje za odpowiedz :) czekam z niecierpliwoscia :) a pisze tutaj tylko dlatego , ze moj lekarz jest na urlopie i niestety ma wylaczony tel. Dziewczyny ale bol plecow lapie mnie co jakis czas i nie promieniuje na brzucjh i nie jest az tak mocny , teraz mam lekkie brazowe plamienie ...moze poczekac jeszcze jak myslicie??

A idź...już urodzi w sekundę :D To nie wygląda jak na filmach :D Ja rodziłam dobę od odejścia czopa i godzinę od odejścia wód :) jeśli jest pierwiastką( a sądzę,że jest-inaczej by wiedziała już jak to wygląda),to dłuuuuga droga przed nią :D

Gość gość
Do szpitala , prędziutko chyba , że chcesz urodzić w domu.

Gość gość
Różnie to bywa , lepiej być kilka godzin za wcześnie niż minutę za późno.Powodzenia.

Gość gość
jeszcze masz duzo czasu

Gość diana765
Tak rodze pierwszy raz i niestety niewiem kiedy mam jechac sama niewiem lapie silny bol co 15 -20min i puszcza :( poczekac az zmaleja np do 5-10min? sluz jest brazowawy ...

Dopóki Ci wody nie odejdą to masz czas.Ja urodziłam o 22,do szpitala pojechałam dopiero o 19 mimo,że bóle miałam już poprzedniej nocy.Możesz jechać już,każdy poród bywa inny.Ale generalnie długa droga przed Tobą-na to się przygotuj.

Gość gość
jedź

Gość gość
Nie słuchaj punisławy - to, że ona tak miała nie oznacza, że ty też tak będziesz miała. Plamienie i ból co 20 min. to czas, żeby się zbierać

Czop to może nawet kilka dni przed porodem zejść.Skoro masz skurcze,to poród jest dość blisko.Ale kilka h to na bank jeszcze potrwa.Więc na spokojnie sobie jedz,tam jeszcze Cię różne formalności czekają i sprawdzą Ci rozwarcie,zrobią ktg.Bez stresu.

Oczywiście-to,że ja tak miałam nie oznacza,że ktoś będzie miał tak samo.Każdy poród jest inny.Mnie chodzi o to,żebyś pojechała na spokojnie i bez stresu,nic wielkiego się jeszcze nie dzieje.

Gość gość
Dokładnie - poród to nie strzała i idzie powoli tym bardziej jak to pierwsze dziecko - a czop śluzowy może wypaść wcześniej sporo, nawet po odejściu wód płodowych masz jeszcze sporo czasu - raczej sugeruj się częstotliwością skurczy jak będą co 10 min to już śmiało na porodówkę grzej.

Gość gość
Wody mogą nie odejść wcale. Ja urodziłam 1 dziecko! po odejściu czopa - po 15 min! Nawet nie wiem, kiedy. Dobrze, że byłam akurat na porodówce, gdzie poszłam zapytać położną, co się dzieje, bo mi twardniał brzuch. I to był cały "ból". W życiu tego nie zapomnę i ostrzegam wszystkie dziewczyny w ciąży, że i tak może być! Drugie dziecko rodziłam po 12 latach i dopiero wtedy poznałam co to jest ból porodowy. No i trwał ten poród 5 godzin od pierwszych bólów, do trzymania dziecka w ramionach. Nie ma reguł. Dlatego piszę, że akcja może być nagła i błyskawiczna.

Gość gość
A jeszcze dopowiem, że w szpitalu byłam już 3 dni, bo mijał właśnie 41 tydz. a dziecku się nie spieszyło, termin dawno minął. Więc proszę Was dziewczyny, nie uogólniajcie! :D

Gość diana765
Dziekuje slicznie wszystkim za odpowiedzi :) zrobie tak jak piszecie pojade kiedy bole sie troszke nasila :) dam zanc napewno co i jak a tymczasem pojde pod prysznic , Pozdrawiam :)

Gość gość
a ja urodzilam dziecko po 3 h po odejsciu czopa/nic mnie nie bolalo ... moze brzuch ( bole okresowe)

Gość gość
urodzi pod prysznicem :)

Gość diana765
hehe nie urodzilam pod prysznicem :) czekam na te bole wlasciwe :)

Gość gość
i jak?

Gość gość
Dopóki wody nie odejdą to nie zacznie rodzić? Co za bzdury! Rodziłam 2 razy i za każdym razem musieli mi przebijać na porodówce pęcherz płodowy, bo sam nie mógł pęknąć.

Czyli bez odejścia wód tak czy inaczej nie urodziłaś,prawda? I poród zamiast się skrócić przedłużył się chyba,nie? :D 🖐️

Mi odszedł czop wczoraj rano( sobota) w nocy mialam przez ok 2 godz skurcze,dzis wstalam kilka skurczy i koniec,czisza.Dodam że to druga ciąża i 39 tydzień.No i tak jakbym miała napięty brzuch.I sie zastanawiam czy jechac do szpitala czy jeszcze nie.