Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anty22

O tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość anty22

Chcialabym rozpoczac wspolzycie, ale boje sie brak tabletki antykoncepcyjne, bo naczytalam sie wiele o skutkach ubocznych. Jestem dosc mloda i nie chce przytyc, zepsuc sobie cery, a nie daj boze miec udaru czy zakrzepicy. Poszlam do znajomego lekarza internisty i zapytalam, co on sadzi o takim rodzaju antykoncepcji (internista nie ma zadnych korzysci z promowania hormonow) i powiedzial, ze nie widzi w tym nic zlego, ze jego zona i jej kolezanki uzywaja i ze on sam wypisuje im recepty. Poki co nie zdecydowalam sie. Co o tym myslicie? Mialyscie powazne komplikacje przy braniu hormonow?

Gość gość
wszystko zależy od tego czy tabletki są dobrze dobrane. Moja pierwsza przygoda z nimi sprawiła że utyłam (nie od samych tabletek- od nich bezpośrednio wyszedł mi ogromny cellulit, a utyłam od ogromnego apetytu który mnie po nich nawiedził). następne tabletki były już super dla mnie, waga stała w miejscu a nawet mogłam normalnie chudnąć, cera akurat przy tabletkach zawsze mi się znacząco poprawiała. jeśli chodzi o zakrzepicę to póki nie paliłam fajek wszystko było ok, jak zaczęłam palić i minęło trochę czasu pojawiał się ból w nogach. ogólnie rzecz biorąc z tych co mi podpasowały byłam bardzo zadowolona i okres miałam równiuteńko co do godziny nawet, tak więc jak trafisz na odpowiednie dla ciebie to nie powinnaś odczuwać skutków ubocznych.

Gość gość
używaj prezerwatyw, co za problem? a pigułki to syf