Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tuberoza Tuberoza

PEDICURE w domu. Jakie macie doświadczenia?

Polecane posty

Gość Tuberoza Tuberoza

Czy chodzicie do kosmetyczki, czy same robicie pedicure? A jeśli tak, co polecacie, jakie środki pielęgnacyjne? Jednym słowem - Wasze sposoby na gładziutkie i śliczne stópki.

Gość beacisko123
robię sama. Wystarczy trochę kosmetyków, jakaś dobra tarka i po problemie ;) sama teraz poluję bo w polomarkecie widzialam super elektryczny pilnik :) i musze go mieć bo bardzo mi ułatwi życie :D

Gość StefkaKonefka
też robię sama - wystarczą dobre chęci, kilka akcesoriów, kosmetyków i już. Ostatnio się zastanawiam, czy na stopach nie zrobić sobie pedicure hybrydowego - co o tym sądzicie? Polećcie jakieś dobre hybrydy, bo chodzi mi po głowie robienie hybrydowych paznokci samemu w domu.

Gość unikalna kompozycja
Oczywiście, że samemu w domu z powodzeniem można zadbać o stopy. I to nie gorzej niż salonie. Moje doświadczenie z salonem kosmetycznym jest niezbyt zadowalające. Tylko raz się na to zdecydowałam i muszę przyznać, że sama w domu robię to dużo bardziej starannie. Jedyne czego nie mam to tej tarczy elektrycznej do ścierania zrogowaciałego naskórka. Stosuję zwykły pumeks (ten ścieralny, bo szybciej go wymieniam i wydaje mi się przez to bardziej higieniczny). I na koniec taka ciekawostka: pani kosmetyczka pochwaliła moje stopy, że właściwie to są bardzo zadbane, o! Także wg mnie, chodzenie z takimi sprawami do kosmetyczek to po prostu wynik lenistwa i tego, że się ma za dużo pieniędzy/poprzewracane w głowie.

Gość gość
Mocze nogi w misce z dodatkiem soli gruboziarnistej czasani dodajw troche oleju lnianego. I tak sobie ogladam tv i mocze ;) pozniej odchylam skorki i scieram piety tarka papierowa z rossmanna. Wazne zeby trzec tylko tam gdzie sa zgrubienia do usuniecia! Czasami robie peeling z cukru i zelu pod prysznic. Czasami wygladzam paznokcie polerka. Jak chce polakierowac to najpierw odtluszczam plytke paznokcia. Zawsze po nakladam gruba warsrwe kremu z mocznikiem, czasem masc na zgrubienia z rossmanna i skarpety. Finito ;)

Gość gość
No i źle robisz. Przed ścieraniem nie należy moczyć stóp! To jedna z nowszych wiadomości podologicznych - piszę w razie gdyby ktoś uważał, że moczenie i to długie musi być :)

Gość gość
Tylko w domu. Stopy wymagają takiej samej systematyczności jak inne części ciała. Tak jak codziennie myjemy zęby, tak codziennie dbamy o stopy, wtedy ani pedikiurzystka, ani dentysta nie mają zajęcia:). Jeżeli chodzi o stopy u mnie się sprawdza systematyczny peeling raz w tygodniu i smarowanie stóp byle czym, a w okresie letnim, kiedy stopy wysychają o wiele szybciej niż zimą, kremami z mocznikiem każdego wieczora. Wyrzuciłam wiele lat temu tarki, pumeksy, nie mam żadnych zgrubień. Stopy miękkie i gładkie.