Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czego ona ode mnie teraz oczekuje ?

Polecane posty

Gość gość

Dziś dowiedziałem się, że będę tatą. Szczerze to nie chciałem tego dziecka i nie mogę w to uwierzyć. Ale cóż stało się. Dzielą nas kilometry. Ja pracuję i mieszkam w jedynym mieście, ona pracuję i mieszka w innym mieście. Czego ona teraz chce ode mnie ? Kobiety pomóżcie ?

Gość gość
Dla mnie to ogromny szok, bo żadne z nas tego nie planowało.

Gość gość
jesli jestes mezczyzna to musisz stanac na wysokosci zadania i wziac odpowiedzialnosc za to dziecko - najlepiej nie tylko finansowa. jestescie para? jesli nie, to moze uda Wam sie stworzyc rodzine i dom?

Gość gość
Tak jesteśmy parą. Chociaż widujemy się tylko w weekendy, no bo kilometry. Moja mama buduje dom, który chce sprzedać powiedziała, że mi go odda, ja go tylko dokończę. Razem urządzimy, ale ona nie chce wracać tu. Moglibyśmy sprzedać nasze mieszkania i zacząć od nowa, razem.

Gość gość
zazdroszcze ci chłopie. nawet nie wiesz jakim skarbem jest dziecko. wiedzą tacy jak ja - którzy nie mogą mieć! :( ale za młodu sie o tym nie myśli... szczęscie masz więc doceń to

Gość gość
jak to czego , alimentów :)

Gość gość
Wiadomo, że musiałabym zwolnić się z pracy, ale przecież nie praca się w życiu liczy. Ona ma 27 lat, ja 29.

Gość gość
Czy skarbem. Nie wiem. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Ale dobija mnie fakt, że za mniej niż 8 mówiący będę odpowiedzialny za młodego człowieka.

Gość gość
to jak jestescie para to juz polowa sukcesu. przede wszystkim musicie pogadac, znalezliscie sie w takiej sytuacji i trzeba sie do niej dostosowac. wez tez pod uwage, ze Twoja kobieta jest w jeszcze gorszej sytuacji - musi donosic ciaze, zniesc porod, bedzie miala problemy ze zdrowiem i z praca. bedzie potrzebowala stabilizacji i Twojego wsparcia, musisz zapewnic jej poczucie bezpieczenstwa i byc przy niej, w koncu to Wasze wspolne dzielo. a gdy dziecko sie urodzi wazne jest by nie obwiniac go o to ze jest niechciane, to nie jego wina przeciez. na pewno Wam sie uda!

Gość gość
Może nie tak niechciane jak nie spodziewane. Dla mnie to był taki szok. Powiedziała mi to w pracy a ja do końca dnia byłem nie przytomny. Ona wyszła zapłakana, chociaż nic jej nie powiedziałem.

Gość gość
Mama namawia mnie na ślub, żebyśmy nie mieli problemu z chrztem.

Gość gość
moze dlatego byla zaplakana. jak powiedzialam to jest trudna sytuacja, a dla niej to juz szczegolnie. musisz szybko dojsc do siebie i ja po prostu wspierac, zaangazujcie sie w to i sprobujcie wszystko jak najlepiej zorganizowac a byc moze za miesiac czy 2 z czuloscia bedziecie myslec o maluszku w brzuchu :)

Gość gość
a co do slubu to jest tylko i wylacznie Wasza decyzje czy chcecie byc malzenstwem, ale zarowno w swietle prawa jak i kosciola to rozwiazanie byloby wygodniejsze

Gość gość
Ja porostu nie byłem wstanie nic powiedzieć. Stałem jak wryty. Przecież my nawet małżeństwem nie jesteśmy.

Gość gość
ale zdarza sie, jestescie tuz przed 30 a nie jakimis malolatami, zdawaliscie sobie sprawe ze mozecie wpasc i jak sie stalo to trzeba to wszystko jak najlepiej zalatwic. musisz sie otrzasnac i podjac jak najlepsze decyzje dla Ciebie, matki dziecka i noworodka

Gość gość
Wysłała mi sms ,, Rzygam cały dzień, mam dość k***a mam dość, płakać mi się chce. " kobieta, która nigdy nie przeklina.

Gość gość
nie dziw jej sie, jest zalamana, dla niej to sie wiaze z wyrzeczeniami, rezygnacja z kariery, zlym samopoczuciem i bolesnym porodem. musisz przestac sie uzalac i ja wesprzec!

Gość gość
pokaz jej ze to wcale nie tragedia i ze sie nia zaopiekujesz i razem dacie sobie rade

Gość gość
No tak, ale tyle lat nie wpadłem. Nigdy nie wyobrażałem sobie siebie w roli ojca, ja nawet nie umiem pieluchy zmienić, wsiąść na ręce takie małe dziecko. Przecież ja krzywdę takiemu dziecku zrobię.

Gość gość
Chciałbym dla niej jak najlepiej, bo ją kocham. A to dziecko jest częścią niej samej. Najpierw musimy podjąć decyzję czy chce mieszkać w domu, który za miesiąca będzie nasz.

Gość gość
Przed nią już gram twardziela, a w środku cholernie się boję.

Gość gość
wszystkiego sie nauczysz, a teraz koniec narzekania i zalamywania sie tylko od razu zacznij sie edukowac w tym kierunku

Gość gość
zobacz, macie super sytuacje, kochacie sie, jestescie w odpowiednim wieku, nawet bedziecie miec od razu dom. naprawde macie latwy start. to zrozumiale ze sie boisz ale musisz grac tego twardziela i okazywac jej ze jestes silny i ja wspierasz. musicie przywyknac do tej mysli a potem juz bedzie super. za rok bedziesz sie cieszyl z takiego szkraba przy boku :) wszystkiego sie dowiecie i nauczycie wiec spokojnie

Gość gość
Ale projekt. Ona na tym forum pisala o tym samym godzine temu!

Gość gość
Już mnie mama zdążyła nastraszyć jak wyglądają początku z dzieckiem. Mnie wychowywała do roku czasu sama, bo mój ojciec zwiał jak dowiedział się, że bedze tatą. Mama twierdzi, że dziecko płacze, a ty nie nie wiesz co mu jest, nieprzespane noce, bo kolki, płacz 24hna dobę.

Gość gość
To nie zachowuj się jak ojciec.