Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybór mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Rodzice mojego narzeczonego chcą nam kupić mieszkanie. Chłopak naciska,abym to ja je wybrała,ale nie wiem czy to fair. To mieszkanie kupują na niego,poza tym ja nie znam dobrze tego miasta gdzie chcą kupić to mieszkanie. Ja mieszkam w innym. Czy to nie będzie nietakt jak powiem,żeby oni i mój chłopak je wybrali? W końcu ja za to mieszkanie nie zapłacę ani złotówki,dlatego nie chciałabym się wtrącać w zakup. Oni pewnie już mają coś na oku.

Gość gość
Pomarzyć dobra rzecz.Większych bajerów nie czytałam.Tylko tutaj można przeczytać wydumane historie:D

Gość gość
To żaden bajer. Może za bardzo zakręciłam. Jego rodzice chcą nam kupić mieszkanie. Ja mam niby je wybrać, ale chcę tego uniknąć jak ognia,bo to ani moje pieniądze ani moje miasto. A nie chcę ich urazić.

Gość gość
Ja bym też nie chciała wybierać mieszkania,za które nie zapłaciłam.

Gość gość
Oni kupują to mieszkanie przede wszystkim dla swojego syna,a więc to oni powinni wybrać to mieszkanie.

Gość gość
A ja bym zaszalała i wybrała jakieś fajne mieszkanko.Skoro fundują;-)

Gość gość
Trochę to niezręczne,ale skoro sami proponują.

Gość gość
Bierz;-)

Gość gość
Ja też miałam taki dylemat. I długo nie wiedziałam co zrobić,ale skoro przyszli teściowie zaproponowali to chyba wiedzą co mówią. Zgodziłam się.Tobie też radzę.Inni całe życie spłacają mieszkanie,a Wy będziecie na starcie już wygrani bez kredytu.Poza tym to ich syn.A więc robią to dla niego,a nie dla Ciebie

Gość gość
Jak też się zgodziłam na zakup mieszkania przez teściów. Do dzisiaj tego żałuję. Teściowa ciągle mi coś wypomina. A że porysowałam panele w "jej" mieszkaniu,a że nie zbyt często myję podłogę itp. Masakra.To był błąd.

Co do wyboru osiedla, zapytaj narzeczonego. Wielkość mieszkania też ustalcie wspólnie, chyba że to już macie narzucone. Co do wyglądu mieszkania, to powinnaś je oglądać razem z narzeczonym, w końcu razem tam będziecie mieszkać, wam obojgu powinno się podobać.