Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zywienie dzieci od 12 do 14 mc zycia

Polecane posty

Gość gość

co podajecie swoim maluszkom?jak wyglada jadlospis?i ile mleczka wypijaja;pija modyfikowane czy juz zwykle krowie?

Gość gość
mój pije mleko z piersi, czemu nie ma takiej opcji? Nie chce mi się już odpisywać na wstępie za dyskryminacje. Mleko krowie jak sugeruje nazwa jest dla krów, w czym ono ma pomóc w rozwoju człowieka? Ma też ważyć na 2 lata ponad 1000kg jak byki mięsne?

Gość gość
moje tez pije mleko z piersi. rano wieczorem w nocy i w ciagu dnia tez, dojada po posiłkach, pewnie z pół litra do litra dziennie wypija.

Mleko krowie jest dla krów - co daje człowiekowi :D:D hahahahaahaha no to hit dnia normalnie :) Kocham takie wpisy :)

Gość gość
a po niemowlęciu czy małemu dziecko mleko w ilości 500-750ml dziennie? Czy ty tez wypijasz 4,5 litra dziennie mleka krowiego na swoją masę?

Gość gość
ja w ogole nie pijam mleka krowiego bo nie potrzebuję. Dziecko się tylke domaga, więc widocznie potrzebuje.

Gość gość
domaga się mleka od krowy, jak to się kiedyś mówiło - paradne!

Gość gość
w takim razie mój organizm domaga się codziennie pół kg ciastek

Gość gość
Jest różnica między mlekiem a ciastkami. Ciastka mogą ci zaszkodzić w takiej ilości i są niezdrowe. Mleko matki jest zdrowe i nie szkodzi tylko pomaga

Gość gość
to ja odpowiem na temat (moj synek wczoraj skonczył 14 mcy) rano około 7:30 - 8:00 210 ml MM mleka 10-11 drzemka 11 - kaszka/owsianka z owocami, często podaję kaszkę z bobovita wielozbożową z jabłkiem i śliwką, bo mu ładnie reguluje trawienie, czasem kanapka popijana herbata, kiełbaska, jajko - coś jak drugie sniadanie poprostu około 14 zupa 15.30 drugie danie 15.30-16.30 drzemka około 17 dostaje jogurt lub owoce lub jedno i drugie o 19.30 pije 210 ml MM i idzie spać w ciągu dnia podaję mu do picia wodę, soki, herbatę, w dni kiedy nie je kaszki dostaje do picia wodę mineralną lub rumianek z cytryną i łyżką miodu. jada również ciasta, biszkopty, czasem dostaje troszkę czekolady. ogólnie zna wszystkie smaki już i je praktycznie to samo co my.